প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বিকসিত ভারত জি রাম জি বিল মশক তাকপা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
20 DEC 2025 3:22PM by PIB Imphal
বিকসিত ভারত জি রাম জি বিলগী পান্দমশিং ফোঙদোকপা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান্না ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
থবক ফংবা হেনগৎহন্দুনা, খুঙ্গংগী থাক্ত থৌরাং তৌদুনা, লৌবুক্কী পোৎথোক পুথোকপগা লৌমশিং থবক ফংহনবা খল চানা থমদুনা, স্কিমশিং পুনশিন্দুনা, মাঙজিল থানা থবক তৌরিবশিংগী কেপাসিতি হেনগৎহন্দুনা অমসুং লৈঙাক্কী থবকশিং মতমগা চুনবা ওইহন্দুনা কমদৌনা বিকসিত ভারত জি রাম জি বিলনা খুঙ্গংগী হিংনবগী লম্বীশিংগী অওনবা পুরক্নবা পান্দম থম্লিবগে হায়বা আর্তিকল অসিনা ফোঙদোক্লি। বিল অসি খুন্নাই ঙাক-শেনবদগী মনিং হন্দোরকপা অমা নত্তে, মসি অমুক নৌথোকহনবনি হায়না আর্তিকল অসিনা মখা তানা ফোঙদোক্লি।
য়ুনিয়ন মিনিষ্টরনা ইবা আর্তিকল অসিগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“শোইদনা পাগদবা আর্তিক অসিদা, থবক ফংবা হেনগৎহন্দুনা, খুঙ্গংগী থাক্ত থৌরাং তৌদুনা, লৌবুক্কী পোৎথোক পুথোকপগা লৌমশিং থবক ফংহনবা খল চানা থমদুনা, স্কিমশিং পুনশিন্দুনা, মাঙজিল থানা থবক তৌরিবশিংগী কেপাসিতি হেনগৎহন্দুনা অমসুং লৈঙাক্কী থবকশিং মতমগা চুনবা ওইহন্দুনা কমদৌনা বিকসিত ভারত জি রাম জি বিলনা খুঙ্গংগী হিংনবগী লম্বীশিংগী অওনবা পুরক্নবা পান্দম থম্লিবগে হায়বা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @ChouhanShivraj না শন্দোক্না তাক্লি।
মহাক্না হায়খি মদুদি বিল অসি খুন্নাই ঙাক-শেনবদগী মনিং হন্দোরকপা অমা নত্তে, মসি অমুক নৌথোকহনবনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the Viksit Bharat G RAM G Bill
20 DEC 2025 3:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan, highlighting the objectives of the Viksit Bharat G RAM G Bill.
The article points to how the Viksit Bharat G RAM G Bill aims to transform rural livelihoods by enhancing the employment guarantee, embedding local planning, balancing worker security with farm productivity, converging schemes, strengthening frontline capacity and modernising governance. It further highlights that the Bill is not a retreat from social protection, but its renewal.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“In this must-read article, Union Minister Shri @ChouhanShivraj explains how the Viksit Bharat G RAM G Bill aims to transform rural livelihoods by enhancing the employment guarantee, embedding local planning, balancing worker security with farm productivity, converging schemes, strengthening frontline capacity and modernising governance.
He highlights that the bill is not a retreat from social protection — it is its renewal.”