Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tributes to former President of India Pranab Mukherjee Ji on his Jayanti
A leader dedicated to public service, Mukherjee Ji's profound understanding of the constitution defined his tenures in public offices
His life and works will continue to inspire our democratic journey
11 DEC 2025 12:26PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tributes to former President of India Pranab Mukherjee Ji on his Jayanti.
In a post on ‘X’ platform, Shri Amit Shah said that “Tributes to former President of India Pranab Mukherjee Ji on his Jayanti. A leader dedicated to public service, Mukherjee Ji's profound understanding of the constitution defined his tenures in public offices. His life and works will continue to inspire our democratic journey.”

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি প্ৰণৱ মুখাৰ্জী জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
জনসেৱাৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত নেতা মুখাৰ্জী জীৰ সংবিধানৰ গভীৰ জ্ঞানে চৰকাৰী পদত তেওঁৰ কাৰ্যকালৰ সংজ্ঞা নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল
তেওঁৰ জীৱন আৰু কৰ্মই আমাৰ গণতান্ত্ৰিক যাত্ৰাক অনুপ্ৰাণিত কৰি যাব
11 DEC 2025 12:26PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ভাৰতৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি প্ৰণৱ মুখাৰ্জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি নিবেদন কৰে।
এক্স প্লেটফৰ্মৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “ভাৰতৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি প্ৰণৱ মুখাৰ্জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি নিবেদন কৰিছো। জনসেৱাৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত নেতা মুখাৰ্জী জীৰ সংবিধানৰ গভীৰ জ্ঞানে চৰকাৰী পদত তেওঁৰ কাৰ্যকালৰ সংজ্ঞা নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল। তেওঁৰ জীৱন আৰু কৰ্মই আমাৰ গণতান্ত্ৰিক যাত্ৰাক অনুপ্ৰাণিত কৰি যাব।”