ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗଠନମୂଳକ ଏବଂ ପ୍ରମାଣ ଆଧାରିତ ବିତର୍କର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 JAN 2026 2:05PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀଙ୍କ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ନିବନ୍ଧଟି ଏହି ମତକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ଯେ ଭାରତ ଦୃଢ଼, ପ୍ରମାଣ ଆଧାରିତ ସମାଲୋଚନାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରେ ଯାହା ନୀତିକୁ ମଜବୁତ କରେ ଏବଂ ସଂସ୍କାରକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦିଏ । ଏହା ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରେ ଯେ ଭାରତର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ପ୍ରଗତିରେ ହୀନମନ୍ୟତାର କୌଣସି ସ୍ଥାନ ନାହିଁ ଏବଂ ଗଠନମୂଳକ ବିତର୍କର ମୂଲ୍ୟ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରେ, ଯାହା ନୂତନ ବର୍ଷରେ ଏକ ଆଶୀର୍ବାଦ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ ।
‘ଏକ୍ସ’ରେ ଲେଖାଟିକୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ;
ଭାରତ ଦୃଢ଼, ପ୍ରମାଣ ଆଧାରିତ ସମାଲୋଚନାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରେ ଯାହା ନୀତିକୁ ମଜବୁତ କରେ ଏବଂ ସଂସ୍କାରକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦିଏ। ଆମର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ପ୍ରଗତିରେ ନିନ୍ଦାର କୌଣସି ସ୍ଥାନାହିଁ! କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏହି ପବନ୍ଧ ଗଠନମୂଳକ ବିତର୍କକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି, ଯାହା ଏହି ନୂଆ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଏକ ଆଶୀର୍ବାଦ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ।
ଏହାକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ! "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting importance of constructive and evidence-based debate
08 JAN 2026 2:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article by Union Minister Shri Hardeep Singh Puri.
The article reflects the view that India welcomes robust, evidence-based criticism that strengthens policy and protects reform. It emphasises that cynicism has no place in India’s democratic progress and highlights the value of constructive debate, which can prove to be a boon in the new year.
Sharing the article on X, the Prime Minister said;
“India welcomes robust, evidence-based criticism that strengthens policy and protects reform. Cynicism has no place in our democratic progress! This write up by Union Minister Shri @HardeepSPuri reflects constructive debate that can prove to be a boon for this new year.
Do give it a read!”