ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସାନ୍ତାଳୀ ଭାଷାରେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ବିଧାନ ପରି ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପକୁ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
26 DEC 2025 4:40PM by PIB Bhubaneswar
• ଭାରତୀୟ ଭାଷାଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା ଦିଗରେ ଏହା ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ
• ସାନ୍ତାଳୀ ଭାଷାରେ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ପ୍ରକାଶନ ସାନ୍ତାଳୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ଏବଂ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପାଇଁ ଗର୍ବର ବିଷୟ
• ଓଲ ଚିକୀ ଲିପିରେ ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରକାଶ ଆଦିବାସୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମ୍ବିଧାନର ଆଦର୍ଶ ଓ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ପହଞ୍ଚାଇବାରେ ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସାନ୍ତାଳୀ ଭାଷାରେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରକାଶନର ଐତିହାସିକ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ହୃଦୟରୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି।
‘ଏକ୍ସ’ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତୀୟ ଭାଷାଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ମାନ ଦେବା ଦିଗରେ ଏହା ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ। ସେ କହିଥିଲେ, ସାନ୍ତାଳୀ ଭାଷାରେ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ପ୍ରକାଶନ ସାନ୍ତାଳୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ଏବଂ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପାଇଁ ଗର୍ବର ବିଷୟ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ଓଲ ଚିକୀ ଲିପିରେ ପ୍ରକାଶିତ ଏହି ସମ୍ବିଧାନ, ଆଦିବାସୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ଆଦର୍ଶ ଏବଂ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ଅଧିକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ଜଣାଇବ ଏବଂ ଆମ ସମ୍ବିଧାନ ନିର୍ମାତାଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ପୂରଣ କରିବ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah expresses heartfelt gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for the historic step of publishing the Constitution of India in the Santhali language
This is another significant step towards honoring Indian languages
The publication of our Constitution in the Santhali language is a matter of pride for the Santhali community and the entire nation
The Constitution, published in the Ol Chiki script, will convey the ideals and values ​​of our Constitution to the tribal community even more clearly and fulfill the dream of our Constitution makers
26 DEC 2025 4:40PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has expressed heartfelt gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for the historic step of publishing the Constitution of India in the Santhali language.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said that another significant step towards honoring Indian languages. He said that the publication of our Constitution in the Santhali language is a matter of pride for the Santhali community and the entire nation. Shri Shah said that the Constitution, published in the Ol Chiki script, will convey the ideals and values ​​of our Constitution to the tribal community even more clearly and fulfill the dream of our Constitution makers.