প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্ব জলবায়ু বিত্তক নতুন ৰূপ প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ সুযোগৰাজিত আলোকপাত কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ যাদৱৰ এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে। ইয়াত অধিক স্বচ্ছতা আৰু সাধাৰণ মানদণ্ডৰে বিশ্ব জলবায়ু বিত্তক নতুন ৰূপ প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক সুযোগৰাজিত আলোকপাত কৰা হৈছে।
প্ৰবন্ধটোত ভাৰতৰ খচৰা জলবায়ু বিত্ত শ্ৰেণীবিভাজন আৰু বৰ্ধিত ঘৰুৱা সেউজ বিত্তক ব্যৱহাৰিক নেতৃত্বৰ উদাহৰণ হিচাপে অভিহিত কৰা হৈছে, যিয়ে ভৱিষ্যতৰ বাবে অধিক ফলপ্ৰসূ গোলকীয় গাঁথনিৰ পথ প্ৰদৰ্শন কৰিব পাৰে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীজনে লিখা প্ৰবন্ধটোলৈ সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
“কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী @byadavbjp-এ অধিক স্বচ্ছতা আৰু সাধাৰণ মানদণ্ডৰে বিশ্ব জলবায়ু বিত্তক নতুন ৰূপ প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক সুযোগৰাজিত আলোকপাত কৰিছে।
তেওঁ ভাৰতৰ খচৰা জলবায়ু বিত্ত শ্ৰেণীবিভাজন আৰু বৰ্ধিত ঘৰুৱা সেউজ বিত্তক ব্যৱহাৰিক নেতৃত্বৰ উদাহৰণ হিচাপে অভিহিত কৰে, যিয়ে ভৱিষ্যতৰ বাবে অধিক ফলপ্ৰসূ গোলকীয় গাঁথনিৰ পথ প্ৰদৰ্শন কৰিব পাৰে।“
………………………

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s opportunity to reshape global climate finance
18 NOV 2025 12:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article by Union Minister Shri Bhupender Yadav highlighting that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
The article points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.
Responding to the article written by Union Minister, Shri Modi said;
“Union Minister @byadavbjp highlights that there is a strong opportunity to reshape global climate finance with greater transparency and common standards.
He points to India’s draft Climate Finance Taxonomy and growing domestic green finance as examples of pragmatic leadership that can guide a more effective global architecture for the future.”