প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী মিসন লাইফনা মতমগী মতুং ইন্না চৎনরক্লবা কঞ্জার্বেসনগী প্রক্তিসশিং মতৌ করম্না অমুক হন্না হিংগৎহল্লক্লিবগে হায়বগী মতাংদা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
04 NOV 2025 1:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা ইন্দিয়াগী মিসন লাইফ (লাইফস্তাইল ফোর এনভাইরনমেন্ত)না মতমগী মতুং ইন্না চৎনরক্লবা কঞ্জার্বেসনগী প্রক্তিসশিং, তামিল নাদুগী ইরি তেঙ্ক সিস্তেমদগী হৌরগা রাজস্থানগী জোহাদ ফাওবা, মখোয়বু প্লানেতরী সর্ভিসকী থৌওংশিং ওইনা রিফ্রেম তৌদুনা মতৌ করম্না অমুক হন্না হিংগৎহল্লক্লি হায়বগী মতাংদা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে। “তশেংবা সস্তেনেবিলিতী অসি ৱারী-ৱাতাই শানবদগী হৌবা নত্তে অদুবু নাওয়োক-নাওকোনবীদুনা য়োকখৎপীবদগী হৌরকই হায়না মহাক্না ভারতকী পাউজেল অদুবু য়াম্না মরুওইনা পল্লি”, হায়না শ্রী মোদীনা পনখি।
Xতা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা থাগৎলকখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা অসুম্না হায়খি:
"তঙাইফদনা পাদবা য়াদ্রবা অর্তিকল অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @byadavbjpনা ইরি মদুদি ভারতকী মিসন লাইফ ((লাইফস্তাইল ফোর এনভাইরনমেন্ত)না তামিল নাদুগী ইরি তেঙ্ক সিস্তেমদগী হৌরগা রাজস্থানগী জোহাদ ফাওবা মতম কুইনদগী চৎনদুনা লাক্লবা কঞ্জার্বেসনগী থৌওংশিংবু প্লানেতরী সর্ভিসকী থৌওংশিং ওইনা রিফ্রেম তৌদুনা অমুক হন্না হিংগৎহল্লে।
তশেংবা সস্তেনেবিলিতী অসি ৱারী-ৱাতাই শানবদগী হৌবা নত্তে অদুবু নাওয়োক-নাওকোনবীদুনা য়োকখৎপীবদগী হৌরকই হায়বা ভারতকী পাউজেল অদুবু মহাক্না য়াম্না মরুওইনা পনখি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how India's Mission LiFE is reviving time-honoured conservation practices
04 NOV 2025 1:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Bhupender Yadav on how India's Mission LiFE (Lifestyle For Environment) is reviving time-honoured conservation practices, from Tamil Nadu's eri tank systems to Rajasthan's johads, reframing them as conscious acts of planetary service."He highlights India's message that real sustainability begins not with negotiations but with nurturing", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Bhupender Yadav on X, Shri Modi said:
"In this must-read article, Union Minister Shri @byadavbjp writes that India's Mission LiFE (Lifestyle For Environment) revives time-honoured conservation practices, from Tamil Nadu's eri tank systems to Rajasthan's johads, reframing them as conscious acts of planetary service.
He highlights India's message that real sustainability begins not with negotiations but with nurturing."