প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেস্নেল য়ুথ দেগী থৌরমদা পি.এম.না জনুৱারী ১২দা ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগকী লোইশিনবগী সেসনদা শরুক য়াগনি
পি.এম.না ইন্তর্নেস্নেল দাইস্পোরাগী নহা ওইরিবা মীহুৎশিং য়াওনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী নহা ওইরিবা লুচিংবা ৩,০০০রোমগা ৱারী শাগনি
খনগৎলবা শরুক য়ারিবা মীওইশিংনা জাতিগী ওইনা মরু ওইবা হিরমশিংদা থিমেতিক ত্রেক তরাদা পি.এম.দা মখোয়গী দাইনেল প্রজেন্তেসনশিং উৎকনি
ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ ২০২৬তা লৈবাক শিনবা থুংবদগী নহা লাখ ৫০ হেনবনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি
10 JAN 2026 10:00AM by PIB Imphal
স্বামী বিবেকানন্দগী মপোক কুমওন নীংশিংবা ওইনা নেস্নেল য়ুথ দেগী থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারীগী তাং ১২গী নুংথিল পুং ৪.৩০ রোম তাবদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ ২০২৬গী অরোইবা সেসনদদা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবদগী লাকপা নহারোল ৩০০০রোমগা লোয়ননা মালেমগী মফম কয়াদগী লাকপা নহা ওইরিবা মীহুৎশিংগা ৱারী শানগনি। খনগৎলবা শরুক য়ারিবা মীওইশিংনা মখোয় মখোয়গী অরোইবা প্রজেন্তেসনশিং প্রধান মন্ত্রীদা থিমেতিক ত্রেক ১০গী মখাদা ‌উৎকনি, মখোয়না নহারোলশিংনা লমজিংবা ৱাখল্লোনশিং অমসুং জাতিগী মরুওইবা লমশিংদা থবক ওইনা পাংথোকপা য়াবা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্কনি।
থৌরম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবশিং অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী অশাংবা মতমগী পান্দমশিংগী মতাংদা নহা ওইরিবা শরুক য়ারিবশিংনা ইবা খনগৎলবা এসেশিং য়াওবা ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ ২০২৬গী এসে কমপাইলেসন ফোংগনি।
হৌজিক অনিশুবা ইদিসন পাংথোক্লিবা ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ অসি ভারতকী নহাশিং অমসুং নেস্নেল লিদরশিপকী মরক্তা স্ত্রকচর তৌরবা এঙ্গেজমেন্ত অমা ওইহন্নবা শেম-শারবা নেস্নেল প্লেৎফোর্ম অমনি। ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ অসি প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম্বা নুমিৎকী থৌরমদা নহারোল লাখ অমা রাজনিতীদা য়াওহন্নবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারতকীদমক মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অদু তশেং তশেং ওইহন্নবা নেস্নেল প্লেৎফোর্ম অমা পীনবা হায়খিবগী পরিং মখাদা চত্থবনি।
২০২৬গী জনুৱারী ৯দগী ১২ ফাওবা পাংথোক্কদৌরিবা ভিক্সিৎ ভারত য়ং লীদর্স দাইলোগ ২০২৬ অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নহা লাখ ৫০ হেনবনা তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা শরুক য়াখ্রে। নেস্নেল লেভেল চেম্পিয়নশিপ্তা শরুক য়াগদৌরিবা নহা ওইরিবা লুচিংবশিং অসি নেস্নেল দিজিতেল ক্বিজ, এসে চেলেঞ্জ অমসুং স্তেৎ লেভেল ভিজন প্রজেন্তেসন য়াওবা মেরিৎতা য়ুম্ফম ওইবা তাঙ্কক অহুমগী সেলেক্সন প্রোসেস অমগী খুত্থাংদা খনগৎখ্রে।
দিজাইন ফোর ভারত, তেক ফোর ভিক্সিৎ ভারত - হেক ফোর সোসিএল কোজ, পাকথোক চাউথোক্লবা থীমেতিক এঙ্গেজমেন্ত অমসুং অহানবা ওইনা ইন্তর্নেস্নেল পার্তিসিপেসনগী খোঙথাংশিং য়াওনা মরুওইবা অনৌবশিং য়াওবগা লোয়ননা অনিশুবা ইদিসনগী দাইলোগ অসি মসিগী অহানবা ইদিসন মায় পাকখিবা অদুদা য়ুম্ফম ওইদুনা পাংথোক্লি, মসিনা দাইলোগকী স্কোপ অমসুং ইম্পেক্ত হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।

Prime Minister's Office
On the occasion of National Youth Day, PM to participate in the concluding session of Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2026 on 12th January
PM to interact with around 3,000 young leaders from across the nation, including young representatives of the international diaspora
Selected participants to make their final presentations to PM across ten thematic tracks on key areas of national importance
Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2026 witnessed participation from over 50 lakh youth across the country
10 JAN 2026 10:00AM by PIB Delhi
On the occasion of National Youth Day, commemorating the birth anniversary of Swami Vivekananda, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the concluding session of the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2026 at around 4:30 PM on 12th January at Bharat Mandapam, New Delhi.
Prime Minister will interact with around 3,000 youth from across the country, along with young delegates representing the international diaspora. Selected participants will make their final presentations to the Prime Minister across ten thematic tracks, sharing youth-led perspectives and actionable ideas on key areas of national importance.
During the programme, Prime Minister will release Essay Compilation for Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2026, comprising selected essays authored by young participants on India’s developmental priorities and long-term nation-building goals.
The Viksit Bharat Young Leaders Dialogue, now in its second edition, is a national platform designed to facilitate structured engagement between India’s youth and national leadership. Viksit Bharat Young Leaders Dialogue aligns with the Prime Minister’s Independence Day call to engage one lakh youth in politics without political affiliations and provide them a national platform to make their ideas for Viksit Bharat, a reality.
Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2026, being held from 9th to 12th January 2026, has witnessed participation from over 50 lakh youth across the country at various levels. The young leaders converging at the national-level championship have been selected through a rigorous, merit-based three-stage selection process, comprising a nationwide digital quiz, an essay challenge, and state-level vision presentations.
The second edition of the Dialogue builds upon the success of its inaugural edition with key new additions, including the introduction of Design for Bharat, Tech for Viksit Bharat - Hack for a Social Cause, expanded thematic engagements, and international participation for the first time, further strengthening the Dialogue’s scope and impact.