প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ব্রাজিলগী রিও দি জেনেইয়োদা পাংথোকপা 17শুবা BRICS সম্মিৎকী নাকলদা উরুগ্বেগী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
07 JUL 2025 9:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ওরিয়েন্তেল রিপব্লিক ওফ উরুগ্বেগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. য়ামন্দু ওর্সিগা ব্রাজিলগী রিও দি জেনেইরোদা পাংথোকপা BRICS সম্মিৎকী নাকলদা উন্নখ্রে।
লুচিংবা অনিনা নাকল অনিগী মরীশিংগী মপুং ফাবা হীরমশিংদা খন্ন-নৈনখি। মখোয়না দিজিতেল কোলাবোরেসন, ICT, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং UPI, দিফেন্স, রেলৱেজ, হেল্থ অমসুং ফার্মাস্যুতিকেলস, এগ্রিকলচর, ইনর্জী, কলচর অমসুং পিপল-তু-পিপল লিঙ্কেজকী লমশিংদা তেংবাং পীনবগী মতাংদা য়েংশিনখি। খন্ন-নৈনবগী মরুওইবা হীরম অমা হায়রগদি নাকল অনিগী ওইবা ললোন-ইতিক অমসুং ইনবেস্তমেন্ত মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। নাকল অনিমক্না ইন্দিয়া-মেরকোসুর প্রিফরেন্সিয়েল ত্রেদ এগ্রীমেন্ত পাকথোক চাউথোকহনবদা অপেনবা ফোংদোকখি। মসিগী পান্দমদি হেন্না চাউবা শেন্মিৎলোনগী পোতেন্সিএল অমসুং ত্রেদ কম্প্লিমেন্তরীতিশিং ফংহনবা হায়বসিনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি ওর্সিনা পহলগামদা হন্দক্তা পাংথোকখিবা চাউখৎতবা তেরোরিস্ত এতেক্ত অদুবু অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোঙদোকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং তেরোরিজমগী মওং মতৌ পুম্নমক্তা লান্থেংনবদা উরুগ্ৱেনা ভারতকা লোয়ননা অমত্তা ওইনা লেপমিন্নবগীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
মীফম অদুদা লৈবাক অনিমক্না মাংলোমদা চংশিল্লিবা নাকল অনিগী ওইবা পার্তনরশিপ অমা শেমগৎনবা অচেৎপা ৱাফম থমখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of Uruguay on the sidelines of the 17th BRICS Summit in Rio de Janeiro, Brazil
07 JUL 2025 9:20PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the President of the Oriental Republic of Uruguay, H.E. Yamandu Orsi, on the sidelines of the BRICS Summit in Rio de Janeiro, Brazil.
The two leaders held discussions covering the full spectrum of bilateral relations. They reviewed cooperation in the areas of digital collaboration, ICT, Digital Public Infrastructure & UPI, defence, railways, health and pharmaceuticals, agriculture, energy, culture and people-to-people linkages. A key area of discussion was strengthening bilateral trade and investment. Both sides expressed interest in the expansion of the India-MERCOSUR Preferential Trade Agreement, aiming to unlock greater economic potential and trade complementarities.
Prime Minister expressed gratitude to President Orsi for the strong condemnation of the recent barbaric terrorist attack in Pahalgam and appreciated Uruguay’s solidarity with India in the fight against terrorism in all its forms and manifestations.
The meeting reaffirmed the commitment of both countries to develop a forward-looking bilateral partnership.