প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
স্কাইরুৎকী ইনফিনিতী কেম্পস শঙ্গাবদা ভি.সি.গী থোংদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
27 NOV 2025 1:30PM by PIB Imphal
মন্ত্রীমন্দলদা ঐহাক্কী মরুপ শ্রী জি. কিশান রেদ্দিজী; অন্ধ্র প্রদেশকী ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী, শ্রী তি. জি. ভারতজী; ইন-স্পেসকী চেয়রমেন, শ্রী পৱন গোয়েঙ্কাজী; স্কাইরুৎ তীম; অতৈ মশক নাইবা মীওইশিং; নুপী অমসুং নুপাশিং!
মরুপশিং,
ঙসি লৈবাক অসিনা স্পেস সেক্তরদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খুদোংচাবা অমা উবা ফংলি। ঙসি ভারতকী স্পেস ইকোসিস্তেমদা প্রাইবেৎ সেক্তরনা অচৌবা খোংজং অমা চংশিল্লি। স্কাইরুৎকী ইনফিনিতী কেম্পস অসিনা ভারতকী অনৌবা ৱাখল্লোন, ইন্নোবেসন অমসুং মরুওইনা নহাশিংগী শক্তি উৎলি। ঐখোয়গী নহাশিংগী ইন্নোবেসন, রিস্ক লৌবা ঙম্বা অমসুং ওন্তপ্রিন্যুওরশিপ অসিনা ঙসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা য়ৌরে। ঙসিগী থৌরম অসি লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা ভারতনা মালেমগী সেতেলাইত থাগৎপগী ইকোসিস্তেমদা লুচিংবা অমা ওইনা থোরক্লগনি। ঐহাক্না পৱন কুমার চন্দনা অমসুং নাগা ভারত দাকাবু থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। নহা ওইরিবা স্পেস ওন্তপ্রিন্যুওর কয়া অমসুং লৈবাক অসিগী নহা ওইরিবা মীওই খুদিংমক্কীদমক নখোয় অনিমক অসি অচৌবা ইথিল অমনি। অদোম্না ইশাদা থাজবা থমখি, অদোম্না রিস্ক লৌবদা থিংখিদে। অমসুং ঙসিদি লৈবাক পুম্বনা মদুগী মহৈ অদু উবা ফংলি। লৈবাক অসিনা নখোয়গীদমক চাউথোকচরি।
মরুপশিং,
ভারতকী স্পেস খোঙচৎ অসি য়াম্না অকক্নবা রিসোর্সশিংগা লোয়ননা হৌখি। অদুবু ঐখোয়গী অপাম্বা অসি লোইবা নাইখিদে। মতম অমদা ঐখোয়না রোকেতকী শরুকশিং সাইকলদা পুদুনা চৎখি। ঙসিদি ভারতনা উৎলে মদুদি মঙলানগী অৱাংবা অসি রিসোর্সশিংনা নত্তে, ৱারেপনা লেপ্পি। ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা চহি তরাগী খুজিং কয়াদগী ইসরোনা অনৌবা শাফু পীরি। ভারতনা মশাগী ওইবা থাজবা, মপাঙ্গল অমসুং ভেল্যুগী মওং মতৌদা তোপ তোপ্পা মশক অমা শেমখ্রে।
মরুপশিং,
ঐখোয়না পুম্নমক্না খঙই মদুদি স্পেস সেক্তর অসি অহোংবা লাক্লিবা মতম অসিদা য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লি। মসিনা কম্ম্যুনিকেসন, এগ্রিকলচর, মেরিন মোনিতরিং, অর্বান প্লানিং, ৱেদর প্রিদিক্সন, অমসুং নেসনেল সেক্যুরিতীগী য়ুম্ফম ওইরে। মসিনা মরম ওইদুনা ঐখোয়না ভারতকী স্পেস সেক্তরদা পুৱারী ওইরবা রিফোর্মশিং পায়খৎলে। সরকারনা স্পেস সেক্তরবু প্রাইবেৎ ইন্নোবেসনগীদমক হাংদোকখি অমসুং অনৌবা স্পেস পোলিসী অমা শেমখি। ঐখোয়না ইন্নোবেসনগা লোইননা স্তার্তঅপশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীবু শম্ননবা হোৎনখি। ঐখোয়না ইন-স্পেস লিংখৎখি অমসুং ঐখোয়গী স্তার্ত-অপশিংদা ইসরোগী খুদোংচাবশিং অমসুং তেক্নোলোজী ফংহনখি। হৌখিবা চহি 6-7 অসিদা, ভারতনা মসিগী স্পেস সেক্তরবু ওপন, কোওপরেতিব, অমসুং ইন্নোবেসন দ্রিভন ইকোসিস্তেম অমদা ওন্থোকখ্রে। ঙসিগী থৌরম অসিনা ঐখোয়দা মসিগী মতাংদা খরা উৎলি, অমসুং ঐখোয়দা চাউথোকচবা পোকহল্লি।
মরুপশিং,
ভারতকী নহারোলশিংনা মতম পুম্নমক্তা লৈবাক্কী অপাম্ববু অতৈ পুম্নমক্তগী হেন্না মরু ওইহল্লি। মখোয়না খুদোংচাবা খুদিংমক খ্বাইদগী ফবা মওংদা শিজিন্নৈ। সরকারনা স্পেস সেক্তর হাংদোকপা মতমদা, ঐখোয়গী নহারোলশিং, মরু ওইনা জেনরেসন-জেদ নহারোলশিংনা মদুগী মপুং ফানা কান্নবা লৌনবা মাংলোমদা চংশিনখি। ঙসি, ভারতকী স্পেস স্তার্ত-অপ 300 হেনবনা ভারতকী স্পেস খোঙচৎকী তুংলমচৎতা অনৌবা আশা অমা পীরি। অখন্নবা ৱাফম অমদি ঐখোয়গী স্পেস স্তার্তঅপ অয়াম্বনা য়াম্না অপীকপা তীমশিংগা লোয়ননা হৌরকপনি। অমসুং ঐহাক্না হৌখিবা চহি 5-6 অসিদা মখোয় কয়াগা উন্নবগী খুদোংচাবা ফংখি। করিগুম্বা মতমদা মীওই অনি খক্তমক লৈরম্মি, করিগুম্বা মতমদা মীওই মঙা, মখোয়না অপীকপা অশানবা কা অমদা লৈমিন্নরম্মি। তীমশিং অসি অপীকপা, রিসোর্সশিংদি মশিং য়ামদে, অদুবু মখোয়গী এম্বিসনশিংদি য়াম্না ৱাংনা লৈরি। মসি ভারতকী প্রাইবেৎ স্পেস রিভোলুসনবু পোকহনখিবা স্পিরিৎ অদুনি। ঙসিদি, জেনরেসন জেৎকী ইঞ্জিনীয়রশিং, জেনরেসন জেৎকী দিজাইনরশিং, জেনরেসন জেৎকী কোদরশিং, অমসুং জেনরেসন জেৎকী সাইন্তিস্তশিংনা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং শেমগৎলি। প্রোপলজন সিস্তেম, কম্পোজিৎ মেতরিএল, রোকেৎ স্তেজ, নৎত্রগা সেতলাইত প্লেৎফোর্ম ওইগেরা, ভারতকী নহাশিংনা চহি খরগী মমাংদা থাজরমদব লমশিংদা থবক তৌরি। ভারতকী প্রাইবেৎ স্পেস তেলেন্তনা মালেম শিনবা থুংনা মশক থোকপা মশক অমা শেমগৎলি। ঙসি ভারতকী স্পেস সেক্তর অসি মালেমগী ইনভেস্তরশিংগীদমক্তা য়াম্না পাম্নবা মফম অমা ওইরক্লি।
মরুপশিং,
ঙসিদি, মালেম শিনবা থুংনা অপীকপা সেতেলাইৎশিংগী দিমান্দ লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। থাগৎপগী ফ্রিক্বেন্সী হেনগৎলক্লি, অমসুং অনৌবা কম্পনীশিংনা সেতেলাইত সর্ভিসকী লমদা চঙশিল্লক্লি। অমসুং স্পেসনা হৌজিক্তি মশাবু স্ত্রেতেজিক এসেৎ অমা ওইনা মশক তাক্লে। মরম অদুনা, মালেমগী স্পেস ইকোনোমী অসি লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা শরুক কয়া হেনগৎহল্লগনি। মসি ভারতকী নহারোলশিংগীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমনি।
মরুপশিং,
স্পেস সেক্তরদা ভারতনা তৌবা ঙম্বা অসি মালেমগী লৈবাক খরা খক্তদা লৈ। ঐখোয়গী এক্সপর্ত ইঞ্জিনীয়রশিং, অৱাংবা থাক্কী মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম, মালেমগী থাক্কী লোঞ্চ সাইতশিং অমসুং ইন্নোবেসনবু পুক্নিং থৌগৎপা ৱাখল্লোন লৈ। ভারতকী স্পেস কেপাসিতী অসি শেল চংদবা অমসুং থাজবা য়াবা অনিমক ওইরি। মসিনা মরম ওইদুনা মালেম অসিনা ভারতকী মায়কৈদগী য়াম্না চাউনা আশা তৌরি। মালেমগী কম্পনীশিংনা ভারত্তা সেতেলাইত পুথোকপা পাম্মি, ভারত্তগী লোঞ্চ সর্ভিস লৌবা পাম্মি, অমসুং ভারতকা তেক্নোলোজী পার্তনরশিপ তৌবা পাম্মি। মরম অদুনা, ঐখোয়না হৌজিক্কী তাঙ্কক অসিবু খ্বাইদগী ফবা ওইহনগদবনি।
মরুপশিং,
ঙসি ঐখোয়না স্পেস সেক্তরদা উরিবা অহোংবশিং অসি ভারত্তা থোক্লিবা স্তার্ত অপ রিভোলুসনগী শরুক অমনি। হৌখিবা চহি তরা অসিদা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা স্তার্তঅপশিংগী অনৌবা ৱেব অমা থোরক্লে। ফিনতেক, এগ্রীতেক, হেল্থতেক, ক্লাইমেৎতেক, এদুতেক নৎত্রগা দিফেন্স তেক ওইগেরা, ভারতকী নহাশিং, ঐখোয়গী জেনরেসন-জেদ,না হীরম খুদিংমক্তা অনৌবা সোলুসনশিং পুথোক্লি। অমসুং ঙসি, ঐহাক্না মালেমগী জেনরেসন জেদতা থাজবা থম্বা য়াই মদুদি করিগুম্বা মখোয়না অশেংবা ইন্সপিরেশন অমা পাম্লবদি, মখোয়না মদু ভারতকী জেনরেসন জেদতগী ফংগনি। ভারতকী জেন-জেদকী ক্রিএতিভিতি, মখোয়গী পোজিতিব মাইন্দসেৎ অমসুং মখোয়গী কেপাসিতী বিল্দিং অসি মালেম শীনবা থুংনা জেন-জেদকী মোদেল অমা ওইরকপা য়াই। ঙসি ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম ওইরে। মতম অমদা স্তার্ত-অপশিং অসি অচৌবা শহর খরা খক্তদা য়ুম্ফম ওইরম্মি। অদুবু ঙসিদি, ভারতকী খ্বাইদগী পীকপা শহর অমসুং খুঙ্গংশিংদগী স্তার্তঅপশিং থোরক্লি। ঙসিদি, লৈবাক অসিদা স্তার্তঅপ লাখ 1.5 হেন্না রেজিস্তর তৌখ্রে, অমসুং কয়া অমদি য়ুনিকোর্ন ওইখ্রে।
মরুপশিং,
ঙসিদি, ভারত অসি এপশিং অমসুং সর্ভিসশিং খক্তদা অকক্নবা ওইদ্রে। জে-জেন্দনা মতেং পাংবদগী ঐখোয়না য়াম্না থুনা দিপ-তেক, মেন্যুফেকচরিং অমসুং হার্দৱায়র ইন্নোবেসনগী মায়কৈদা চংশিল্লি। খুদম ওইনা সেমিকন্দক্তর সেক্তরদা য়েংসি। সরকারনা লৌখৎলিবা পুৱারী ওইরবা খোংথাংশিং অসিনা ভারতকী তেক্নোলোজীগী তুংলমচৎকী য়ুম্ফম অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। সেমিকন্দক্তর ফ্যাব্রিকেসন য়ুনিৎশিং, চিপ মেনুফেকচরিং অমসুং দিজাইন হবশিং লৈবাক অসিদা য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লি। চিপশিংদগী হৌরগা অপুনবা সিস্তেম ফাওবদা, ভারতনা মপাঙ্গল কনবা ইলেক্ত্রোনিক্স ভেল্যু চেন অমা শেমগৎলি। মসি ঐখোয়গী মশা-মরোমদোম লেপচবগী ৱারেপ অদুগী শরুক অমনি অমসুং মসিনা ভারতপু মালেমগী সপ্লাই চেনগী মপাঙ্গল কনবা অমসুং থাজবা য়াবা য়ুম্বী অমা ওইহল্লগনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী রিফোর্মশিংগী স্কোপ অসি লেপ্পা লৈতনা পাকথোক চাউথোক্লি। ঐখোয়না স্পেস ইন্নোবেসনবু প্রাইবেৎ সেক্তরদা হাংদোকখিবগুম্না, ঐখোয়না হৌজিক অতোপ্পা য়াম্না মরু ওইবা সেক্তর অমদা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎলি। ঐখোয়না ন্যুক্লিয়র সেক্তর অসিসু হাংদোক্নবা হোৎনরি। ঐখোয়না হীরম অসিদা প্রাইবেৎ সেক্তরগী মপাঙ্গল কনবা থৌদাং লৌনবগী য়ুম্ফমসু শেমগৎলি। মসিনা অপীকপা মোদ্যুলর রিএক্তরশিং, এদভান্স রিএক্তরশিং, অমসুং ন্যুক্লিয়র ইন্নোবেসনদা খুদোংচাবা কয়া অমা পীগনি। রিফোর্ম অসিনা ঐখোয়গী ইনর্জী সেক্যুরিতী অমসুং তেক্নোলোজিকেল লিদরশিপদা অনৌবা পাঙ্গল পীগনি।
মরুপশিং,
তুংলমচৎ অসি করম্না ওইগনি হায়বসি ঙসি পাংথোক্লিবা রিসর্চকী মখা পোল্লি। মরম অসিনা ঐখোয়গী সরকারনা নহারোলশিংদা রিসর্চকী খুদোংচাবা খ্বাইদগী হেন্না পীবদা অকনবা মীৎয়েং চংলি। ঐখোয়না নেস্নেল রিসর্চ ফাউন্দেসন লিংখৎলে, মসিনা নহাশিংবু মোদর্ন রিসর্চতা মতেং পাংই। "ৱান নেসন, ৱান সবস্ক্রিপ্সন"না মহৈরোয় পুম্নমক্কীদমক ইন্তর্নেস্নেল জর্নেলশিং ফংহনবা লায়থোকহল্লে। লুপা করোর লাখ 1গী রিসর্চ, দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্নোবেসন ফন্দ অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নহাশিংদা চাউনা মতেং পাংগনি। ঐখোয়না অতল তিঙ্করিং লেব 10,000 হেন্না হৌদোক্লে। মখোয়না মহৈরোয়শিংগী মরক্তা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসনগী ৱাখল্লোন পুক্নিং থৌগৎলি। ঐখোয়না অথুবা মতমদা অনৌবা অতল তিঙ্করিং লেব 50,000 লিংখৎনবা থবক পায়খৎলি। সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা ভারত্তা অনৌবা ইন্নোবেসনশিংগী য়ুম্ফম শেমগৎলি।
মরুপশিং,
লাক্কদৌরিবা মতম অসি ভারতকীনি, ভারতকী নহারোলশিংগীনি, ভারতকী ইনোভেসনশিংগীনি। থা খরগী মমাংদা, ঐহাক্না স্পেস দেগী থৌরমদা ঐখোয়গী স্পেস এস্পিরেসনশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা ভারতনা মাগী লাঞ্চিং কেপাসিতী অসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎকনি হায়না ঐখোয়না ৱারেপ লৌখি। ভারতকী স্পেস সেক্তরদগী অনৌবা য়ুনিকর্ন মঙা থোরক্কনি হায়না ঐখোয়না ৱারেপ লৌখি। স্কাইরুৎকী তীমনা মাংলোমদা চংশিল্লিবা খোঙথাংশিং অসি য়েংলগা, ভারতনা মাগী পান্দম পুম্নমক ফংবা ঙমগনি হায়বসি থাজৈ।
মরুপশিং,
ঐহাক্না ভারতকী নহা ওইরিবা, স্তার্তঅপ, সাইন্তিস্ত, ইঞ্জিনীয়র, অমসুং ওন্তপ্রিন্যুওর, অমসুং ঐহাক্কী নহা ওইরিবা মরুপশিং পুম্নমক্তা থাজবা পীজরি অমসুং মসি ঐহাক্কী গরেন্তীনি: সরকারনা অদোমগী খোঙথাং খুদিংদা মতেং পাংগনি। ঐহাক্না অমুক্কা হন্না স্কাইরুৎ তীম পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ঐহাক্না ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা অনৌবা থৌনা পীরিবশিং পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। লাকপীয়ু, 21শুবা চহিচা অসি পৃথীবিদা অমসুং স্পেসতা ভারতকী চহিচা ওইহল্লসি। ময়াম পুম্নমকপু হন্না-হন্না থাগৎচরি। ময়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি!

Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the inauguration of Skyroot’s Infinity Campus via VC
27 NOV 2025 1:30PM by PIB Delhi
My colleague in the Cabinet, Shri G. Kishan Reddy ji; Andhra Pradesh’s Industry Minister, Shri T. G. Bharat ji; IN-SPACe Chairman, Shri Pawan Goenka ji; the Skyroot team; other dignitaries; ladies and gentlemen!
Friends,
Today, the country is witnessing an unprecedented opportunity in the space sector. Today, the private sector is taking a giant leap in Bharat’s space ecosystem. Skyroot’s Infinity Campus reflects Bharat’s new thinking, innovation, and above all, youth power. The innovation, risk-taking ability, and entrepreneurship of our young people are reaching new heights today. And today’s event is a reflection of the fact that Bharat will emerge as a leader in the global satellite launch ecosystem in the coming times. I extend my heartiest congratulations to Pawan Kumar Chandana and Naga Bharath Daka. Both of you are a great inspiration for many young space entrepreneurs and for every youth in the country. You trusted yourselves, you did not hesitate to take risks. And today the whole nation is seeing the result of that. The country is proud of you.
Friends,
Bharat’s space journey began with very limited resources. But our ambitions were never limited. There was a time when we transported rocket parts on a bicycle, and today Bharat has proved that the height of dreams is determined not by resources, but by resolve. ISRO has given new wings to Bharat’s space journey for decades. Bharat has created a unique identity for itself in credibility, capacity, and value.
Friends,
We all know how rapidly the space sector is expanding in these changing times. It has become the foundation of communication, agriculture, marine monitoring, urban planning, weather prediction, and national security. That is why we carried out historic reforms in Bharat’s space sector. The government opened the space sector to private innovation and drafted a new Space Policy. We attempted to connect startups and industry with innovation. We established IN-SPACe and provided ISRO’s facilities and technology to our startups. In the last 6-7 years, Bharat has transformed its space sector into an open, cooperative, and innovation-driven ecosystem. Today’s event gives us a glimpse of this, and fills us with pride.
Friends,
Bharat’s youth always places national interest above everything else. They make the best use of every opportunity. When the government opened the space sector, our youth, especially our Gen-Z youth, came forward to take full advantage of it. Today, more than 300 space startups in Bharat are giving new hope to the future of Bharat’s space journey. And what’s special is that most of our space startups began with very small teams. And I have had the opportunity to meet many of them over the last 5-6 years. Sometimes there were just two people, sometimes five colleagues, sharing a small rented room. The teams were small, resources limited, but their ambitions soared high. This is the spirit that has given birth to Bharat’s Private Space Revolution. Today, Gen-Z engineers, Gen-Z designers, Gen-Z coders, and Gen-Z scientists are creating new technologies. Whether it is propulsion systems, composite materials, rocket stages, or satellite platforms, Bharat’s youth is working in areas that were unimaginable just a few years ago. Bharat’s private space talent is establishing a distinct identity across the world. Today, Bharat’s space sector is becoming an attractive destination for global investors.
Friends,
Today, the demand for small satellites is continuously increasing around the world. Launch frequencies are rising, and new companies are entering the satellite services space. And space has now established itself as a strategic asset. Therefore, the global space economy is going to multiply in the coming years. This is a huge opportunity for the youth of Bharat.
Friends,
The capability Bharat has in the space sector is possessed by only a few countries in the world. We have expert engineers, a high-quality manufacturing ecosystem, world-class launch sites, and a mindset that encourages innovation. Bharat’s space capability is both cost-effective and reliable. This is why the world has very high expectations from Bharat. Global companies want to manufacture satellites in Bharat, want to take launch services from Bharat, and want technology partnerships with Bharat. Therefore, we must make the most of this moment.
Friends,
The changes we are witnessing in the space sector today are part of the startup revolution happening in Bharat. Over the past decade, a new wave of startups has emerged in various sectors. Whether it is FinTech, AgriTech, HealthTech, ClimateTech, EduTech, or DefenceTech, Bharat’s youth, our Gen-Z, is providing new solutions in every field. And today, I can confidently tell the Gen-Z of the world that if they want true inspiration, they can find it from Bharat’s Gen-Z. The creativity of Bharat’s Gen-Z, their positive mindset, and their capacity building can become a model for Gen-Z across the world. Today, Bharat has become the world’s third-largest startup ecosystem. There was a time when startups were restricted only to a few big cities. But today, startups are emerging from even the smallest towns and villages of Bharat. Today, there are more than 1.5 lakh registered startups in the country, and many have become unicorns.
Friends,
Today, Bharat is not limited to apps and services alone. We are rapidly moving toward deep-tech, manufacturing, and hardware innovation—thanks to Gen-Z. Take the semiconductor sector, for example. The historic steps taken by the government are strengthening the foundation of Bharat's tech future. Semiconductor fabrication units, chip manufacturing, and design hubs are developing rapidly in the country. From chips to complete systems, Bharat is building a strong electronics value chain. This is part of our resolve for self-reliance, and it will also make Bharat a strong and reliable pillar of the global supply chain.
Friends,
The scope of our reforms is continuously expanding. Just as we opened space innovation to the private sector, we are now taking steps in another very important sector. We are moving toward opening the nuclear sector as well. We are laying the foundation for a strong role for the private sector in this field too. This will create opportunities in small modular reactors, advanced reactors, and nuclear innovation. This reform will give new strength to our energy security and technological leadership.
Friends,
What the future will look like depends greatly on the research being done today. That is why our government is strongly focused on giving maximum research opportunities to the youth. We have established the National Research Foundation, which supports young people in modern research. “One Nation, One Subscription” has made access to international journals easier for all students. The 1 lakh crore rupee Research, Development and Innovation Fund will greatly help youth across the country. We have also launched more than 10,000 Atal Tinkering Labs, which are inspiring a spirit of research and innovation among students. We are working to set up 50,000 new Atal Tinkering Labs in the near future. These efforts by the government are building the foundation for new innovations in Bharat.
Friends,
The coming era belongs to Bharat, to Bharat’s youth, and to Bharat’s innovations. A few months ago, I spoke about our space aspirations on the occasion of Space Day. We had resolved that Bharat will take its launch capacity to new heights in the next five years. We had also decided that five new unicorns will emerge from Bharat’s space sector. Seeing the way Skyroot’s team is progressing, it is certain that Bharat will achieve all its goals.
Friends,
I assure every young Indian, every startup, scientist, engineer, and entrepreneur, and my young friends and this is my guarantee: the government stands with you at every step. Once again, I extend my heartiest congratulations to the entire Skyroot team. I also convey my best wishes to all those who are giving new momentum to Bharat’s space journey. Come, let us make the 21st century the century of Bharat, both on earth and in space. Thank you all very much. Warmest wishes to you!