গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী, মহান কৃষক নেতা ভাৰতৰত্ন চৌধুৰী চৰণ সিং জীলৈ তেওঁৰ জন্মবাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
চৌধুৰী চৰণ সিঙৰ জীৱন কৃষি ব্যৱস্থাৰ উত্থান, কৃষক কল্যাণ আৰু সমাজ সেৱাৰ বাবে উৎসর্গীকৃত আছিল
তেওঁ সাহসৰে কৃষক আৰু কৃষিক প্ৰশাসন ব্যৱস্থাৰ কেন্দ্ৰত ৰাখিছিল আৰু জৰুৰীকালীন অৱস্থা তথা স্বৈৰতান্ত্ৰিক শাসন উৎখাত কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল
23 DEC 2025 11:27AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী, মহান কৃষক নেতা আৰু ভাৰতৰত্ন চৌধুৰী চৰণ সিঙক তেওঁৰ জয়ন্তী উপলক্ষে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
'এক্স'ত এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী, মহান কৃষক নেতা ভাৰতৰত্ন চৌধুৰী চৰণ সিং জীলৈ তেওঁৰ জয়ন্তী উপলক্ষে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে চৌধুৰী চৰণ সিঙৰ জীৱন কৃষি ব্যৱস্থাৰ উত্থান, কৃষক কল্যাণ আৰু সমাজ সেৱাৰ বাবে উৎসর্গীকৃত আছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে তেওঁ সাহসৰে কৃষক আৰু কৃষিক শাসনৰ কেন্দ্ৰত ৰাখিছিল আৰু জৰুৰীকালীন অৱস্থা তথা একনায়কত্ববাদী শাসন উৎখাত কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah pays tribute to former Prime Minister, a great leader of the farmers and Bharat Ratna Chaudhary Charan Singh Ji on his birth anniversary
Chaudhary Charan Singh's life was dedicated to the upliftment of the agricultural system, the welfare of farmers and social service
He courageously placed farmers and agriculture at the center of governance and also played a significant role in overthrowing the Emergency and the dictatorial regime
23 DEC 2025 11:27AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to former Prime Minister, great farmer leader and Bharat Ratna Chaudhary Charan Singh on his birth anniversary.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said, tribute to former Prime Minister, a great leader of the farmers and Bharat Ratna Chaudhary Charan Singh Ji on his birth anniversary. He said that Chaudhary Charan Singh's life was dedicated to the upliftment of the agricultural system, the welfare of farmers and social service. Shri Shah said that he courageously placed farmers and agriculture at the center of governance and also played a significant role in overthrowing the Emergency and the dictatorial regime.