য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা রানি ভেলু নাচিয়ার জীগী মপোক কুমওন্না লাকপদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
ঐখোয়গী ইকাই খুম্নবা, লৈবাকনীংবা অমসুং নীংতম্বা ঙাক্তুনা থম্নবগী ৱারেপ অদুগী শক্তম অমা ওইখিবা, শিবাগঙ্গাগী লৈমরেলনা মহাক্কী শাথিরবা লানগী হৈথোই-শীংথোইবগা লোইননা লোইলম লৈঙাকপশিংবু মায়থীবা পীখি অমসুং বৃতিশশিংবু তানথোকখিনবা অকনবা মৈরি অদু চুখৎখি
মহাক্না ঐখোয়গী ইথিলগী মুৎনাইদ্রবা হৌরকফম ওইদুনা লৈহৌরগনি
03 JAN 2026 1:36PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা রানি ভেলু নাচিয়ার জীগী মপোক কুমওন্না লাকপদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
শ্রী অমিৎ শাহনা ‘X’কী পোস্ত অমদা হায়খি, “রানি ভেলু নাচিয়ার জীগী মপোক কুমওন্না লাকপদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি। ঐখোয়গী ইকাই খুম্নবা, লৈবাকনীংবা অমসুং নীংতম্বা ঙাক্তুনা থম্নবগী ৱারেপ অদুগী শক্তম অমা ওইখিবা, শিবাগঙ্গাগী লৈমরেলনা মহাক্কী শাথিরবা লানগী হৈথোই-শীংথোইবগা লোইননা লোইলম লৈঙাকপশিংবু মায়থীবা পীখি অমসুং বৃতিশশিংবু তানথোকখিনবা অকনবা মৈরি অদু চুখৎখি। মহাক্না ঐখোয়গী ইথিলগী মুৎনাইদ্রবা হৌরকফম ওইদুনা লৈহৌরগনি।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti
A manifestation of our pride, patriotism and resolve to defend freedom, the queen of Sivaganga defeated the colonial rulers with her fierce military prowess and kindled the burning desire to overthrow the Britishers
She will remain our eternal source of inspiration
03 JAN 2026 1:36PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah paid tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti.
Shri Amit Shah in a post on ‘X’ said, “Tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti. A manifestation of our pride, patriotism and resolve to defend freedom, the queen of Sivaganga defeated the colonial rulers with her fierce military prowess and kindled the burning desire to overthrow the Britishers. She will remain our eternal source of inspiration.”