গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাষ্ট্ৰীয় ঐক্যৰ প্ৰতীক তথা এখনি শক্তিশালী ভাৰতৰ খনিকৰ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেললৈ মৃত্যু বাৰ্ষিকী উপলক্ষে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
নানা প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিৰ মাজতো চৰ্দাৰ পেটেলে খণ্ডিত স্বাধীন ভাৰতক একত্ৰিতকৰণেৰে এখনি শক্তিশালী ৰাষ্ট্ৰৰ ভেটি মজবুত কৰিছিল
দেশৰ প্ৰথমগৰাকী গৃহমন্ত্ৰী হিচাপে চৰ্দাৰ পেটেলে ভাৰত মাতাৰ নিৰাপত্তা, অভ্যন্তৰীণ সুস্থিৰতা আৰু শান্তি প্ৰতিষ্ঠাক জীৱনৰ লক্ষ্য হিচাপে লৈছিল
সমবায় আন্দোলনৰ পুনৰুজ্জীৱনক অনুপ্ৰেৰণা যোগাই নাৰী আৰু কৃষকৰ সবলীকৰণৰ জৰিয়তে এখনি আত্ম-নিৰ্ভৰ ভাৰতৰ ভেটি স্থাপন কৰা চৰ্দাৰ পেটেলৰ ৰাষ্ট্ৰ প্ৰথম ভাৱনাই আমাক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব
15 DEC 2025 11:25AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাষ্ট্ৰীয় ঐক্যৰ প্ৰতীক তথা এখনি শক্তিশালী ভাৰতৰ খনিকৰ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেললৈ আজি মৃত্যু বাৰ্ষিকী উপলক্ষে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
‘এক্স’-ৰ এটা প’ষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে নানা প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিৰ মাজতো চৰ্দাৰ পেটেলে খণ্ডিত স্বাধীন ভাৰতক একত্ৰিতকৰণেৰে এখনি শক্তিশালী ৰাষ্ট্ৰৰ ভেটি মজবুত কৰিছিল। তেওঁ কয় যে দেশৰ প্ৰথমগৰাকী গৃহমন্ত্ৰী হিচাপে চৰ্দাৰ পেটেলে ভাৰত মাতাৰ নিৰাপত্তা, অভ্যন্তৰীণ সুস্থিৰতা আৰু শান্তি প্ৰতিষ্ঠাক জীৱনৰ লক্ষ্য হিচাপে লৈছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে সমবায় আন্দোলনৰ পুনৰুজ্জীৱনক অনুপ্ৰেৰণা যোগাই নাৰী আৰু কৃষকৰ সবলীকৰণৰ জৰিয়তে এখনি আত্ম-নিৰ্ভৰ ভাৰতৰ ভেটি স্থাপন কৰা চৰ্দাৰ পেটেলৰ ৰাষ্ট্ৰ প্ৰথম ভাৱনাই আমাক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to Sardar Vallabhbhai Patel, the symbol of national unity and the architect of a strong India, on his death anniversary
Despite numerous adverse circumstances, Sardar Patel unified a fragmented independent India, giving it the strong foundation of a robust nation
As the country's first Home Minister, Sardar Patel made the security of Mother India, internal stability and establishment of peace his life's mission
Sardar Patel, who inspired the revival of the cooperative movement and laid the foundation of a self-reliant India through the empowerment of women and farmers, will continue to guide us all like a guiding star on the path of putting the nation first
15 DEC 2025 11:25AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to Sardar Vallabhbhai Patel, the symbol of national unity and the architect of a strong India, on his death anniversary.
In a post on ‘X’ platform, Shri Amit Shah said that despite numerous adverse circumstances, Sardar Patel unified a fragmented independent India, giving it the strong foundation of a robust nation. He said that as the country's first Home Minister, Sardar Patel made the security of Mother India, internal stability and establishment of peace his life's mission. Shri Shah said that Sardar Patel, who inspired the revival of the cooperative movement and laid the foundation of a self-reliant India through the empowerment of women and farmers, will continue to guide us all like a guiding star on the path of putting the nation first.