প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী কেৱরিয়াদা সরদার পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওনগী মাংওঅননা নুমিদাংৱাইরমদা লুপা করোর 1219 গী দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং মায়খুম হাংদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা সস্তেনেবল ত্রান্সপোর্ত শৌগৎনবগীদমক্তা ইলেক্ত্রিক বসশিং লমথাখি
প্রধানমন্ত্রী মোদীনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা নিংশিং খুদম ওইবা শেলয়েক অমসুং পোস্তেজ স্তাম্পশিং চৎনবা হৌহনখি
প্রধানমন্ত্রীনা কেৱরিয়াদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা খুদোলপোৎ পীখি
প্রধানমন্ত্রীনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী পুন্সি অমসুং পারী-পুরীগী হাক্তক্কী ওইবা ফম্বু উৎপা নাৎকী থৌরমশিংদা শরুক য়াখি
30 OCT 2025 11:07PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী কেৱরিয়াদা সরদার পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওনগী মাংওইননা নুমিদাংৱাইরমদা লুপা করোর 1219 গী দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং মায়খুম হাংদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিদা বিরসা মুন্দা ভবন-ভগৱান বিরসা মুন্দাদা কৎচবা আইকোনিক সেন্তর অমা- হোসপিতেলিতী দিস্ত্রিক্তকী অহানবা তাঙ্কক, জি.এস.ই.সি. অমসুং এস.এস.এন.এন.এল. এমপ্লোয়ীশিংগী রেসিদেন্সিএল কম্প্লেক্স অমসুং বোনসাই গার্দেন অমা য়াওরি।
শ্রী মোদীনা কেৱরীয়াদা ইলেক্ত্রিক বসশিং লমথাখি। মসিগী থৌরাং অসিনা মফম অসিদা লাকপা মীশিংদা নুংঙাইনা অমসুং হোংনা চত্থোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি।
সরাদার পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওন পাংথোকপা অসি নিংশিংনিংঙাই ওইহন্নবগী শরুক অমা ওইনা ভারতকী আইরন মেন অসিদা কৎচবা ওইনা প্রধানমন্ত্রীনা অখন্নবা নিংশিংনিংঙাই ওইবা শেলয়েক অমসুং পোস্তেল স্তাম্প অমা চৎনবা হৌহনখি।
মহাক্কী খোংচৎ অসিদা প্রধানমন্ত্রীনা কেৱরীয়াদা সরদার বল্লভবাই পতেলগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা উন্নখি। মখোয়গা ৱারী শান্নবা অসিদা নুংঙাইবা ফাওই অমসুং সরদার পতেলনা লৈবাক অসিদা নিংশিং ফুরা ওইবা মওংদা লৌবিরম্বা থৌদাংশিং অদু নিংশিংহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেৱরীয়াদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী পুন্সি অমসুং পারী-পুরীগী হাক্তক্কী ওইবা ফম্বু উৎপা নাৎকী থৌরমশিংদসু শরুক য়াখি। থৌরম অসিদা সরদার পতেলনা ভারতকী নিংতম লালদা লৌরম্বা থৌদাংশিং, লৈবাক অসিগী অপুনবা শক্তম শাগৎপদা লৌরম্বা মরুওইবা থৌদাং অমসুং নিংতম লাল লোইরবা মতুংগী অঙনবা চহীশিংদা থেংনরম্বা শিংনবশিং অদু উৎলম্মী।
X তা থাগৎলকপা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি;
“কেৱরীয়াগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা খংচাও চাওখৎপা অমা!
মসিগী নুমীদাংৱাইরম অসিদা লুপা করোর 1219 গী মরুওইবা দিভেলপমেন্তকী থবকশিং শঙ্গাখিবা নত্রগা মখোয়গী উরেপ-উয়ুংশিং তমখিবা।
শঙ্গাখিবা থবকশিং অদুদা য়াওরিবশিং:
ভগৱান বিরসা মুন্দাদা কৎচবা আইকোনিক সেন্তর অমা ওইরিবা বিরসা মুন্দা ভবন
জি.এস.ই.সি. অমসুং এস.এস.এন.এন.এল. এমপ্লোয়ীশিংগী রেসিদেন্সিএল কম্প্লেক্স
হোসপিতেলিতী দিস্ত্রিক্তকী অহানবা তাঙ্কক
বোনসাই গার্দেন অমা য়াওরি।”
“সরদার পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওনগী থৌরম অসিদা কেৱরীয়াদা থৌরম কয়া অমা য়াওজরুরে। অহানবা থৌরম অসিদা কেৱরীয়াদা লাকপা মীশিংদা নুংঙাইনা অমসুং অহোংবা মমলদা চত্থোক-চৎশিন তৌনবা ইলেক্ত্রিক বসশিং লমথাখি।”
“সরদার পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওনগী থৌরম অসিদা মহাক্কী মফমদা কৎচবা ওইনা অখন্নবা শেলয়েক অমসুং স্তাম্প চৎনবা হৌহনখ্রে।
“কেৱরীয়াদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা উন্নজখি। মখোয়গা ৱারী শান্নবা অসিদা নুংঙাইবা ফাওই অমসুং সরদার পতেলনা লৈবাক অসিদা নিংশিং ফুরা ওইবা মওংদা লৌবিরম্বা থৌদাংশিং অদু নিংশিংহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।”
“কেৱরীয়াদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী পুন্সি অমসুং পারী-পুরীগী হাক্তক্কী ওইবা ফম্বু উৎপা নাৎকী থৌরমশিংদসু শরুক য়াজরুরে। থৌরম অসিদা সরদার পতেলনা ভারতকী নিংতম লালদা লৌরম্বা থৌদাংশিং, লৈবাক অসিগী অপুনবা শক্তম শাগৎপদা লৌরম্বা মরুওইবা থৌদাং অমসুং কোলোনিয়েল লৈঙাক্তগী নিংতম্বা ফংলবা মতুংগী অঙনবা চহীশিংদা থেংনরম্বা শিংনবশিং অদু উৎখি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates and lays foundation stones for development projects worth Rs. 1219 crore on the eve of Sardar Patel’s 150th Jayanti in Kevadia, Gujarat
Prime Minister flags off electric buses to promote sustainable transport
Prime Minister releases commemorative coin and postage stamp in honour of Sardar Vallabhbhai Patel
Prime Minister meets family members of Sardar Vallabhbhai Patel in Kevadia
Prime Minister attends cultural programme showcasing the life and legacy of Sardar Vallabhbhai Patel
30 OCT 2025 11:07PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stones for development projects worth ₹1219 crore in Kevadia on the eve of Sardar Patel’s 150th Jayanti. The projects include the Birsa Munda Bhavan- an iconic centre dedicated to Bhagwan Birsa Munda- a residential complex for GSEC and SSNNL employees, the first phase of the hospitality district, and a Bonsai Garden
Shri Modi flagged off of a fleet of electric buses in Kevadia. The initiative will ensure comfortable and sustainable transport facilities for people visiting the region.
As part of the celebrations marking the 150th Jayanti of Sardar Vallabhbhai Patel, the Prime Minister also released a special commemorative coin and postage stamp in tribute to the Iron Man of India.
During his visit, the Prime Minister also met members of Sardar Vallabhbhai Patel’s family in Kevadia. He said it was a delight to interact with them and recall the monumental contribution of Sardar Patel to the nation.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi also attended a cultural programme in Kevadia that depicted the inspiring life and legacy of Sardar Vallabhbhai Patel. The programme highlighted Sardar Patel’s active role in India’s freedom struggle, his pivotal contribution to the integration of the nation, and his leadership in navigating the challenges faced in the early years after independence.
In a separate posts on X, the Prime Minister said;
“A boost to Kevadia’s infrastructure!
Key development works worth Rs. 1219 crore were inaugurated or their foundation stones were laid this evening.
These works being inaugurated include:
Birsa Munda Bhavan, an iconic centre as a tribute to Bhagwan Birsa Munda.
Residential complex for GSEC and SSNNL employees.
First phase of the hospitality district.
Bonsai Garden.”
“On the eve of Sardar Patel’s 150th Jayanti, reached Kevadia to attend various programmes. The first programme was to flag off electric buses, which will ensure comfortable and sustainable transport for people who visit Kevadia.”
“On the eve of Sardar Patel’s 150th Jayanti, a special coin and stamp were released as a tribute to him.”
“Met the family of Sardar Vallabhbhai Patel in Kevadia. It was a delight to interact with them and recall the monumental contribution of Sardar Patel to our nation.”
“Attended a cultural programme in Kevadia which showcases the life of Sardar Patel, including his active participation in the freedom struggle and his role in integrating India as well as navigating the challenges in the wake of freedom from colonial rule.”