প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
05 DEC 2025 5:43PM by PIB Guwahati
বুজাবুজি চুক্তি আৰু চুক্তি।
প্ৰব্ৰজন আৰু গতিশীলতা:
ভাৰত চৰকাৰ আৰু ৰাছিয়ান চৰকাৰৰ মাজত এখন ৰাজ্যৰ ভূখণ্ডত থকা আনএখন দেশৰ নাগৰিকৰ অস্থায়ী শ্ৰম কাৰ্যকলাপৰ ওপৰত চুক্তি
ভাৰত চৰকাৰ আৰু ৰাছিয়ান চৰকাৰৰ মাজত অনিয়মিত প্ৰব্ৰজনৰ বিৰুদ্ধে সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় চুক্তি
স্বাস্থ্য আৰু খাদ্য সুৰক্ষা:
ভাৰতৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয় আৰু ৰাছিয়াৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত স্বাস্থ্যসেৱা, চিকিৎসা শিক্ষা আৰু বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় চুক্তি
ভাৰতৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ ভাৰতীয় খাদ্য সুৰক্ষা আৰু মানক প্ৰাধিকৰণ আৰু খাদ্য সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰাহক অধিকাৰ সুৰক্ষা আৰু মানৱ কল্যাণৰ ওপৰত চোৱাচিতা কৰা ফেডাৰেল ছাৰ্ভিচ (ৰাছিয়া)ৰ মাজত চুক্তি
সামুদ্ৰিক সহযোগিতা আৰু মেৰু অঞ্চলৰ জলসীমা:
ভাৰত চৰকাৰৰ বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰালয় আৰু ৰাছিয়াৰ পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত মেৰু অঞ্চলৰ জলভাগত চলি থকা জাহাজৰ বিশেষজ্ঞৰ প্ৰশিক্ষণ সম্পৰ্কীয় বুজাবুজিৰ চুক্তি
ভাৰতৰ বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰালয় আৰু ৰাছিয়াৰ সামুদ্ৰিক ব’ৰ্ডৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
সাৰ:
মেছাৰ্ছ জেএছচি উৰালকেম আৰু মেছাৰ্ছ ৰাষ্ট্ৰীয় কেমিকেলছ এণ্ড ফাৰ্টিলাইজাৰ লিমিটেড আৰু নেচনেল ফাৰ্টিলাইজাৰ লিমিটেড আৰু ইণ্ডিয়ান পটাছ লিমিটেডৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
শুল্ক আৰু বাণিজ্য:
ভাৰত চৰকাৰৰ কেন্দ্ৰীয় পৰোক্ষ কৰ আৰু শুল্ক ব’ৰ্ড আৰু ফেডাৰেল শুল্ক সেৱা (ৰাছিয়ান ফেডাৰেচন)ৰ মাজত ভাৰত আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ মাজত চলাচল কৰা সামগ্ৰী আৰু বাহনৰ আগমনৰ পূৰ্বে তথ্য বিনিময়ৰ বাবে সহযোগিতাৰ বাবে প্ৰট’কল।
ভাৰতৰ যোগাযোগ মন্ত্ৰালয়ৰ ডাক বিভাগ আৰু জেএছচি «ৰাছিয়ান ডাক»ৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক চুক্তি
শৈক্ষিক সহযোগিতা:
ডিফেন্স ইনষ্টিটিউট অৱ এডভান্সড টেকন'লজি, পুনে আৰু ফেডাৰেল ষ্টেট স্বায়ত্তশাসিত উচ্চ শিক্ষা প্ৰতিষ্ঠান "ৰাষ্ট্ৰীয় টমস্ক ষ্টেট ইউনিভাৰ্চিটি", টমস্কৰ মাজত বৈজ্ঞানিক আৰু শৈক্ষিক সহযোগিতাৰ ওপৰত বুজাবুজি চুক্তি
মুম্বাই বিশ্ববিদ্যালয়, লোমোন’ছভ মস্কো ষ্টেট ইউনিভাৰ্চিটি আৰু ৰাছিয়ান ডাইৰেক্ট ইনভেষ্টমেণ্ট ফাণ্ডৰ জইণ্ট-ষ্টক কোম্পানী মেনেজমেণ্ট কোম্পানীৰ মাজত সহযোগিতাৰ সন্দৰ্ভত চুক্তি
সংবাদ মাধ্যমৰ সহযোগিতা:
ভাৰতৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু ৰাছিয়াৰ যৌথ ষ্টক কোম্পানী গেজপ্ৰম-মিডিয়া হোল্ডিঙৰ মাজত সম্প্ৰচাৰৰ সন্দৰ্ভত সহযোগিতামুলক বুজাবুজি চুক্তি।
ভাৰতৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু ৰাছিয়াৰ নেচনেল মিডিয়া গ্ৰুপৰ মাজত সম্প্ৰচাৰৰ সহযোগিতা আৰু সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় বুজাবুজি চুক্তি
ভাৰতৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু বিগ এছিয়া মিডিয়া গ্ৰুপৰ মাজত সম্প্ৰচাৰৰ সহযোগিতা আৰু সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
ভাৰতৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী আৰু ANO "TV-Novosti"ৰ মাজত সম্প্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা আৰু সহযোগিতাৰ বাবে অতিৰিক্ত বুজাবুজি চুক্তি
"টিভি ব্ৰিকছ" যুটীয়া ষ্টক কোম্পানী আৰু "প্ৰসাৰ ভাৰতী (পিবি)"ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
ঘোষণা
২০৩০ চনলৈকে ভাৰতৰ কৌশলগত ক্ষেত্ৰসমূহৰ উন্নয়নৰ বাবে কাৰ্যসূচী-ৰাছিয়া অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা চুক্তি
ৰাছিয়াৰ পক্ষই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিগ কেট এলায়েন্স (আই বি চি এ)ত যোগদানৰ বাবে ফ্ৰেমৱৰ্ক এগ্ৰিমেণ্ট গ্ৰহণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
নেচনেল ক্ৰাফ্টছ মিউজিয়াম আৰু হাষ্টকালা একাডেমী (নতুন দিল্লী, ভাৰত) আৰু ছাৰিট্চিনো ষ্টেট হিষ্টোৰিকেল, আৰ্কিটেকচাৰেল, আৰ্ট এণ্ড লেণ্ডস্কেপ মিউজিয়াম-ৰিজাৰ্ভ (মস্কো, ৰাছিয়া)ৰ মাজত "ইণ্ডিয়া ফেব্ৰিক অৱ টাইম" প্ৰদৰ্শনীৰ বাবে চুক্তি।
ৰাছিয়াৰ নাগৰিকসকলক পাৰস্পৰিক ভিত্তিত বিনামূলীয়া ৩০ দিনীয়া ই-টুৰিষ্ট ভিছা প্ৰদান
ৰাছিয়াৰ নাগৰিকক বিনামূলীয়া ভিত্তিত গ্ৰুপ টুৰিষ্ট ভিছা প্ৰদান

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of the President of the Russian Federation to India
05 DEC 2025 5:43PM by PIB Delhi
MoUs and Agreements.
Migration and Mobility:
Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Russian Federation on Temporary Labour Activity of Citizens of one State in the Territory of the other State
Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Russian Federation on Cooperation in Combating Irregular Migration
Health and Food safety:
Agreement between the Ministry of Health and Family Welfare of the Republic of India and the Ministry of Health of the Russian Federation on the cooperation in the field of healthcare, medical education and science
Agreement between the Food Safety and Standards Authority of India of the Ministry of Health and Family Welfare of the Republic of India and the Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Well-being (Russian Federation) in the field of food safety
Maritime Cooperation and Polar waters:
Memorandum of Understanding between the Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Government of the Republic of India and the Ministry of Transport of the Russian Federation on the Training of Specialists for Ships Operating in Polar Waters
Memorandum of Understanding between the Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Republic of India and the Maritime Board of the Russian Federation
Fertilizers:
Memorandum of Understanding between M/s. JSC UralChem and M/s. Rashtriya Chemicals and Fertilizers Limited and National Fertilizers Limited and Indian Potash Limited
Customs and commerce:
Protocol between the Central Board of Indirect taxes and Customs of the Government of the Republic of India and the Federal Customs Service (Russian Federation) for cooperation in exchange of Pre-arrival information in respect of goods and vehicles moved between the Republic of India and the Russian federation
Bilateral Agreement between Department of Posts, Ministry of Communications of the Republic of India between and JSC «Russian Post»
Academic collaboration:
Memorandum of Understanding on scientific and academic collaboration between Defence Institute of Advanced Technology, Pune and Federal State Autonomous Educational Institution of Higher Education "National Tomsk State University”, Tomsk
Agreement regarding cooperation between University of Mumbai, Lomonosov Moscow State University and Joint-Stock Company Management Company of Russian Direct Investment Fund
Media Collaboration:
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and Joint Stock Company Gazprom-media Holding, Russian Federation.
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and National Media Group, Russia
Memorandum of Understanding for Cooperation and Collaboration on Broadcasting between Prasar Bharati, India and the BIG ASIA Media Group
Addendum to Memorandum of Understanding for cooperation and collaboration on broadcasting between Prasar Bharati, India, and ANO "TV-Novosti”
Memorandum of Understanding between "TV BRICS” Joint-stock company and "Prasar Bharati (PB)”
Announcements
Programme for the Development of Strategic Areas of India - Russia Economic Cooperation till 2030
The Russian side has decided to adopt the Framework Agreement to join the International Big Cat Alliance (IBCA).
Agreement for the exhibition "India. Fabric of Time” between the National Crafts Museum &Hastkala Academy (New Delhi, India) and the Tsaritsyno State Historical, Architectural, Art and Landscape Museum-Reserve (Moscow, Russia)
Grant of 30 days e-Tourist Visa on gratis basis to Russian nationals on reciprocal basis
Grant of Group Tourist Visa on gratis basis to Russian nationals