প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশাখ শোধনাগাৰত অৱশিষ্ট উন্নীতকৰণ ব্যৱস্থা আৰম্ভ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰশংসা
06 JAN 2026 8:42AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি অন্ধ্ৰ প্ৰদেশৰ বিশাখ শোধনাগাৰত হিন্দুস্তান পেট্ৰ’লিয়াম কৰ্পোৰেচন লিমিটেড (এইচপিচিএল)ৰ অৱশিষ্ট উন্নীতকৰণ ব্যৱস্থা (আৰইউএফ) সফলভাৱে আৰম্ভ হোৱাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰি ইয়াক শক্তি সুৰক্ষা আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ দিশত ভাৰতৰ যাত্ৰাৰ এক নিৰ্ণায়ক অগ্ৰগতি বুলি অভিহিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই অত্যাধুনিক সুবিধাই আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত স্বতন্ত্ৰতা বৃদ্ধিৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰচেষ্টাক গতি প্ৰদান কৰিছে।
এক্সত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদ্বীপ সিং পুৰীৰ এটা পোষ্টৰ প্ৰত্যুত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"এই অত্যাধুনিক সুবিধাই শক্তি সুৰক্ষা বৃদ্ধিৰ দিশত আমাৰ প্ৰচেষ্টাক গতি প্ৰদান কৰিছে, এনেদৰে এই খণ্ড আত্মনিৰ্ভৰ হৈ পৰিছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds Commissioning of Residue Upgradation Facility at Visakh Refinery
06 JAN 2026 8:42AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today lauded the successful commissioning of Hindustan Petroleum Corporation Limited’s (HPCL) Residue Upgradation Facility (RUF) at the Visakh Refinery in Andhra Pradesh, describing it as a decisive leap in Bharat’s journey toward energy security and self-reliance.
The Prime Minister emphasized that this state-of-the-art facility adds momentum to the nation’s efforts to boost energy independence, aligning with the vision of Aatmanirbhar Bharat.
Responding to a post by Union Minister Shri Hardeep Singh Puri on X, Shri Modi said:
“This state-of-the-art facility adds momentum to our efforts towards boosting energy security, thus becoming Aatmanirbhar in this sector.
@HardeepSPuri”