গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰজীক জন্মবাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
আমাৰ গৌৰৱ, দেশপ্ৰেম আৰু স্বাধীনতা ৰক্ষাৰ সংকল্পৰ প্ৰতীক শিৱগংগাৰ ৰাণীয়ে নিজৰ অসাধাৰণ সামৰিক শক্তিৰে ঔপনিৱেশিক শাসকসকলক পৰাস্ত কৰি ব্ৰিটিছক ওফৰাই পেলোৱাৰ প্ৰবল ইচ্ছা জাগ্ৰত কৰিছিল
তেওঁ আমাৰ বাবে সদায় প্ৰেৰণাৰ চিৰন্তন উৎস হৈ থাকিব
03 JAN 2026 1:36PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰজীক তেওঁৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে ‘এক্স’ৰ এটা পোষ্টত কয়, “ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰজীলৈ তেওঁৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি। আমাৰ গৌৰৱ, দেশপ্ৰেম আৰু স্বাধীনতা ৰক্ষাৰ সংকল্পৰ প্ৰতীক শিৱগংগাৰ ৰাণীয়ে নিজৰ অসাধাৰণ সামৰিক শক্তিৰে ঔপনিৱেশিক শাসকসকলক পৰাস্ত কৰি ব্ৰিটিছক ওফৰাই পেলোৱাৰ প্ৰবল ইচ্ছা জাগ্ৰত কৰিছিল। তেওঁ আমাৰ বাবে সদায় চিৰন্তন প্ৰেৰণাৰ উৎস হৈ থাকিব।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti
A manifestation of our pride, patriotism and resolve to defend freedom, the queen of Sivaganga defeated the colonial rulers with her fierce military prowess and kindled the burning desire to overthrow the Britishers
She will remain our eternal source of inspiration
03 JAN 2026 1:36PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah paid tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti.
Shri Amit Shah in a post on ‘X’ said, “Tributes to Rani Velu Nachiyar Ji on her jayanti. A manifestation of our pride, patriotism and resolve to defend freedom, the queen of Sivaganga defeated the colonial rulers with her fierce military prowess and kindled the burning desire to overthrow the Britishers. She will remain our eternal source of inspiration.”