প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী মালদাদা লুপা করোর ৩,২৫০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা রেল অমসুং লম্বীগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
ঙসি, ভারত রেলৱে মতমগা চুন্নবা মাইকৈদা অতোপ্পা অচৌবা খোঙথাং অমা থাংজিল্লি, ভারত্ত বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেনশিং হৌদোক্লে: প্রধান মন্ত্রী
ইমা কালিগী লমদমদগী ইমা কমাক্ষ্যগী লমদম ফাওবা লৈবাক অসিগী অহানবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেন্না শম্নরে; লাক্লিবা চহিশিংদা, অনৌবা ত্রেন অসি লৈবাক শীনবা থুংনা চেল্লগনি; মসিগী অনৌবা শ্লিপ্পর ত্রেন অসিগীদমক বেঙ্গল, অসাম অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা ঐনা হরাওবা ফোঙদোকচরি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, বেঙ্গলনা অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মরি হেন্না ফংলে; ত্রেনশিং অদুদি ন্যু জলপাইগুরি - নাগেরকোইল অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; ন্যু জলপাইগুরি - তিরুচিরাপ্পালি অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলিপুরদুয়ার -এস.এম.ভি.তি বেঙ্গালুরু অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলুপুরদুয়ার – মুম্বাই(পানবেল) অমৃত ভারত এক্সপ্রেসনি; মসিনা মরুওইনা অৱাং থংবা বেঙ্গল অমসুং বেঙ্গল, লোয়ননা খা অমসুং নোংচুপ ভারতকী চৎথোক-চৎশিন মখা তানা ফগৎহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
17 JAN 2026 3:23PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী মালদাদা লুপা করোর ৩,২৫০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা রেল অমসুং লম্বীগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মসিনা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি অমসুং চাউখৎপা য়াংশিনহনগনি। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি মালদাদগী নোংচুপ বেঙ্গলগী চাউখৎপা য়াংখৎনবা খোঙজং মখা তানা খোঙজেল য়াংখৎলে। নোংচুপ বেঙ্গলগী চাউখৎ-থৌরাংগা মরী লৈনবা প্রোজেক কয়া শঙ্গাখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। নোংচুপ বেঙ্গলগীদগী অনৌবা রেল চেনবগী থবকশিং হৌদোক্লে, হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা মীয়াম চৎথোক-চৎশিন্দা লাইহল্লগনি অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা খুদোংচাবা ফংলগনি। মফম অসিদা লৈরিবা অনৌবা ত্রেন শেমজিন-শাজিন্নবা খুদোংচাবশিং অসিনা নোংচুপ বেঙ্গলগী নহারোলশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শেংলবা বেঙ্গলগী লমদমদগী, ভারত রেলৱে মতমগা চুন্না শেমগৎনবা অতোপ্পা অচৌবা থবক অমা পায়খৎলে। ঙসিদগী ভারত্ত বন্দে ভারত ত্রেনশিং চেনবা হৌরে। অনৌবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেন অসিনা অশাংবা খোঙচৎশিংদা মীয়াম হেন্না নুংঙাইহনগনি অমসুং মরাংকাইহনগনি। বিকসিত ভারত অমদা ত্রেনশিং কমদৌগনি হায়বগী পান্দম অমা হায়রিবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেন অসিদা নাখৈ শেংনা মমি তারে। ঙাইহাক্কী মমাংদা মহাক্না মালদা ষ্টেসন্দা পেসেঞ্জর খরগা ৱারি শানখ্রে অমসুং ত্রেন অসি তোংবা মীওই খুদিংমক্না অঙকপা নুংঙাই অমা ফাওই হায়না ফোঙদোকখি। মমাংঙৈদা মীয়াম্না মপান লৈবাকশিংগী ত্রেনশিংগী ফোতোশিং য়েংনরমখি অমসুং অসিগুম্বা ত্রেনশিং ভারত্ত চেল্লবদি হায়না খনখি অমসুং ঙসিদি মদুগী মঙলান অদু মঙফাওনরে। নুমিৎ খরনি অসিদা, কমদৌনা ভারত রেলৱেজ অওনবা পুরকখিবগে হায়বগী মতাংদা মপান লৈবাকশিংগী লমকোয়বা লাকপা মীওইশিংনা ভিদিওশিং শেম্লে। বন্দে ভারত ত্রেন অসি মেদ ইন ইন্দিয়ানি, ভারতমচাশিংগী থবক শুবা কনবা অমসুং কৎথোকপনা শাবনি। ইমা কালিগী লমদমদগী ইমা কমাক্ষ্যগী লমদম ফাওবা লৈবাক অসিগী অহানবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেন্না শম্নরে। লাক্লিবা চহিশিংদা, অনৌবা ত্রেন অসি লৈবাক শীনবা থুংনা চেল্লগনি। মসিগী অনৌবা শ্লিপ্পর ত্রেন অসিগীদমক বেঙ্গল, অসাম অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা ঐনা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নোংচুপ বেঙ্গল য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা হৌজিক বন্দে ভারত তপেন ১৫০ হেন্না চেল্লে। মসিগা লোয়ননা অনৌবা অমসুং য়াম্না য়াংবা ত্রেনশিংগী নেতৱার্ক অমা শেমগৎলে, মসিনা বেঙ্গলগী লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা চাউবা কান্নবা পীরে। ঙসি, বেঙ্গলনা অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মরি হেন্না ফংলে; ত্রেনশিং অদুদি ন্যু জলপাইগুরি - নাগেরকোইল অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; ন্যু জলপাইগুরি - তিরুচিরাপ্পালি অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলিপুরদুয়ার -এস.এম.ভি.তি বেঙ্গালুরু অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলুপুরদুয়ার – মুম্বাই(পানবেল) অমৃত ভারত এক্সপ্রেসনি; মসিনা মরুওইনা অৱাং থংবা বেঙ্গল অমসুং বেঙ্গল, লোয়ননা খা অমসুং নোংচুপ ভারতকী চৎথোক-চৎশিন মখা তানা ফগৎহনগনি। হায়রিবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসিনা গঙ্গাসাগর, দাক্ষিনেশ্বর অমসুং কালিঘাত্ত লাইখুরুম্বা লাকপদা লাইহল্লগনি অমসুং তামিল অমসুং মহারাষ্ট্রাদা চৎগদবা মীওইশিংদসু খুদোংচাহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত রেলৱে মতমগা চুনবা খক নত্তনা মশা মরোমদোম লেপচবসু ঙম্লে। ভারতকী রেল ইঞ্জিনশিং, কোচশিং অমসুং মেত্রো কোচশিং ভারতকী তেক্নোলোজিগী খুদমশিং ওইরক্লে। ঙসিদি ভারতনা অমেরিকা অমসুং য়ুরোপতগী হেন্না লোকোমোতিপশিং শারে অমসুং লৈবাক কয়াদা পেসেঞ্জর অমসুং মোত্রো ত্রেনশিং থাদোক্লে, মসিনা লৈবাকি অসিগী শেন্মিৎলোন্দা চাউনা কান্নবা পীরে অমসুং নহারোলশিংদা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীরে। ভারতকী মফম খুদিংমক শম্নহনবা হায়বসি মরুওইবনি অমসুং অরাপ্পা হন্থহনবা হায়বসি পান্দম অমনি, মসি ঙসিগী থৌরম অসিদা নাখৈ শেংনা মমি তারে।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা, নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল শ্রী সি.ভি বোস, য়ুনিয়ন মিনিষ্টরশিং, শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব, শ্রী সান্তানু থাকুর, শ্রী সুকান্ত মজুমদার য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা মালদা তাউন রেলৱে ষ্টেসন্দা চৎখ্রে, মফম অদুদা মহাক্না হাওরা অমসুং গুৱাহাতি(কমাক্ষ্য) গী মরক্ত চেনগদবা ভারতকী অহানবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর লমথাখ্রে। মহাক্না ভর্চুএল ওইনা গুৱাহাতি(কমাক্ষ্য)-হাওরা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেনসু লমথাখি। অনৌবা ভারতকী চৎথোক-চৎশিনগী দরকার ওইবা হেনগৎলক্লিবা অসি পীনবা শেমগৎপা মপুংফানা এয়র-কন্দিসন তৌরবা বন্দে ভারত শ্লিপ্পর ত্রেন অসিনা পেসেঞ্জরশিংদা অহোংবা ভারাশিংদা এয়রলাইন অমদা চৎপগী নুংঙাইবা পীগনি। মসিনা অশাংবা খোঙচৎশিং য়াংহনগনি, অশোই-অঙাম থোকহল্লোই অমসুং হেন্না খুদোংচাহনগনি। হাওরা অমসুং গুৱাহাতি(কমাক্ষ্য) গী মরক্ত চৎথোক-চৎশিন্দা চঙবা মতম হন্থহন্দুনা চাউরাক্না পুং ২.৫ রোম চঙগনি, ত্রেন অসিনা লাইনিং-লাইশোনগী চৎথোক-চৎশিন অমসুং তুরিজমসু চাউখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বেঙ্গলদা অচৌবা রেলৱে প্রোজেক মরিগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা বালুরঘাত অমসুং হিলিগী মরক্ত অনৌবা রেল লাইন, ন্যু জলপাইগুরিদা তুংগী মীরোলগী ফ্রেদ শেমজিন্নবগী খুদোংচাবশিং, সিলিগুরি লোকো সেদ ফগৎহনবা অমসুং জলপাইগুরি জিলাদা বন্দে ভারত ত্রেন শেমজিন্নবা খুদোংচাবশিং মতমগা চুন্না শেমগৎপা য়াওরি। প্রোজেকশিং অসিনা পেসেঞ্জর অমসুং পোৎ-চৈ পুবগী থবকশিং ফগৎহনগনি, অৱাং থংবা বেঙ্গলদা লোজিষ্টিক্স ফগৎহনগনি অমসুং লমদম অসিদা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু কোচবিহার-বনমানহত অমসুং ন্যু কোচবিহার-বোজিরহাতকী মরক্ত অনৌবা রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিক ফংহনবগী থবক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে, মসিনা ত্রেনশিং য়াংনা, মৈখু থাংদনা অমসুং ইনর্জি য়াম্না চঙদনা চেনবা ঙমহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভর্চুএল ওইনা অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন ৪ লামথাখ্রে। হায়রিবা ত্রেনশিং অদুদি ন্যু জলপাইগুরি - নাগেরকোইল অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; ন্যু জলপাইগুরি - তিরুচিরাপ্পালি অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলিপুরদুয়ার -এস.এম.ভি.তি বেঙ্গালুরু অমৃত ভারত এক্সপ্রেস; অলুপুরদুয়ার – মুম্বাই(পানবেল) অমৃত ভারত এক্সপ্রেসনি। মসিনা ভারা হোংনা অমসুং নুংঙাইনা রেলনা লমশাং চৎপগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা মীচম মীয়াম, মহৈরোয়শিং, লাংফৈদা থবক শুবা চৎপা মীওইশিং অমসুং ললোনবশিং চৎথোক-চৎশিনদা মতেং পাংগনি অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্ত শেন-থুম অমসুং খুন্নাইগী মরীশিং হেন্না ফগৎহনগনি।
এল.ঐচ.বি কোচশিং য়াওরবা অনৌবা ত্রেন মরিসু প্রধান মন্ত্রীনা লমথাখি, হায়রিবা ত্রেনশিং অদুদি রাধিকাপুর – এস.এম.ভি.তি বেঙ্গালুরু এক্সপ্রেস; বালুরঘাত - এস.এম.ভি.তি বেঙ্গালুরু এক্সপ্রেসনি। ত্রেনশিং অসিনা লমদম অসিগী নহারোলশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং আই.তিগী থবক তৌরিবা মীওইশিংদা বেঙ্গালুরুগুম্বা অচৌবা আই.তিগী মফম অমসুং থবক মফমদা নুংঙাইনা, অশোই-অঙাম লৈতনা অমসুং হকথেংননা চৎনবগী খুদোংচাবা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল হায়ৱে-৩১দিগী ধুপগুরি-ফালাকাতা সেক্সনগী খুন্দা-লৈতাহনবা অমসুং লেন মরি ওনখৎপগী থবক উরেপ-উয়ুং তমখি, মরুওইবা প্রোজেক অসিনা লমদম অসিগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি অমসুং অৱাং থংবা বেঙ্গলদা পেসেঞ্জরশিং অমসুং পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন হেন্না নুংঙাইহনগনি।
প্রোজেকশিং অসিনা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা অমসুং লম্বী-থোঙ ফগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি, নোংপোক অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমশিং লৈবাক অসি চাউখৎনবা মরুওইবা ইঞ্জিশিং ওইনা থবক তৌবা হেনগৎহনগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, lays foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth more than ₹3,250 crore at Malda, West Bengal
Today, another big step has been taken towards the modernization of Indian Railways, Vande Bharat Sleeper trains are being introduced in India: PM
This is the country's first Vande Bharat sleeper train connecting the land of Mother Kali to the land of Mother Kamakhya; In the coming times, this modern train will expand across the entire country; I congratulate Bengal, Assam, and the entire country on this modern sleeper train: PM
Today, Bengal has received four more modern Amrit Bharat Express trains; New Jalpaiguri - Nagercoil Amrit Bharat Express, New Jalpaiguri - Tiruchchirappalli Amrit Bharat Express, Alipurduar - Bengaluru Amrit Bharat Express, Alipurduar - Mumbai Amrit Bharat Express; This will further strengthen the connectivity of Bengal, and especially North Bengal, with South and West India: PM
17 JAN 2026 3:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth ₹3,250 crore at Malda, West Bengal. It is aimed at strengthening connectivity and accelerating development in West Bengal and the North-Eastern region. Addressing the gathering on the occasion, Shri Modi remarked that from Malda today, the campaign to accelerate the progress of West Bengal has gained further momentum. He highlighted that a number of projects related to the development of West Bengal have just been inaugurated and dedicated. The Prime Minister stated that new rail services have been introduced for West Bengal, noting that these projects will make travel easier for the people and also facilitate trade and commerce. He emphasized that the new train maintenance facilities established here will provide fresh opportunities for the youth of Bengal.
Underlining that from the sacred land of Bengal, another major step has been taken towards the modernization of Indian Railways, Shri Modi highlighted that from today, Vande Bharat sleeper trains are being introduced in India. He stated that this new Vande Bharat sleeper train will make long journeys for citizens more comfortable and splendid. He emphasized that the vision of how trains in a developed India should be is clearly reflected in this Vande Bharat sleeper train. The Prime Minister mentioned that a short while ago he interacted with some passengers at Malda station, and everyone expressed that traveling in this train was an extraordinary experience. He recalled that earlier people used to look at pictures of foreign trains and wish such trains existed in India, and today that dream is being realized. Shri Modi added that in the recent days, foreign tourists are making videos of how the Indian Railways is being revolutionised. He underlined that this Vande Bharat train is Made in India, built with the hard work and dedication of Indians. Shri Modi noted that the country’s first Vande Bharat sleeper train is connecting the land of Maa Kali with the land of Maa Kamakhya. He further stated that in the coming time, this modern train will expand across the nation and congratulated Bengal, Assam, and the entire country for this modern sleeper train.
Prime Minister Shri Narendra Modi remarked that Indian Railways is undergoing a transformation, with electrification of railway lines and modernization of stations. He highlighted that today, including West Bengal, more than 150 Vande Bharat trains are running across the country. The Prime Minister stated that along with this, a complete network of modern and high-speed trains is being developed, which is greatly benefiting poor and middle-class families in Bengal. He announced that Bengal has received four more modern Amrit Bharat Express trains—New Jalpaiguri–Nagercoil Amrit Bharat Express, New Jalpaiguri–Tiruchirappalli Amrit Bharat Express, Alipurduar–Bengaluru Amrit Bharat Express, and Alipurduar–Mumbai Amrit Bharat Express. He emphasized that these trains will strengthen connectivity between Bengal, especially North Bengal, and South and Western India. The Prime Minister noted that these Amrit Bharat Express trains will make travel easier for pilgrims visiting Gangasagar, Dakshineswar, and Kalighat, as well as for those traveling to Tamil Nadu and Maharashtra.
“Indian Railways is becoming not only modern but also self-reliant”, emphasised Shri Modi highlighting that India’s rail engines, coaches, and metro coaches are emerging as symbols of India’s technology. The Prime Minister stated that today India manufactures more locomotives than America and Europe and exports passenger train and metro train coaches to many countries, which greatly benefits the nation’s economy and provides employment opportunities for the youth. Shri Modi concluded by emphasizing that connecting India is a priority and reducing distances is a mission, which is clearly reflected in today’s program.
Governor of West Bengal, Shri C V Ananda Bose, Union Ministers, Shri Ashwini Vaishnav, Shri Shantanu Thakur, Shri Sukanta Majumdar were present among other dignitaries at the event.
Background
Prime Minister visited Malda Town Railway Station, where he flagged off India’s first Vande Bharat Sleeper Train between Howrah and Guwahati (Kamakhya). He also virtually flagged off the Guwahati (Kamakhya)–Howrah Vande Bharat Sleeper Train. Developed to meet the growing transportation needs of modern India, the fully air-conditioned Vande Bharat Sleeper train is set to offer passengers an airline-like travel experience at economical fares. It will make long-distance journeys faster, safer, and more convenient. By significantly reducing travel time by around 2.5 hours on the Howrah–Guwahati (Kamakhya) route, the train will also give a major boost to religious travel and tourism.
Prime Minister laid the foundation stone of four major railway projects in West Bengal, including the new rail line between Balurghat and Hili, next-generation freight maintenance facilities at New Jalpaiguri, upgradation of the Siliguri Loco Shed, and modernization of Vande Bharat train maintenance facilities in Jalpaiguri district. These projects will strengthen passenger and freight operations, improve logistics efficiency in North Bengal, and generate employment opportunities in the region.
Prime Minister dedicated to the Nation the electrification of rail lines between New Coochbehar–Bamanhat and New Coochbehar–Boxirhat, enabling faster, cleaner and more energy-efficient train operations.
Prime Minister further virtually flagged off 4 New Amrit Bharat Express trains - New Jalpaiguri- Nagercoil Amrit Bharat Express; New Jalpaiguri- Tiruchirappalli Amrit Bharat Express; Alipurduar – SMVT Bengaluru Amrit Bharat Express; Alipurduar – Mumbai (Panvel) Amrit Bharat Express. This will enhance affordable and reliable long-distance rail connectivity. These services will support the mobility needs of common citizens, students, migrant workers and traders, while strengthening inter-state economic and social linkages.
Prime Minister also flagged off two new train services equipped with LHB coaches - Radhikapur – SMVT Bengaluru Express; Balurghat – SMVT Bengaluru Express. These trains will provide the region’s youth, students, and IT professionals with direct, safe, and comfortable travel connectivity to major IT and employment hubs such as Bengaluru.
Prime Minister laid the foundation stone for the rehabilitation and four-laning of the Dhupguri–Falakata section of National Highway-31D, a key road project that will improve regional road connectivity and facilitate smoother movement of passengers and goods in North Bengal.
These projects will play a vital role in building modern infrastructure creation and improved connectivity, strengthening the Eastern and North-Eastern regions as key growth engines of the Nation.