Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the inauguration of Safran Aircraft Engine Services India facility in Hyderabad via VC
26 NOV 2025 12:09PM by PIB Delhi
Bharat’s Civil Aviation Minister K. Ram Mohan Naidu ji, Telangana’s Chief Minister Revanth Reddy ji, all dignitaries associated with the Safran Group, ladies and gentlemen!
I have a time constraint because I have to reach Parliament; there is a program with the Hon’ble President. Therefore, without speaking at length, I will quickly share a few points and conclude my remarks. From today, Bharat’s aviation sector is going to take a new flight. This new facility of Safran will help Bharat establish itself as a global MRO hub. This MRO facility will also create new opportunities for youth in the world of high-tech aerospace. I have met the Safran Board and management recently on 24th November, and I have met them earlier as well. And in every discussion, I have seen their trust and hope regarding Bharat. I am confident that Safran’s investment in Bharat will continue at the same pace. Today, I extend my heartfelt congratulations to Team Safran for this facility.
Friends,
You all know that Bharat’s aviation sector has progressed at an unprecedented speed in the past few years. Today, Bharat is among the fastest-growing domestic aviation markets in the world. Our robust market is now the third-largest in the world. The aspirations of the people of Bharat today have reached new heights. In such a scenario, the demand for air travel is continuously increasing in Bharat. Therefore, our airlines are consistently expanding their active fleets. Indian airline companies have placed orders for more than 1,500 new aircraft.
Friends,
Due to the rapid expansion in Bharat’s aviation sector, the need for Maintenance, Repair, and Overhaul (MRO) facilities has also increased. Earlier, about 85 percent of our MRO work was being done abroad. This increased costs, took more time, and aircraft remained grounded for long durations. This situation was not suitable for a large aviation market like Bharat. Therefore, today the Government of Bharat is developing the country as a major global MRO centre. For the first time, a global OEM is establishing deep-level servicing capability in the country.
Friends,
Safran’s global training, knowledge transfer, and partnership with Indian institutions will help create a workforce in the country that will give new speed and direction to the entire MRO ecosystem in the coming years. This facility will create numerous employment opportunities for the youth of South Bharat. And we do not want to remain limited to aviation MRO alone; we are also working on a very large scale to develop the MRO ecosystem related to shipping as well.
Friends,
We are promoting Designing in India on a large scale across every sector. I would request the Safran team to explore the possibilities of aircraft engine and component design in Bharat as well. In this, our vast network of MSMEs and our large pool of young talent will greatly support you. Safran works extensively on aerospace propulsion systems. I would like you to utilize Bharat’s talent and the opportunities available here for propulsion design and manufacturing too.
Friends,
Today’s Bharat is not just dreaming big; Bharat is taking big decisions and achieving even bigger results. We are dreaming big, doing bigger, and delivering best. And Bharat is strongly focused on ease of doing business.
Friends,
We have carried out some of the biggest reforms in independent Bharat to attract global investment and global industries. First, we opened the doors of our economy. Second, we strengthened our fundamentals. Third, we made doing business easier.
Friends,
Today, 100 percent FDI is permitted through the automatic route in most sectors. Even in sectors like defence, where there was no place for the private sector earlier, we have now opened 74 percent FDI through the automatic route. A bold approach has been adopted in the space sector as well. These steps have sent a clear message to the world: India welcomes investments, India welcomes innovation. Production Linked Incentive schemes have attracted global manufacturers towards Make in India. In the past 11 years, we have reduced more than 40,000 compliance requirements. Bharat has decriminalized hundreds of business-related provisions. The National Single Window System has brought numerous approvals onto a single platform. GST reforms, faceless assessments, the new labour codes, and the IBC have made governance simpler and more transparent than ever before. Because of these efforts, Bharat is now seen as a trusted partner, a major market, and a rising manufacturing hub.
Friends,
Bharat has rapid growth, a stable government, a reform-oriented mindset, a vast young talent pool, a large domestic market, and above all, we consider those who invest in Bharat not just investors, but co-creators. We see them as stakeholders in the journey of a ‘Viksit Bharat’ (Developed India). Therefore, I would like to tell all investors: India is proving that betting on India is the smartest business decision of this decade. Once again, I extend my heartfelt congratulations to all of you for this modern MRO facility. Thank you very much. I am short on time, so I seek your permission to leave. Thank you very much!

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হায়দরাবাদতা সফ্রান এয়রক্রাফ্ত ইঞ্জিন সর্ভিসেস ইন্দিয়া ফেসিলিতী শঙ্গাবদা ভি.সি.গী থোংদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
26 NOV 2025 12:09PM by PIB Imphal
ভারতকী সিভিল এভিএসন মন্ত্রী কে. রাম মোহন নাইদুজী, তেলঙ্গনাগী মুখ্য মন্ত্রী রেভান্ত রেদ্দিজী, সফ্রান গ্রুপকা মরী লৈনবা মশক নাইবা মীওই পুম্নমক, নুপীশিং অমসুং নুপাশিং!
ঐহাক্না মতম খরা খুয়ৌনরে মরমদি ঐহাক্না পার্লিয়ামেন্তদা চৎকদবনি; ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতি লোয়ননা প্রোগ্রাম অমা লৈরি। মরম অদুনা, ঐহাক্না শাংনা ঙাংদুনা লৈবা তৌদনা ঐহাক্না ৱাফম খরা খক্তা থুনা থমজগনি অমসুং ঐহাক্কী ৱারোল লোইশিনগনি। ঙসিদগী ভারতকী এভিএসন সেক্তরনা অনৌবা খোঙজং অমা চংশিনগনি। সফ্রানগী অনৌবা ফেসিলিতী অসিনা ভারতপু মালেমগী MRO হব অমা ওইনা মশাবু লিংখৎপদা মতেং পাংগনি। MRO ফেসিলিতী অসিনা হায়-তেক এরোস্পেসকী লমদা নহাশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিংসু শেমগনি। ঐহাক্না নবেম্বর 24দা সফ্রান বোর্দ অমসুং মেনেজমেন্তগা উন্নখি, অমসুং ঙসিসু মখোয়গা উন্নখি। অমসুং খন্ন-নৈনবা খুদিংদা, ঐহাক্না ভারতকী মতাংদা মখোয়গী থাজবা অমসুং আশা অদু উখি। ভারত্তা সফ্রানগী ইনবেস্তমেন্ত অসি মখা তানা চত্থখিগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্লি। ঙসি, মসিগী ফেসিলিতী অসিগীদমক্তা ঐহাক্না সফ্রান তীমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মরুপশিং,
ভারতকী এভিএসন সেক্তরনা হৌখিবা চহি খরা অসিদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা খুমাং চাউশিল্লক্লিবসি অদোম পুম্নমক্না খঙনরে। ঙসি, ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী য়াঙনা চাউখৎলক্লিবা দোমেস্তিক এভিএসন মার্কেৎশিংগী মনুংদা অমা ওইরে। ঐখোয়গী মপাঙ্গল কনবা কৈথেল অসি হৌজিক মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ওইরে। ঙসি ভারতকী মীয়ামগী অপাম্বশিং অসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা য়ৌরে। অসিগুম্বা ফিভম অসিদা ভারত্তা এয়র ত্রেবেলগী দিমান্দ লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। মরম অদুনা, ঐখোয়গী এয়রলাইনশিংনা মখোয়গী এক্তিব ফ্লিতশিং লেপ্তনা পাকথোক চাউথোকহল্লি। ভারতকী এয়রলাইন্স কম্পনীশিংনা অনৌবা এয়রক্রাফ্ত 1500 হেন্না ওর্দর তৌখ্রে।
মরুপশিং,
ভারতকী এভিএসন সেক্তরদা খোঙজেল য়াংনা চাউখৎলকপনা মরম ওইদুনা, মেন্তেনেন্স, রিপেয়র অমসুং ওভরহোল (MRO) ফেসিলিতীশিংগী মথৌ তাবা হেনগৎলক্লি। মমাংদা, ঐখোয়গী MROগী থবকশিংগী চাদা 85দি মপানদা পাংথোক্লম্মি। মসিনা মমল হেনগৎহল্লি, মতম হেন্না চংই, অমসুং এয়রক্রাফ্তশিং অসি মতম শাংনা গ্রাউন্দেদ ওইহল্লি। অসিগুম্বা ফিভম অসি ভারতকুম্বা অচৌবা এভিএসন মার্কেৎ অমগীদমক মতিক চাবা ওইখিদে। মরম অদুনা, ঙসি ভারত সরকারনা লৈবাক অসিবু মালেমগী মরুওইবা MRO সেন্তর অমা ওইনা শেমগৎলি। অহানবা ওইনা, মালেমগী MRO অমনা লৈবাক অসিদা দীপ-লেবেল সর্ভিসিং কেপাসিতী অমা লিংখৎলি।
মরুপশিং,
ভারতকী ইন্সতিত্যুসনশিংগা লোয়ননা সফ্রানগী গ্লোবেল ত্রেনিং, নোলেজ ত্রান্সফর অমসুং পার্তনরশিপ অসিনা লৈবাক অসিদা ৱার্কফোর্স অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। মসিনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা MROগী ইকোসিস্তেম পুম্নমক্তা অনৌবা খোঙজেল অমসুং মায়োল অমা পীরগনি। মসিগী ফেসিলিতী অসিনা খা ভারতকী নহারোলশিংগীদমক থবক ফংহন্নবগী মশিং য়াম্লবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলগনি। অমসুং ঐখোয়না এভিএসন MRO খক্তদা অকক্নবা ওইবতা নত্তনা, ঐখোয়না শিপ্পিংগা মরী লৈনবা MRO ইকোসিস্তেম অসি চাউখৎহন্নবা য়াম্না চাউনা থবক পায়খৎলি।
মরুপশিং,
ঐখোয়না সেক্তর খুদিংমক্তা দিজাইনিং ইন ইন্দিয়াবু পাক-শন্না প্রমোৎ তৌরি। ভারতকী এয়রক্রাফ্ত ইঞ্জিন অমসুং কম্পোনেন্ত দিজাইনগী ওইথোকপা য়াবশিং থিজিন্নবা ঐনা সফ্রান তীমদা হায়জরি। মসিগীদমক্তা, ঐখোয়গী MSMEশিংগী পাক চাউরবা নেৎৱার্ক অমসুং ঐখোয়গী নহা ওইরিবা তেলেন্তশিংগী অচৌবা পুলনা অদোমবু চাউনা মতেং পাংগনি। সফ্রাননা এরোস্পেস প্রোপলজন সিস্তেমশিংদা পাক-শন্না থবক তৌরি। ভারতকী হৈশিংবা অমসুং মফম অসিদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি প্রোপলজন দিজাইন অমসুং মেন্যুফেকচরিংগীদমকসু শিজিন্ননবা ঐনা অদোমদা হায়জরি।
মরুপশিং,
ঙসিগী ভারত অসি অচৌবা মঙলান খক্তমক নত্তে, অচৌবা ৱারেপশিং লৌদুনা হেন্না চাউবা মহৈশিং ফংলি। ঐখোয়না অচৌবা মঙলান অমা উরি, অচৌবা থবকশিং পাংথোকই, অমসুং খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোকই। অমসুং ভারতনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেসতা অকনবা মীৎয়েং চংলি।
মরুপশিং,
মালেমগী ইনবেস্তমেন্ত অমসুং মালেমগী ইন্দস্ত্রীশিং লাকহন্নবা ঐখোয়না নীংতম ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা রিফোর্মশিং পায়খৎলে। অহানবদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী শেন্মিৎলোনগী থোঙ হাংদোকখি। অনিশুবদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী ফন্দামেন্তেলশিং মপাঙ্গল কনখৎহনখি। অহুমশুবদা, ঐখোয়না ললোন-ইতিক তৌবদা লাইথোকহল্লে।
মরুপশিং,
ঙসি অয়াম্বা সেক্তরশিংদা ওতোমেতিক রুতকী খুত্থাংদা 100% FDI অয়াবা পীখ্রে। ঙল্লিঙৈদা প্রাইবেৎ সেক্তরগী মফম লৈরমদবা দিফেন্সকুম্বা সেক্তরদসু ঐখোয়না হৌজিক্তি ওতোমেতিক রুতকী খুত্থাংদা চাদা 74গী FDI হাংদোক্লে। স্পেস সেক্তরদসু থৌনা ফবা থৌওং অমা লৌখৎলি। খোঙথাংশিং অসিনা মালেমদা ময়েক শেংনা পাউজেল অমা পীরি: ভারতনা ইনবেস্তমেন্তশিং তরাম্না ওক্লি, ভারতনা ইনোবেসনশিং তরাম্না ওক্লি। প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিমশিংনা মালেমগী মেনুফেকচররশিংবু মেক ইন ইন্দিয়াগী মায়কৈদা পুক্নিং থৌগৎলি। হৌখিবা চহি 11 অসিদা, ঐখোয়না কমপ্লাইএন্সকী মথৌ তাবা 40,000 হেন্না হন্থহনখ্রে। ভারতনা ললোন-ইতিকগা মরী লৈনবা প্রোভিজন চাম্মরোমদি দি-ক্রিমিনেলাইজ তৌখ্রে। নেস্নেল সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেম্না অয়াবা লৌনবগী থৌশিল কয়া অমা প্লেৎফোর্ম অমদা পুশিল্লে। GSTগী রিফোর্মশিং, ফেসলেস এসেসমেন্তশিং, অনৌবা লেবর কোদশিং, অমসুং IBCনা গবর্নান্স অসি মমাংদা লৈরম্বা মতমদগী হেন্না লায়থোকহল্লে অমসুং হেন্না ত্রান্সপরেন্ত ওইহল্লে। হোৎনরিবশিং অসিগী মতুং ইন্না, ভারত অসি হৌজিক থাজবা য়াবা পার্তনর অমা, মরুওইবা কৈথেল অমা অমসুং চাউখৎলক্লিবা মেন্যুফেকচরিং হব অমা ওইনা উবা ফংলে।
মরুপশিং,
ভারত অসি য়াম্না থুনা চাউখৎপা, তংদু লৈতাবা সরকার অমা, রিফোর্ম ওরিয়েন্তেদ মাইন্দসেৎ অমা, নহা ওইরিবা তেলেন্ত পুল অমা, অচৌবা দোমেস্তিক মার্কেৎ অমা লৈরি। অমসুং পুম্নমক্কী মথক্তা, ভারত্তা ইনবেস্ত তৌরিবশিং অসি ঐখোয়না ইনবেস্তরশিং খক্তা নত্তনা কো-ক্রিয়েতরশিংনি হায়না লৌই। ঐখোয়না মখোয়বু 'ভিক্সিত ভারত' (চাউখৎলবা ভারত) অমগী খোঙচৎ অসিদা স্তেকহোল্দরশিং ওইনা উরি। মরম অদুনা, ঐহাক্না ইনবেস্তর পুম্নমক্তা হায়জনীংই মদুদি ভারতনা ভারত্তা বেৎ তৌবা অসি চহি তরা অসিদা লৌবা খ্বাইদগী ফবা বিজিনেস ৱারেপনি। অনৌবা মোদর্ন MRO ফেসিলিতী অসিগীদমক্তা ঐহাক্না অমুক্কা হন্না ময়াম পুম্নমকপু থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ময়ামবু হন্না-হন্না থাগৎচরি। ঐহাক্কী মতম য়াম্না লৈত্রে, মরম অদুনা ঐহাক্না অদোমগী মফমদগী চৎনবগী অয়াবা লৌজরি। হন্না-হন্না থাগৎচরি!