প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী দিসেম্বর ২০-২১ দা অসামদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা অসামদা লুপা করোর ১৫,৬০০ রোমগী ওইগদবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা গুৱাহাতীদা লৈবা লোকপ্রিয় গোপিনাথ বোর্দোলোই ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাগনি
স্ক্বার মিতর লাখ ১.৪ রোম পাক চাউবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি চহিদা পেসেঞ্জর করোর ১.৩ ফাওবা পানবা ঙম্নবা শেম শাবনি
অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি অসামগী বাইওদাইভর্সিতী অমদি নাৎকী পারী পুরীগী লন্না পুক্নিং থৌগত্তুনা “বেম্বু ওর্কিদ” হায়বা থীমগী মখাদা শেমগৎপনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিব্রুগরগী নামরুপ্তা লৈবা অসাম ভেলী ফর্তিলাইজর এন্দ কেমিকেল কম্পেনী লিমিতেদগী এমোনিয়া-য়ুরিয়া ফর্তিলাইজর প্রোজেক্ত উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ১০,৬০০ হেন্না শেল থাদদুনা অসাম অমসুং য়ুমলোন্নরিবা স্তেতশিংগী মথৌ তাবা হারশিং ফংহন্নবা অমদি মপান্দগী পুশিল্লকপদা তাংদুনা লৈবা হন্থহনবদা মতেং পাংননবা পায়খৎকদবনি
প্রধান মন্ত্রীনা বোরাগাউ, গুৱাহাতীদা লৈবা স্বহিদ স্মারক ক্ষেত্রদা অথৌবশিংগী মফমদা হৈকৎ লৈকৎ তমগনি
19 DEC 2025 2:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২০-২১ দা অসামদা চৎকনি। দিসেম্বর ২০, নুংথিল পুং ৩ লোম তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রী গুৱাহাতীদা থুংদুনা লোকপ্রিয় গোপিনাথ বোর্দোলোই ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী অনৌব তর্মিনেল বিল্দিং কোয়না চত্তুনা য়েংগনি অমদি শঙ্গাগনি। মহাক্না থৌরমদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাংগনি।
দিসেম্বর ২১, অয়ুক পুং ৯:৪৫ রোম তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা বোরাগাউ, গুৱাহাতীদা লৈবা স্বহিদ স্মারক ক্ষেত্রদা অথৌবশিংগী মফমদা হৈকৎ লৈকৎ তমগনি। মদুগী তুংদা, মহাক্না অয়ামগী দিব্রুগরদা লৈবা নামরুপ্তা চত্তুনা মফমদুদা অসাম ভেলী ফর্তিলাইজর এন্দ কেমিকেল কম্পেনী লিমিতেদকী এমোনিয়া-য়ুরিয়া প্রোজেক্ত উরেপ উয়ুং তমগনি। মহাক্না থৌরমদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লোকপ্রিয় গোপিনাথ বোর্দোলোই ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী অনৌব তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাদুনা অসামগী কন্নেক্তিবিতী, শেন্মিৎলোন পাকথোক চাউথোকহনবা অমদি মালেমগা শম্নবগী লমদা অওনবা পুরক্কদবা পন্দোল অমা ওইরগনি।
নৌনা শাবা লোইশিনখ্রবা, স্ক্বার মিতর লাখ ১.৪ রোম পাক চাউবা ইন্তিগ্রেতেদ নিউ তর্মিনেল বিল্দিং অসি, রনৱে, এয়রফিল্দ সিস্তেম, এপ্রোন অমদি তেক্সীৱেশিং চাউনা অপগ্রেদ তৌবনা ঙাক্লৌ ওইরগা চহিদা পেসেঞ্জর করোর ১.৩ ফাওবা পানবা ঙম্নবা শেম শাবনি।
ভারতকী অহানবা মহৌশাগী শক্তমদা য়ুম্ফম ওইবা এয়রপোর্ত তর্মনেল, এয়রপোর্তকী মওং মতৌ অসি অসামগী বাইওদাইভর্সিতী অমদি নাৎকী পারী পুরীগী লন্না পুক্নিং থৌগত্তুনা “বেম্বু ওর্কিদ” হায়বা থীমগী মখাদা শেমগৎপনি। তর্মিনেল অসিনা অহানবা ওইনা লমদমদুদগী খোমগৎপা অৱাং নোংপোক্কী ৱা মেত্রিক তন ১৪০ শীজিন্নবগা লোয়ননা কাজিরঙ্গাগী মওং মতৌ লৌবা অশঙবা লেন্দস্কেপ, জাপি ময়েক, মশক নাইরবা রাইনোগী খুদম অমদি কুপু লৈগী মশক তাক্তুনা উরৈগী মওং মতৌ লৌবা কলম ৫৭ য়াওরি। লমদমদুগী ওইবা পাম্বী মখল লাখ অমরোম হৌবা তোপ তোপ্পা “স্কাই ফোরেস্ত” অমনা মফমসিদা থুংলরবা পেসেঞ্জরশিংগী মফমদা পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইবা, উমংগুম্বা মহাও অমা ফংহল্লি।
তর্মিনেল অসিনা পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবা অমদি দিজিতেল ইনোভেসন্দা নৌবা বেঞ্চমার্ক অমা শেম্লি। অথুবা অমদি নন-ইনত্রুজিব সিক্যুরিতী স্ক্রীনিংগী ফুল-বোদী স্কেন্নরশিং, দিজিয়াত্রা-ইনেবল্দ কন্তেক্তলেস ত্রাভেল, ওতোমেতেদ বেগ্গেজ হেনদ্লিং, ফাস্ত-ত্রেক ইমাইগ্রেসন অমদি AI-দ্রিভন এয়রপোর্ত ওপরেনসনগুম্বা ফীচরশিংনা অপনবা লৈতবা, শাফবা অমদি মতিং খোঙচৎকী মহাও ফংহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্বহিদ স্মারক ক্ষেত্রদা চত্তুনা, মপান লমগী মীওই য়াওদবা অসাম অমগী খোঙফম অমদি স্তেত অসিগী শক্তম ঙাক্নবা হৌখিবা মীয়ামগী চহি তরুক শাংবা খোঙজঙ অমা ওইখিবা পুৱারী ওইণবা অসাম মুভমেন্তকী অথৌবশিংগী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎকনি।
তুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অসামগী দিব্রুগরগী নামরুপ্তা হৌজিক লৈরিবা ব্রহ্মপুত্র ভেলী ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন লিমিতেদ (BVFCL) গী মফমদা অনৌবা ব্রাউনফীল্দ এমোনিয়া-য়ুরিয়া ফর্তিলাইজর প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং তমগনি।
লৌমীশিংগী য়াইফনবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান খুমাঙ চাওশিনহল্লদুনা, লুপা করোর ১০,৬০০ রোম থাদগদৌরিবা প্রোজেক্ত অসিনা প্রোজেক্ত অসিনা অসাম অমসুং য়ুমলোন্নরিবা স্তেতশিংগী মথৌ তাবা হারশিং ফংহনগনি, মপান্দগী পুশিল্লকপদা তাংদুনা লৈবা হন্থহনগনি, থবক মরাং কায়না পীগনি অমদি লমদমদুগী শেন্মিৎলোন চাওখৎহন্নবা মচাক ওইগনি। মসিনা ইন্দস্ত্রী হিঙ্গৎহনবা অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী মশক নাইবা পন্দুপ অমা ওইরি।

Prime Minister's Office
PM to visit Assam on 20-21 December
PM to inaugurate and lay the foundation stone of projects worth around Rs. 15,600 crore in Assam
PM to inaugurate New Terminal Building of Lokapriya Gopinath Bardoloi International Airport in Guwahati
Spread over nearly 1.4 lakh square metres, New Terminal Building is designed to handle up to 1.3 crore passengers annually
New Terminal Building draws inspiration from Assam’s biodiversity and cultural heritage under the theme “Bamboo Orchids”
PM to perform Bhoomipujan for Ammonia-Urea Fertilizer Project of Assam Valley Fertilizer and Chemical Company Limited at Namrup in Dibrugarh
Project to be built with an estimated investment of over Rs. 10,600 crore and help meet fertilizer requirements of Assam & neighbouring states and reduce import dependence
PM to pay tribute to martyrs at Swahid Smarak Kshetra in Boragaon, Guwahati
19 DEC 2025 2:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will undertake a visit to Assam on 20-21 December. On 20th December, at around 3 PM, Prime Minister will reach Guwahati, where he will undertake a walkthrough and inaugurate the New Terminal Building of Lokapriya Gopinath Bardoloi International Airport. He will also address the gathering on the occasion.
On 21st December, at around 9:45 AM, Prime Minister will pay tribute to martyrs at Swahid Smarak Kshetra in Boragaon, Guwahati. After that, he will travel to Namrup in Dibrugarh, Assam, where he will perform Bhoomi Pujan for the Ammonia-Urea Project of Assam Valley Fertilizer and Chemical Company Ltd. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will inaugurate the new terminal building of Lokapriya Gopinath Bardoloi International Airport in Guwahati, marking a transformative milestone in Assam’s connectivity, economic expansion and global engagement.
The newly completed Integrated New Terminal Building, spread over nearly 1.4 lakh square metres, is designed to handle up to 1.3 crore passengers annually, supported by major upgrades to the runway, airfield systems, aprons and taxiways.
India’s first nature-themed airport terminal, the airport’s design draws inspiration from Assam’s biodiversity and cultural heritage under the theme “Bamboo Orchids”. The terminal makes pioneering use of about 140 metric tonnes of locally sourced Northeast bamboo, complemented by Kaziranga-inspired green landscapes, japi motifs, the iconic rhino symbol and 57 orchid-inspired columns reflecting the Kopou flower. A unique “Sky Forest”, featuring nearly one lakh plants of indigenous species, offers arriving passengers an immersive, forest-like experience.
The terminal sets new benchmarks in passenger convenience and digital innovation. Features such as full-body scanners for fast, non-intrusive security screening, DigiYatra-enabled contactless travel, automated baggage handling, fast-track immigration and AI-driven airport operations ensure seamless, secure and efficient journeys.
Prime Minister will visit the Swahid Smarak Kshetra to pay homage to the martyrs of the historic Assam Movement, a six-year-long people’s movement that embodied the collective resolve for a foreigner-free Assam and the protection of the State’s identity.
Later in the day, Prime Minister will perform Bhoomipujan of the new brownfield Ammonia-Urea Fertilizer Project at Namrup, in Dibrugarh, Assam, within the existing premises of Brahmaputra Valley Fertilizer Corporation Limited (BVFCL).
Furthering Prime Minister’s vision of Farmers’ Welfare, the project, with an estimated investment of over Rs. 10,600 crore, will meet fertilizer requirements of Assam and neighbouring states, reduce import dependence, generate substantial employment and catalyse regional economic development. It stands as a cornerstone of industrial revival and farmer welfare.