প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগা বোলিভিয়াগী প্রেসিদেন্তকা রিও দে জনৈরোদা BRICS মীফমদা উনখ্রে
07 JUL 2025 9:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা প্লুরিনেস্নেল স্তেত ওফ বোলিভিয়াগী প্রেসিদেন্ত ঐচ.ই. লুইস অর্কে কতাকোরাগা ঙসি ব্রাজিলগী রিও দে জনৈরোদা পাঙথোকপা BRICS সম্মিতগী সাইদলাইন্সতা উনখ্রে।
লুচিংবা অনিনা নাকল অনিগী তেংবাংনবগী ফীভম য়েংশিনমিন্নখি অমদি ফংলিবা মায় পাকপদা অপেনবা ফোঙদোক্নখি। মখোয়না ক্রিতিকেল মিনরেল, ত্রেদ অমদি কম্মর্স, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং UPI, হকশেল অমসুং ফার্মাসিউতিকেল্স, ত্রেদিস্নেল মেদিসিন, স্মোল অমদি মেদিয়ম ইন্দস্ত্রী, ত্রেনিং, অমদি কেপাসিতী বিল্দিংগী লমদা তেংবাংননবা খন্নখি। লুচিংবা অনিনা ক্রিতিকেল মিনরেল সেক্তরদা তেংবাংনবা হেনগৎহনবা অমদি লম অসিদা তুং কোইগদবা অমসুং নাকল অনিমক্তা কান্নগদবা পার্ত্নরসিপ শেমগৎপগী ওইথোকপা লৈবশিং খঙজিনমিন্নখি। মখোয়না, কুইক ইম্পেক্ত প্রোজেক্ত অমদি ITEC স্কোলার্সিপ প্রোগ্রামগী মখাদা কেপাসিতী বিল্দিং ইনিসিএতিবশিং পায়খৎপা য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা হৌজিক লৈরিবা চাউখৎ থৌরাংগী লমদা তেংবাংনবগী ফীভমদা অপেনবা ফোঙদোক্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ-এপ্রিল ২০২৫ দা লাজ পাজ অমদি লৈবাক অদুগী অতৈ মফমশিংদা শাথিবা ঈচাও থোকখ্রবা মতুংদা বোলিভিয়াগী মীয়ামগী অৱাবদা শরুক য়াখি। মহাক্না বোলিভিয়াবু ইন্তরনেস্নেল সোলার এলাইন্সতা শরুক য়ারকপগীদমক নুংঙাইবসু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা বোলিভিয়াগী মীয়াম অমদি লৈঙাক্কী মফমদা ওগস্ত ৬, ২০২৫ দা লৈবাক অসিগী নীংতম্বা চহি ২০০ মপুং ফারকপগী থৌরম বাইসেন্তিনিএল সেলেব্রেসনগীদমক য়াইফ পাউজেল পীখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of Bolivia on the sidelines of BRICS in Rio de Janeiro
07 JUL 2025 9:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the President of the Plurinational State of Bolivia, H.E. Luis Arce Catacora, on the sidelines of the BRICS Summit, in Rio de Janeiro, Brazil.
The two leaders reviewed bilateral cooperation and expressed satisfaction with the progress achieved. They discussed cooperation in critical minerals, trade and commerce, Digital Public Infrastructure & UPI, health and pharmaceuticals, traditional medicine, small & medium Industries, training, and capacity building. Both leaders recognized the potential for enhanced collaboration in the critical minerals sector and developing sustainable and mutually beneficial partnerships in the field. They expressed satisfaction over the ongoing development cooperation between the two countries, including through Quick Impact Projects and capacity-building initiatives under the ITEC scholarship programmes.
Prime Minister expressed solidarity with the people of Bolivia in the wake of the severe flooding that occurred in March-April 2025 in Laz Paz and several other parts of the country. He also congratulated Bolivia for joining the International Solar Alliance.
Prime Minister conveyed his warm greetings to the people and Government of Bolivia on the occasion of the country’s bicentennial celebration, marking 200 years of independence on 6th August 2025.