ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନଭେମ୍ବର ୨୭ ତାରିଖରେ ସ୍କାଏରୁଟର ଇନଫିନିଟି କ୍ୟାମ୍ପସକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ
25 NOV 2025 4:18PM by PIB Bhubaneswar
- ଇନ୍ଫିନିଟି କ୍ୟାମ୍ପସ ୨୦୦,୦୦୦ ବର୍ଗଫୁଟର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବ୍ୟାପ୍ତ ଏକ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ କେନ୍ଦ୍ର
- ଏହି କ୍ୟାମ୍ପସ ଏକାଧିକ ପ୍ରକ୍ଷେପଣ ଯାନର ଡିଜାଇନ, ବିକାଶ, ସମନ୍ୱିତ ଏବଂ ପରୀକ୍ଷଣ ଜରିଆରେ ଭାରତର ନିଜସ୍ୱ ମହାକାଶ କ୍ଷମତାକୁ ବଢ଼ାଇବ
- ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍କାଏରୁଟର ପ୍ରଥମ ଅରବିଟାଲ ରକେଟ – ବିକ୍ରମ-୧ର ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୭ ନଭେମ୍ବର ସକାଳ ୧୧ଟାରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତୀୟ ମହାକାଶ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ସ୍କାଏରୁଟର ଇନଫିନିଟି କ୍ୟାମ୍ପସର ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ । ସେ ସ୍କାଏରୁଟର ପ୍ରଥମ ଅରବିଟାଲ (କକ୍ଷପଥ) ରକେଟ, ବିକ୍ରମ-୧ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ, ଯାହା କକ୍ଷପଥକୁ ଉପଗ୍ରହ ଉତ୍କ୍ଷେପଣ କରିବାର କ୍ଷମତା ରଖିବ ।
ଏହି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଏକାଧିକ ପ୍ରକ୍ଷେପଣ ଯାନ ଡିଜାଇନ, ବିକାଶ, ସମନ୍ୱିତ ଏବଂ ପରୀକ୍ଷଣ ପାଇଁ ପ୍ରାୟ ୨୦୦,୦୦୦ ବର୍ଗଫୁଟର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷେତ୍ର ରହିବ ଏବଂ ପ୍ରତି ମାସରେ ଗୋଟିଏ କକ୍ଷପଥ ରକେଟ ନିର୍ମାଣ କରିବାର କ୍ଷମତା ରଖିବ ।
ସ୍କାଏରୁଟ ହେଉଛି ଭାରତର ପ୍ରମୁଖ ଘରୋଇ ମହାକାଶ କମ୍ପାନୀ, ଯାହାର ସ୍ଥାପନା ପବସ ଚନ୍ଦନା ଏବଂ ଭରତ ଢ଼ାକାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିଲା । ଉଭୟ ଭାରତୀୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନର ପୂର୍ବତନ ଛାତ୍ର ଏବଂ ଇସ୍ରୋର ପୂର୍ବତନ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଥିଲେ ଏବଂ ଏବେ ଉଦ୍ୟୋଗୀ । ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୨ରେ ସ୍କାଏରୁଟ ଏହାର ସବ୍‌-ଅର୍ବିଟଲ ରକେଟ, ବିକ୍ରମ-ଏସ୍ ଲଞ୍ଚ କରିଥିଲା, ଏଥିସହ ମହାକାଶକୁ ରକେଟ ଉତ୍କ୍ଷେପଣ କରିଥିବା ପ୍ରଥମ ଭାରତୀୟ ଘରୋଇ କମ୍ପାନୀ ହୋଇଥିଲା ।
ଘରୋଇ ମହାକାଶ ଉଦ୍ୟୋଗଗୁଡିକର ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହେଉଛି ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ସଂସ୍କାରର ସଫଳତାର ପ୍ରମାଣ, ଯାହା ଭାରତର ନେତୃତ୍ୱକୁ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ଏବଂ ସକ୍ଷମ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ମହାକାଶ ଶକ୍ତି ଭାବରେ ମଜବୁତ କରିଛି ।

Prime Minister's Office
PM to Inaugurate Skyroot’s Infinity Campus on 27th November
Infinity Campus is a state-of-the-art facility spread across 200,000 square feet workspace
Campus to Boost India’s Private Space Capabilities through designing, developing, integrating and testing multiple launch vehicles
PM to also unveil Vikram-I: Skyroot’s first orbital rocket
25 NOV 2025 4:18PM by PIB Delhi
Prime Minister will inaugurate Indian space startup Skyroot’s Infinity Campus on 27th November at 11 AM via video conferencing. He will also unveil Skyroot’s first orbital rocket, Vikram-I, with capability to launch satellites to orbit.
The state-of-the-art facility will have around 200,000 square feet workspace for designing, developing, integrating and testing multiple launch vehicles, with a capacity to build one orbital rocket every month.
Skyroot is India’s leading private space company, founded by Pawan Chandana and Bharath Dhaka, both alumni of Indian Institutes of Technology and former scientists of ISRO turned entrepreneurs. In November 2022, Skyroot launched its sub-orbital rocket, Vikram-S, becoming the first Indian private company to launch a rocket to space.
The rapid rise of private space enterprises is a testament to the success of the transformative reforms carried out by the Government in the last few years, reinforcing India’s leadership as a confident and capable global space power.