প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ মিছন লাইফে সময়োপযোগী সংৰক্ষণ পদ্ধতিক পুনৰুজ্জীৱিত কৰা সন্দৰ্ভত এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
04 NOV 2025 1:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ যাদৱে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে। ইয়াত ভাৰতৰ মিছন লাইফে (পৰিবেশৰ বাবে জীৱনশৈলী) তামিলনাডুৰ এৰি টেংক ব্যৱস্থাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাজস্থানৰ জোহাদলৈকে কেনেকৈ সময়য়োপযোগী সংৰক্ষণ পদ্ধতিসমূহক পুনৰুজ্জীৱিত কৰিছে, এইসমূহক গ্ৰহ সেৱাৰ সচেতন কাৰ্য্য হিচাপে পুনৰ গঢ়ি তুলিছে, তাৰ অৱলোকন কৰা হৈছে। "তেওঁ ভাৰতৰ প্ৰকৃত বহনক্ষমতা আলোচনাৰ পৰিৱৰ্তে লালন-পালনৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা বাৰ্তাত আলোকপাত কৰিছে", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ যাদৱে এক্স-ত কৰা এটা প’ষ্টলৈ সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @byadavbjp-এ লিখা এটা অৱশ্য-পঠনীয় প্ৰবন্ধত ভাৰতৰ মিছন লাইফে (পৰিবেশৰ বাবে জীৱনশৈলী) তামিলনাডুৰ এৰি টেংক ব্যৱস্থাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাজস্থানৰ জোহাদলৈকে কেনেকৈ সময়য়োপযোগী সংৰক্ষণ পদ্ধতিসমূহক পুনৰুজ্জীৱিত কৰিছে, এইসমূহক গ্ৰহ সেৱাৰ সচেতন কাৰ্য্য হিচাপে পুনৰ গঢ়ি তুলিছে, তাৰ অৱলোকন কৰা হৈছে।
তেওঁ ভাৰতৰ প্ৰকৃত বহনক্ষমতা আলোচনাৰ পৰিৱৰ্তে লালন-পালনৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা বাৰ্তাত আলোকপাত কৰিছে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how India's Mission LiFE is reviving time-honoured conservation practices
04 NOV 2025 1:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Bhupender Yadav on how India's Mission LiFE (Lifestyle For Environment) is reviving time-honoured conservation practices, from Tamil Nadu's eri tank systems to Rajasthan's johads, reframing them as conscious acts of planetary service."He highlights India's message that real sustainability begins not with negotiations but with nurturing", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Bhupender Yadav on X, Shri Modi said:
"In this must-read article, Union Minister Shri @byadavbjp writes that India's Mission LiFE (Lifestyle For Environment) revives time-honoured conservation practices, from Tamil Nadu's eri tank systems to Rajasthan's johads, reframing them as conscious acts of planetary service.
He highlights India's message that real sustainability begins not with negotiations but with nurturing."