প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অসোম দিবসনা লাকপদা অসামগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
02 DEC 2025 3:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসামগী ইচিল-ইনাওশিংদা অসোম দিবসনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ঙসি অসি স্বর্গদেও চাওলুং সুকাফাগী মংলান অদু মপুং ফাহন্নবগীদমক ঐখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকপগী তাঞ্জা অমনি। "হৌখিবা চহি খরা অসিদা, কেন্দ্র অমসুং অসামগী এন.দি.এ. সরকারনা অসামগী চাউখৎ-থৌরাংবু খুমাং চাউশিলহন্নবা কন্না হোৎনরি। ফিজিকেল অমসুং সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনবদা চাউনা খুমাং চাউশিল্লে। তাই-অহোমগী চৎনবী অমসুং তাই লোলবু মীয়ামদা খঙনহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলি। মসিনা অসামগী নহারোলশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি", হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
Xদা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
"অসামগী ইচিল-ইনাওশিংদা অসোম দিবসনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ঙসি অসি স্বর্গদেও চাওলুং সুকাফাগী মংলান অদু মপুং ফাহন্নবগীদমক ঐখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকপগী তাঞ্জা অমনি। হৌখিবা চহি খরা অসিদা, কেন্দ্র অমসুং অসামগী এন.দি.এ. সরকারনা অসামগী চাউখৎ-থৌরাংবু খুমাং চাউশিলহন্নবা কন্না হোৎনরি। ফিজিকেল অমসুং সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনবদা চাউনা খুমাং চাউশিল্লে।
তাই-অহোমগী চৎনবী অমসুং তাই লোলবু মীয়ামদা খঙনহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলি। মসিনা অসামগী নহারোলশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister greets people of Assam on Asom Diwas
02 DEC 2025 3:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended his best wishes to sisters and brothers of Assam on Asom Diwas. Shri Modi stated that today is an occasion to reiterate our commitment to fulfilling the vision of Swargadeo Chaolung Sukapha. "Over the last few years, the NDA Governments in the Centre and Assam are working tirelessly to boost the progress of Assam. Remarkable strides have been made in enhancing physical and social infrastructure. Numerous steps are being taken towards popularising the Tai-Ahom culture and Tai language. This will greatly benefit the youth of Assam", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"Best wishes to my sisters and brothers of Assam on Asom Diwas.
Today is an occasion to reiterate our commitment to fulfilling the vision of Swargadeo Chaolung Sukapha. Over the last few years, the NDA Governments in the Centre and Assam are working tirelessly to boost the progress of Assam. Remarkable strides have been made in enhancing physical and social infrastructure.
Numerous steps are being taken towards popularising the Tai-Ahom culture and Tai language. This will greatly benefit the youth of Assam."