প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগা ইতলীগী প্রাইম মিনিস্তরগা G20 সম্মিত ২০২৫ তা উনখ্রে
23 NOV 2025 9:44PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ইতালিয়ন রিপব্লিক্কী প্রাইম মিনিস্তর ঐচ.ই. মিস জোর্জিয়া মেলনীগা ঙসি জোহানেসবর্গ, সাউথ অফ্রিকাদা পাঙথোকপা G20 সম্মিততা উনখ্রে। লুচিংবা অনিমক্না চহি অসিগী জুন্দা কনাদাগী কনানাস্কিসতা পাথোকখিবা G7 সম্মিততা শম্লপ্না ৱারী শানখি।
প্রাইম মিনিস্তর মেলনীনা দিল্লীগী তেরর থৌদোক্কী মতাঙদা ভারতকা লোয়ননা লেপ্লি হায়না ফোঙদোকখি অমদি তেরোরিজমগী তমথিবা মচৎ থেংনবদা পুন্না থবক পায়খৎমিন্ননবা ইতলীনা চেৎনা লেপ্লি হায়বা ফোঙদোকখি। মতাঙসিদা, লুচিংবা অনিমক্না ‘ইন্দিয়া ইতলী জোইন্ত ইনিসিএতিব তু কাউন্তর ফাইনান্সিং ওফ তেরোরিজম’ চৎননবা লেপ্নখি। থৌশিল অসিনা তেরোরিজম থেংনবদা নাকল অনিমক্কী মতেঙ পাংনবা হেনগৎহন্নবা, অমদি ফাইনান্সিএল এক্সন তাক্স ফোর্স (FATF) অমদি গ্লোবেল কাউন্তর তেরোরিজম ফোরম (GCTF) য়াাওনা মালেমগী অমদি মল্তিলেতরেল প্লেতফোর্মগী লমদা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননবা পান্দম থম্লি।
লুচিংবশিংনা ত্রেদ অমদি ইনভেস্তমেন্ত, দিফেন্স, সিক্যুরিতী, স্পেস, সাইন্স অমদি তেক্নোলোজী, মহৈ মশিং, অমদি মীগা মীগগী মরক্তা লৈনবা মরীনচিংবা সেক্তরশিংদা নাকল অনিগী স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ য়েংশিনখি অমদি ফীভম ফগৎলক্লি হায়বা য়ানখি। লুচিংবা অনিমক্না জোইন্ত স্ত্রেতেজিক এক্সন প্লান ২০২৫-২৯গী খোঙজেলদা অপেনবা ফোঙদোক্নখি।
লুচিংবশিংনা নাকল অনিগী ইন্দস্ত্রীশিংনা চাউনা শরুক য়াদুনা চহি অসিদা নই দিল্লী অমদি ব্রেসিয়াদা পাঙথোকখিবা বিজিনেস ফোরমশিংবু তরাম্না ওকখি। শেন্মিৎলোন অনিগী হিদান্নবা হেনগৎহন্নবা অমদি তুং কোইবা সপ্লাই চেন শেমগৎনবা পান্দম থমদুনা বিজিনেস, তেক্নোলজী, ইনোভেসন অমদি ইনভেস্তমেন্ত পার্ত্নরসিপ হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবশিংবু লুচিংবশিংনা শকখঙখি।
লুচিংবশিংনা লৈঙাক লোয়নন লনাই সেক্তরগী থাক অনিমক্তা স্পেসকী লমদা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবা হেনগৎহনগদবা মওংদা ইতালিয়ন স্পেস দেলিগেসন্না ভারত্তা হন্দক্তা লাকখিববু তরাম্না ওকখি।
প্রধান মন্ত্রী মেলনীনা নাকল অনিমক্তা কান্নগদবা ইন্দিয়া-EU ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত মপুং ফাহন্নবা অমদি ২০২৬ তা ভারত্তা পাঙথোক্কদবা AI ইম্পেক্ত সম্মিত মায় পাকহন্নবা ইতলীনা অকনবা মওংদা শৌজৎকনি হায়বা ৱাফম ফোঙদোকখি।
খোঙচৎ অদুনা লৈবাক অনিগী মরক্তা চাং নাইনা হায়-লেবেল এক্সচেঞ্জ পাঙথোকপগী চৎনবী মখা তানা লৈহন্নবা ৱাফম য়ানখি। লুচিংবা অনিনা মখোয়গী ৱারী ৱাতায় মখা চত্থনবা অমদি মখোয়গী মান্নবা দিমোক্রেসী, রুল ওফ লো অমদি সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত ফগৎহন্নবা মল্তিলেতরেল অমদি মালেমগী ওইবা ফম্পাকশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মীৎয়েঙ থম্মিন্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets Prime Minister of Italy on the sidelines of G20 Summit 2025
23 NOV 2025 9:44PM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister of India Shri Narendra Modi met today with H.E. Ms. Giorgia Meloni, Prime Minister of the Italian Republic on the sidelines of G20 Summit in Johannesburg, South Africa. Both leaders had interacted briefly on the sidelines of G7 Summit in Kananaskis in Canada earlier in June this year.
Prime Minister Meloni expressed solidarity with India on the terror incident in Delhi and reiterated Italy’s strong commitment to work together to combat the scourge of terrorism. In this context, both leaders adopted the ‘India-Italy Joint Initiative to Counter Financing of Terrorism’. The initiative aims to deepen bilateral cooperation on countering terrorism and collaboration in global and multilateral platforms including the Financial Action task Force( FATF) and the Global Counter terrorism Forum (GCTF).
The leaders reviewed and positively assessed the developments in the bilateral Strategic Partnership across sectors such as trade and investment, defence, security, space, science & technology, education, and people-to-people ties. Both leaders expressed satisfaction at the progress of the Joint Strategic Action Plan 2025-29.
The leaders welcomed the two Business Fora held in New Delhi and Brescia this year with robust participation of the respective industries. The leaders noted the ongoing efforts to increase business, technology, innovation and investment partnerships aimed at enhancing the competitiveness of both economies and building resilient supply chains.
The leaders appreciated the recent visit of an Italian Space delegation to India, which would augment collaboration in this domain, both at the government as well as the private sector levels.
Prime Minister Meloni reiterated Italy’s strong support for the conclusion of a mutually beneficial India-EU Free Trade Agreement and for the success of the AI Impact Summit to be hosted by India in 2026.
The visit reaffirmed the tradition of regular high-level exchanges between the two countries. The two leaders looked forward to continuing their dialogue and work together in multilateral and global platforms for upholding their shared values of democracy, the rule of law and sustainable development.