ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଜଳବାୟୁ ଆଧାରରେ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପୁନଃଆକୃତି ଦେବା ପାଇଁ ଭାରତର ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଆଲେଖ୍ୟ ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଯାଦବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଲେଖା ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି । ଯେଉଁଥିରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ, ଅଧିକ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ସାଧାରଣ ମାନଦଣ୍ଡ ସହିତ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀ ଜଳବାୟୁ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପୁନଃଆକୃତି ଦେବାର ଏକ ମଜବୁତ ସୁଯୋଗ ରହିଛି ।
ଏହି ଲେଖାରେ ଭାରତର ଜଳବାୟୁ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଏବଂ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଘରୋଇ ସବୁଜ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବାସ୍ତବବାଦୀ ନେତୃତ୍ୱର ଉଦାହରଣ ଭାବରେ ଇଙ୍ଗିତ କରାଯାଇଛି ଯାହା, ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସ୍ଥାପତ୍ୟର ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିପାରିବ ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଆଲେଖ୍ୟର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଯାଦବ ଏହି ବିଷୟ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଅଧିକ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ସାଧାରଣ ମାନଦଣ୍ଡ ସହିତ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଜଳବାୟୁ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପୁନଃଆକୃତି ଦେବାର ଏକ ମଜବୁତ ସୁଯୋଗ ରହିଛି ।
ସେ ଭାରତର ଜଳବାୟୁ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଏବଂ ବର୍ଦ୍ଧିତ ଘରୋଇ ସବୁଜ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବାସ୍ତବବାଦୀ ନେତୃତ୍ୱର ଉଦାହରଣ ଭାବରେ ଇଙ୍ଗିତ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଏକ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସ୍ଥାପତ୍ୟର ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିପାରିବ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s opportunity to reshape global climate finance
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article by Union Minister Shri Bhupender Yadav highlighting that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
The article points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“Union Minister @byadavbjp highlights that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
He points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.”