Prime Minister's Office
Prime Minister attends India-Oman Business Forum
18 DEC 2025 4:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed the India–Oman Business Forum in Muscat. H.E. Qais Al Youssef, Minister of Commerce, Industry and Investment Promotion of Oman; H.E. Sheikh Faisal Al Rawas, Chairman of the Oman Chamber of Commerce and Industry; Commerce and Industry Minister of India Shri Piyush Goyal; and Shri Rajiv Memani, President of CII attended the meeting. The Forum saw participation by leading business representatives from both countries in the fields of energy, agriculture, logistics, infrastructure, manufacturing, health, financial services, green development, education, and connectivity.
Addressing the gathering, Prime Minister highlighted the centuries-old maritime trading ties between the two countries, from Mandvi to Muscat, which today forms the bedrock of vibrant commercial exchanges. He noted that 70 years of diplomatic relations represent the trust and friendship built over centuries. Prime Minister called upon the business leaders to realize the full potential of India-Oman Comprehensive Economic Partnership [ CEPA], which he described as the blueprint for India-Oman shared future. He underscored that CEPA would infuse new energy in bilateral trade and investment ties and create opportunities for mutual growth, innovation and employment.
Highlighting India’s economic success in the last 11 years, Prime Minister stated that the country was well on its way to become the 3rd largest economy in the world on the back of next generation reforms, policy predictability, good governance and high investor confidence. He further added that India’s high growth – over 8% in the last quarter – in an environment of global uncertainty spoke of its resilient nature and inherent strengths. He underlined that India was working at speed and scale to create world class infrastructure, logistics, connectivity, trusted supply chains, manufacturing capacities and green growth to boost "ease of living” and "ease of doing business”. He invited Omani businesses to look beyond traditional areas of energy, oil and gas, petrochemicals and fertilizers, and explore opportunities in the fields of green energy, solar parks, energy storage, smart grids, agri-tech, fintech, AI and cyber security. He proposed creation of India-Oman Agri Innovation Hub and India-Oman Innovation Bridge to make the business partnership future ready. Prime Minster emphasized that these were not just ideas, but invitation to invest, to innovate and to build the future together.
Prime Minister appreciated the strong presence of business leaders at the event and called upon them to combine enterprise with policy and give wings to CEPA. He reaffirmed that India and Oman are not just close neighbors, but strategic partners committed to stability, growth and shared prosperity in the region and beyond.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়া-ওমান বিজিনেস ফোরমদা শরুক য়াখ্রে
18 DEC 2025 4:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মুস্কেত্তা পাঙথোকপা ইন্দিয়া-ওমান বিজিনেস ফোরমদা ৱা ঙাংখ্রে। H.E. কাইস অও য়ুসেফ, ওমানগী কম্মর্স, ইন্দস্ত্রী অমদি ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসনগী মন্ত্রী; H.E. সৈখ ফাইজল অল রাৱস, ওমান চেম্বর ওফ কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীগী চেয়রমেন; ভারতকী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়ল; অমদি CII গী প্রেসিদেন্ত শ্রী রাজিব মেমানিনা মীফমদুদা শরুক য়াখি। ফোরম অদুদা লৈবাক অনিমক্তগী ইনর্জী, লোজিস্তিক্স, ইনফ্রাস্ত্রকচর, মেনুফেকচরিং, হকশেল, শেল-থুমগী সর্ভিস, গ্রীন দিভেলপমেন্ত, মহৈ মশিং, অমদি লম্মী থোংগী লমদা মাঙজিল থারিবা বিজিনেসশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।
তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা চহি চা কয়া শুরবা, ঙসিগীনা মশক মচু থোক্লবা কম্মর্সিএল এক্সচেঞ্জকী য়ুম্ফম ওইরিবা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মান্দবীদগী মস্কেত ফাওবগী সমুদ্রগী ওইবা মরী,গী মতাঙবা ৱাফম কয়া ফোদোকখি। চহি ৭০ গী দিপ্লোমেতিক মরীনা চহি চা কয়া চঙনা শেমগৎলকখিবা থাজবা অমদি মরুপ মপাঙ ওইবগী মরী উৎলি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা বিজিনেস লুচিংবশিংগী মফমদা ইন্দিয়া-ওমান কমপ্রিহেন্সিব ইকনমিক পার্ত্নরসিপ [CEPA] অসি ইন্দিয়া-ওমানগী মান্নবা তুংলমচৎকী ব্লুপ্রিন্তনি হায়রদুনা মসিগী মতিং মপুং ফানা ফুদোকহন্নবা ৱাফম থমখি। CEPA না নাকল অনিগী লল্লোন ইতিক অমদি ইনভেস্তমেন্তকী মরীদা অনৌবা ইনোৎ হাপকনি অমদি নাকল অনিমক চাওখৎমিন্নবগী, ইনোভেসন অমদি থবক পীবগী খুদোংচাবশিং শেমগৎকনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
হৌখিবা চহি ১১ অসিদা ভারতকী শেন্মিৎলোন মায় পাকপশিং থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসি নেক্স জেনেরেসন রিফোর্ম, পোলিসী প্রিদিক্তিবিলিতী, গুদ গভর্নেন্স অমদি হায় ইনভেস্তর কন্ফিদেন্সতা য়ুম্ফম ওইরগা মালেমগী ৩শুবা খ্বায়দগী চাউবা শেন্মিৎলোন ওইরক্নবগী লম্বীদা চঙশিল্লক্লি। মালেমগী তম্বা ঙমদবা ফীভম মরক্তা ভারতকী গ্রোথ ৱাংখৎলক্লিবা – হৌখিবা ক্বার্তরদা ৮% হেন্না – অসিনা মাগী খাঙবা কনবা মচৎ অমদি মশাদা লৈজরিবা পাঙ্গল উৎলি। ভারতনা “ইজ ওফ লিভিং” অমদি “ইজ ওফ দুইং বিজিনেস” হেনগৎহন্নবা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর, লোজিস্তিক্স, কন্নেক্তিবিতী, থাজনিংঙাই ওইবা সপ্লাই চেন, মেনুফেকচরিং কেপাসিতী অমদি গ্রীন গ্রোথ শেমগৎনবা খোঙজেল য়াঙনা পাক চাউনা থবক পায়খৎলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না ওমানি বিজিনেসশিংবু ইনর্জী, ওইল অমদি গ্যাস, পেত্রোকেমিকেল অমদি ফর্তিলাইজরগী লমদা হান্না লৈরম্বা ফীভমগী ৱাংমদা য়েংনবা, অমদি গ্রীন ইনর্জী, সোলার পার্ক, ইনর্জী স্তোরেজ, স্মার্ত গ্রিদ, এগ্রি-তেক, ফিনতেক, AI অমদি সাইবর সিক্যুরিতীগী লমদা খুদোংচাবা থিননবা ৱাফম থমখি। মহাক্না বিজিনেস পার্ত্নরসিপ্পু তুংগীদমক শেম শাননবা ইন্দিয়া-ওমান এগ্রি ইনোভেসন হব অমসুং ইন্দিয়া-ওমান ইনোভেসন ব্রিদ্জ শেম্নবা ৱাফম হৌদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়রিবশিং অসি চুম্নবগী ৱাখল্লোনখক্তা নত্তে, মখোয়সি ইনভেস্ত তৌনবা, ইনোভেত তৌনবা অমদি তুংলমচৎ পুন্না শেমগৎমিন্ননবা পাউজেলনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমদুদা শরুক য়ারিববা বিজিনেস লুচিংবশিংবু তরাম্না ওকখি অমদি এন্তরপ্রাইজকা পোলিসীগা পুনশিন্নবা অমদি CEPA বু মশা পালহন্নবা ৱাফম থমখি। ইন্দিয়া ওমান নক্নবা য়ুমলোন্নবখক্তা নত্তনা মরা চেৎপা, গ্রোথ অমদি লমদম অসিদা অমদি ৱাংমদা পুন্না নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবা লেপমিন্নরিবা স্ত্রেতেজিক ওইবা খোঙবুশিংনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।