ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆସନ୍ତାକାଲି "ବୀର ବାଳ ଦିବସ" ଅବସରରେ "ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଳ ପୁରସ୍କାର" ପ୍ରଦାନ
'ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଳ ପୁରସ୍କାର' ପ୍ରଦାନ କରିବେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି
ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଫଳତା ପାଇଁ ୧୮ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ୨୦ ଜଣ ପିଲାଙ୍କୁ "ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଳ ପୁରସ୍କାର"
ଜାତୀୟ ସ୍ତରୀୟ ବୀର ବାଳ ଦିବସ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଭାରତର ଯୁବ ବୀରମାନଙ୍କ ସାହସ, ତ୍ୟାଗ ଏବଂ ଅନୁକରଣୀୟ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସ୍ମରଣ କରେ
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସ୍ୱାଗତ ଭାଷଣ ଦେବେ କେନ୍ଦ୍ର ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
25 DEC 2025 10:07AM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଆସନ୍ତା କାଲି ବୀର ବାଳ ଦିବସ ପାଳନ କରାଯିବ । ଭାରତର ଯୁବ ନାୟକମାନଙ୍କର ସାହସ, ତ୍ୟାଗ ଓ ଅନୁକରଣୀୟ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସ୍ମରଣ କରିବାକୁ ଏହି ଦିବସ ପାଳନ କରାଯାଉଛି । ଏହି ଦିନ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଥିବା ପିଲାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଳ ପୁରସ୍କାର (ପିଏମଆରବିପି) ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜାତୀୟ ଶିଶୁ ପୁରସ୍କାର ହେଉଛି ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତିବର୍ଷ ସାହସ, କଳା ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି, ପରିବେଶ, ସମାଜସେବା, ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅସାଧାରଣ ଉତ୍କର୍ଷତା ପାଇଁ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଥିବା ଏକ ମର୍ଯ୍ୟାଦାଜନକ ଜାତୀୟ ସମ୍ମାନ। ୨୦୨୫ ମସିହାରେ, ୧୮ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ୨୦ ଜଣ ପିଲାଙ୍କୁ ଏହି ସମ୍ମାନ ପାଇଁ ମନୋନୀତ କରାଯାଇଛି। ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁ ୨୬ ଡିସେମ୍ବର, ୨୦୨୫ ସକାଳ ୧୦:୦୦ ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାର୍ୟ୍ୟକ୍ରମରେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିବେ।
ବୀର ବାଳ ଦିବସ ୨୦୨୫ର ଜାତୀୟ ସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ୨୬ ଡିସେମ୍ବର, ୨୦୨୫ ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ଏହି ଜାତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଯୋଗଦେବେ । ସେ ଏହି ଅବସରରେ ଭାରତର ଶିଶୁ ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧନ କରିବା ସହ ଦେଶ ନିର୍ମାଣରେ ଯୁବ ନାଗରିକଙ୍କ ଭୂମିକା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିବେ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପିଲା ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିବାକୁ ସାହସିକତା, ସହନଶୀଳତା ଏବଂ ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବାର କାହାଣୀମାନ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ । ଏହା ଦ୍ବାରା ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ସଶକ୍ତ ଏବଂ ଦାୟିତ୍ୱବାନ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଗଢିବା ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସୁଦୃଢ ହେବ। ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀ ସ୍ୱାଗତ ଭାଷଣ ଦେବେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସ୍କୁଲ ପିଲା, ପିଏମଆରବିପି ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଏବଂ ସାରା ଦେଶରୁ ଆସିଥିବା ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଯୋଗଦେବେ। ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସଭ୍ୟତା ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ସାହସିକତାର ଭାବନାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରୁଥିବା ସାଂସ୍କୃତିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକ ଏହି ଉତ୍ସବର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ହେବ।
ବୀର ବାଳ ଦିବସ ୨୦୨୫ - ଏକ ଜାତୀୟ ସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଡିସେମ୍ବର ୨୬, ୨୦୨୫ ଦିନ ୧୨:୩୦ ସମୟରେ ଏନଆଇସି ୱେବକାଷ୍ଟ, ଡିଡି ନ୍ୟୁଜ୍ ଏବଂ ମହିଳା ଏବଂ ଶିଶୁ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ୟୁଟ୍ୟୁବ୍ ଚ୍ୟାନେଲରେ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ସାରା ଦେଶର ଲୋକମାନେ ଏଥିରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିପାରିବେ।

Ministry of Women and Child Development
Ministry of Women and Child Development to observe 'Veer Bal Diwas' at national level & 'Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar' to be conferred tomorrow
President of India to confer 'Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar’
20 children from 18 States & UTs who have demonstrated outstanding achievements in diverse fields selected for ‘Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar’
National level programme of Veer Bal Diwas to be graced by Prime Minister
Programme to commemorate the courage, sacrifice, and exemplary values of India's young heroes
Union Minister of Women and Child Development to deliver welcome address
25 DEC 2025 10:07AM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development, Government of India, will observe Veer Bal Diwas at the national level tomorrow ( 26 December 2025), to commemorate the courage, sacrifice, and exemplary values of India's young heroes. On the same day, the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) will be conferred upon children who have demonstrated outstanding achievements in diverse fields.
The Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar is a prestigious national honour conferred annually by the Government of India on children for exceptional excellence in Bravery, Art & Culture, Environment, Social Service, Science & Technology, and Sports. In 2025, 20 children from 18 States and Union Territories have been selected for this honour. The awards will be conferred by the President of India, Smt. Droupadi Murmu, during a special ceremony on 26 December 2025 at 10:00 AM at Vigyan Bhawan, New Delhi.
National level programme of Veer Bal Diwas 2025 will be organised at Bharat Mandapam, New Delhi on 26 December 2025. The national observance will be graced by the Prime Minister Shri Narendra Modi, who will address the children and youth of India and underscore the role of young citizens in nation-building. The programme will highlight stories of bravery, resilience, and selfless service to inspire children and youth, reaffirming the Government of India's commitment to nurturing empowered and responsible citizens in line with Viksit Bharat@2047. Union Minister for Women and Child Development, Smt. Annpurna Devi, will deliver the welcome address.
The programme will witness participation from school children, PMRBP awardees, and dignitaries from across the country. Cultural performances showcasing India's rich civilisational heritage and the spirit of bravery will form an integral part of the celebrations.
Veer Bal Diwas 2025-A national-level programme, will be telecast live from 12:30 PM onwards on 26 December 2025 on NIC Webcast, DD News, and the Ministry of Women and Child Development's YouTube channel, enabling nationwide participation.