ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏସୀୟ ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଚାମ୍ପିଅନସିପରେ ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଦଳକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
17 NOV 2025 5:59PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଦଳକୁ ଏସୀୟ ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଚାମ୍ପିଅନସିପ୍‍ ୨୦୨୫ରେ ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଦଳ ଚାମ୍ପିଅନସିପରେ ନିଜର ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ୬ଟି ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ସମେତ ମୋଟ ୧୦ଟି ପଦକ ଜିତିଛି। ସେ ୧୮ ବର୍ଷର ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ସୁରକ୍ଷିତ ହୋଇଥିବା ଐତିହାସିକ ରିକର୍ଭ ପୁରୁଷ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଇଭେଣ୍ଟରେ ଦୃଢ଼ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଏବଂ ସଫଳ କମ୍ପାଉଣ୍ଡ ଟାଇଟଲ୍ ଡିଫେନ୍ସକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ସାରା ଦେଶରେ ଅନେକ ଆକାଂକ୍ଷୀ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
"ଏସୀୟ ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଚାମ୍ପିଅନସିପ୍‍ ୨୦୨୫ରେ ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଆମର ତୀରନ୍ଦାଜୀ ଦଳକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ସେମାନେ ୬ଟି ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ସମେତ ୧୦ଟି ପଦକ ଜିତିଛନ୍ତି। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଥିଲା ୧୮ ବର୍ଷ ପରେ ଐତିହାସିକ ରିକର୍ଭ ପୁରୁଷ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ। ଏଥି ସହିତ, ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଇଭେଣ୍ଟରେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଏବଂ ସଫଳ କମ୍ପାଉଣ୍ଡ ଟାଇଟଲ୍ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମଧ୍ୟ ଥିଲା । ଏହା ବାସ୍ତବରେ ଏକ ବିଶେଷ ଉପଲବ୍ଧି, ଯାହା ଅନେକ ଉଦୀୟମାନ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Indian Archery team on their best ever performance at Asian Archery Championships 2025
17 NOV 2025 5:59PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the Indian Archery team for their best ever performance at Asian Archery Championships 2025.
Shri Modi said that the team has delivered their best-ever showing at the Championships, bringing home a total of 10 medals, including 6 Golds. He highlighted the historic Recurve Men’s Gold medal, secured after a gap of 18 years. The Prime Minister also appreciated the strong performances in individual events and the successful Compound title defenses.
The Prime Minister said that this remarkable achievement will inspire numerous aspiring athletes across the country.
The Prime Minister said;
“Congratulations to our Archery team on their best ever performance at the Asian Archery Championships 2025. They have brought home 10 medals, including 6 Golds. Notable among these was the historic Recurve Men's Gold after 18 years. At the same time, there were strong showings in individual events and successful Compound title defenses too. This is indeed a very special feat, which will motivate many upcoming athletes.”