ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପତାକା ଦିବସ ଅବସରରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 DEC 2025 10:58AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଜି ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପତାକା ଦିବସ ଅବସରରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ସାହସୀ ପୁରୁଷ ଓ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି।
ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଜବାନଙ୍କ ଶୃଙ୍ଖଳା, ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ଅଦମ୍ୟ ଉତ୍ସାହ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିଥାଏ। ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦେଶ ପ୍ରତି କର୍ତ୍ତବ୍ୟ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ନିଷ୍ଠାର ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ ବୋଲି ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ସେବାର ସମ୍ମାନ ସ୍ୱରୂପ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପତାକା ଦିବସ ପାଣ୍ଠିକୁ ସହାୟତା କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପତାକା ଦିବସରେ, ଆମେ ସାହସୀ ପୁରୁଷ ଏବଂ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଆମର ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛୁ ଯେଉଁମାନେ ଆମ ଦେଶକୁ ଅତୁଟ ସାହସର ସହିତ ରକ୍ଷା କରନ୍ତି। ସେମାନଙ୍କର ଶୃଙ୍ଖଳା, ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ଭାବନା ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆମ ଦେଶକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଥାଏ। ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଆମ ଦେଶ ପ୍ରତି କର୍ତ୍ତବ୍ୟ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ନିଷ୍ଠାର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଉଦାହରଣ ଭାବରେ ଛିଡ଼ା ହୋଇଛି। ଆସନ୍ତୁ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପତାକା ଦିବସ ପାଣ୍ଠିରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦାନ କରିବା"

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses gratitude to the Armed Forces on Armed Forces Flag Day
07 DEC 2025 10:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister today conveyed his deepest gratitude to the brave men and women of the Armed Forces on the occasion of Armed Forces Flag Day.
He said that the discipline, resolve and indomitable spirit of the Armed Forces personnel protect the nation and strengthen its people. Their commitment, he noted, stands as a shining example of duty, discipline and devotion to the nation.
The Prime Minister also urged everyone to contribute to the Armed Forces Flag Day Fund in honour of the valour and service of the Armed Forces.
The Prime Minister wrote on X;
“On Armed Forces Flag Day, we express our deepest gratitude to the brave men and women who protect our nation with unwavering courage. Their discipline, resolve and spirit shield our people and strengthen our nation. Their commitment stands as a powerful example of duty, discipline and devotion to our nation. Let us also contribute to the Armed Forces Flag Day fund.”