ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏଲଭିଏମ ୩-ଏମ୬ ଏବଂ ବ୍ଲୁବାର୍ଡ ବ୍ଲକ-୨ର ସଫଳ ଉତକ୍ଷେପଣ ପାଇଁ ମହାକାଶ ବିଜ୍ଞାନୀ ଏବଂ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
24 DEC 2025 10:04AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ମାଟିରୁ ଉତକ୍ଷେପଣ କରାଯାଇଥିବା ସବୁଠାରୁ ଭାରୀ ଉପଗ୍ରହ ଏଲଭିଏମ୩-ଏମ୬ ଏବଂ ଆମେରିକାର ମହାକାଶଯାନ ବ୍ଲୁ ବାର୍ଡ ବ୍ଲକ-୨କୁ ଏହାର ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ କକ୍ଷପଥରେ ସଫଳତାର ସହ ସ୍ଥାପନ କରିଥିବାରୁ ମହାକାଶ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା ଭାରତର ମହାକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗର୍ବିତ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଏବଂ ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଦିଗରେ ପ୍ରୟାସର ପ୍ରତିଫଳନ।
"ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଭାରୀ-ଉତକ୍ଷେପଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ଏଲଭିଏମ୩ ସହିତ, ଆମେ ଭବିଷ୍ୟତର ମିଶନ ଯେପରିକି ଗଗନଯାନ, ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତକ୍ଷେପଣ ସେବାର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଗଭୀର କରିବା ପାଇଁ ମୂଳଦୁଆକୁ ମଜବୁତ କରୁଛୁ" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
"ଏହା ଭାରତର ମହାକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକାଶ…”
ସଫଳ ଏଲଭିଏମ ୩-ଏମ୬ ଉତକ୍ଷେପଣ, ଭାରତୀୟ ମାଟିରୁ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉତକ୍ଷେପଣ କରାଯାଇଥିବା ସବୁଠାରୁ ଭାରୀ ଉପଗ୍ରହ, ଆମେରିକାର ମହାକାଶଯାନ, ବ୍ଲୁ ବାର୍ଡ ବ୍ଲକ-୨ କୁ ଏହାର ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ କକ୍ଷପଥରେ ସ୍ଥାପନ କରିବା, ଭାରତର ମହାକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗର୍ବିତ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଚିହ୍ନିତ କରେ।
ଏହା ଭାରତର ଭାରୀ ଉତକ୍ଷେପଣ କ୍ଷମତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରି ବୈଶ୍ୱିକ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତକ୍ଷେପଣ ବଜାରରେ ଆମର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଭୂମିକାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଥାଏ।
ଏହା ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଦିଗରେ ଆମର ପ୍ରୟାସକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଆମର କଠିନ ପରିଶ୍ରମୀ ମହାକାଶ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ମହାକାଶ ଜଗତରେ ଭାରତ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି! "
‘‘ ଭାରତର ଯୁବକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ, ଆମର ମହାକାଶ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧିକ ଉନ୍ନତ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହେବାରେ ଲାଗିଛି।
ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଭାରୀ-ଉତକ୍ଷେପଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ଏଲଭିଏମ୩ ସହିତ, ଆମେ ଭବିଷ୍ୟତର ମିଶନ ଯେପରିକି ଗଗନଯାନ ପାଇଁ ମୂଳଦୁଆକୁ ମଜବୁତ କରୁଛୁ, ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତକ୍ଷେପଣ ସେବାଗୁଡିକର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଗଭୀର କରୁଛୁ।
ଏହି ବର୍ଦ୍ଧିତ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ପାଇଁ ଚମତ୍କାର । "

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates space scientists and engineers for successful launch of BlueBird Block-2 by LVM3-M6
24 DEC 2025 10:04AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated space scientists and engineers for successful launch of BlueBird Block-2 by LVM3-M6 launch vehicle. BlueBird Block-2 is a spacecraft of the USA and the heaviest satellite ever launched from Indian soil into its intended orbit. Shri Modi stated that this marks a proud milestone in India’s space journey and is reflective of efforts towards an Aatmanirbhar Bharat.
"With LVM3 demonstrating reliable heavy-lift performance, we are strengthening the foundations for future missions such as Gaganyaan, expanding commercial launch services and deepening global partnerships" Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"A significant stride in India’s space sector…
The successful LVM3-M6 launch, placing the heaviest satellite ever launched from Indian soil, the spacecraft of USA, BlueBird Block-2, into its intended orbit, marks a proud milestone in India’s space journey.
It strengthens India’s heavy-lift launch capability and reinforces our growing role in the global commercial launch market.
This is also reflective of our efforts towards an Aatmanirbhar Bharat. Congratulations to our hardworking space scientists and engineers.
India continues to soar higher in the world of space!"
@isro
"Powered by India’s youth, our space programme is getting more advanced and impactful.
With LVM3 demonstrating reliable heavy-lift performance, we are strengthening the foundations for future missions such as Gaganyaan, expanding commercial launch services and deepening global partnerships.
This increased capability and boost to self-reliance are wonderful for the coming generations."
@isro