প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৯ অক্টোবৰত মুম্বাই ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-ত মেৰিটাইম লীডাৰ্ছ কনক্লেভ সম্বোধন আৰু গ্ল’বেল মেৰিটাইম চিইঅ’ ফ’ৰামৰ অধ্যক্ষতা কৰিব
ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-এ ভাৰতৰ বিশ্বব্যাপী সামুদ্ৰিক কেন্দ্ৰ আৰু সুনীল অৰ্থনীতিৰ আগশাৰীৰ দেশ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশৰ কৌশলগত দৃষ্টিভংগীক থূপাই-প্ৰদৰ্শন কৰিছে
ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-ত ১,০০,০০০ ৰো অধিক প্ৰতিনিধি, ৩৫০+ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বক্তাৰে ৮৫ খনৰো অধিক দেশে অংশগ্ৰহণ কৰিছে
27 OCT 2025 10:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৫-ৰ ২৯ অক্টোবৰত মুম্বাই ভ্ৰমণ কৰিব আৰু সেইদিনা বিয়লি প্ৰায় ৪:০০ বজাত তেখেতে মুম্বাইৰ নেস্কো প্ৰদৰ্শনী কেন্দ্ৰত অনুষ্ঠিত ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-ত মেৰিটাইম লীডাৰ্ছ কনক্লেভ সম্বোধন তথা গ্ল’বেল মেৰিটাইম চিইঅ’ ফ’ৰামৰ অধ্যক্ষতা কৰিব।
ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-ৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰ্য্যসূচী গ্ল’বেল মেৰিটাইম চিইঅ’ ফ’ৰামত বিশ্বৰ সামুদ্ৰিক কোম্পানীসমূহৰ চিইঅ’, প্ৰধান বিনিয়োগকাৰী, নীতি-নিৰ্ধাৰক, উদ্ভাৱক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অংশীদাৰসকল একত্ৰিত হৈ বিশ্ব সামুদ্ৰিক বাতাবৰণৰ ভৱিষ্যৎ সম্পৰ্কে আলোচনা কৰিব। এই মঞ্চ বহনক্ষম সামুদ্ৰিক বিকাশ, স্থিতিস্থাপক যোগান শৃংখল, গ্ৰীন শ্বিপিং আৰু সৰ্বাংগীন সুনীল অৰ্থনীতিৰ কৌশল সন্দৰ্ভত আলোচনাৰ এখনি মূল মঞ্চ হিচাপে পৰিগণিত হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ অংশগ্ৰহণ কাৰ্য্যই সামুদ্ৰিক অমৃত কাল দৃষ্টিভংগী, ২০৪৭-ৰে সংগতি ৰাখি এক অভিলাষী, ভৱিষ্যৎ-মুখী সামুদ্ৰিক ৰূপান্তৰৰ প্ৰতি তেখেতৰ গভীৰ দায়বদ্ধতাকে প্ৰতিফলিত কৰে। চাৰিটা কৌশলগত স্তম্ভ — বন্দৰ-চালিত উন্নয়ন, শ্বিপিং আৰু জাহাজ নিৰ্মাণ, নিৰৱচ্ছিন্ন লজিষ্টিক আৰু সামুদ্ৰিক দক্ষতা- নিৰ্মাণ— ৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল এই দীৰ্ঘ-ম্যাদী দৃষ্টিভংগীৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতক বিশ্বৰ আগশাৰীৰ সামুদ্ৰিক শক্তিসমূহৰ মাজত প্ৰতিষ্ঠা কৰা। ইণ্ডিয়া মেৰিটাইম উইক, ২০২৫-এ এই দৃষ্টিভংগীক কাৰ্য্যত বাস্তৱায়িতকৰণৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ প্ৰধান বিশ্বব্যাপী মঞ্চ হিচাপে কাম কৰে, যিখন মঞ্চই শ্বিপিং, বন্দৰ, জাহাজ নিৰ্মাণ, ক্ৰুজ পৰ্যটন আৰু সুনীল অৰ্থনীতিৰ বিত্তীয় ক্ষেত্ৰত আগশাৰীৰ অংশীদাৰসকলক একত্ৰিত কৰে।
২০২৫-ৰ ২৭ অক্টোবৰৰ পৰা ৩১ অক্টোবৰলৈকে “ইউনাইটিং অ’চেনছ, ওৱান মেৰিটাইম ভিজন” শীৰ্ষক বিষয়বস্তুৰ অধীনত আয়োজিত আইএমডব্লিউ, ২০২৫-ত ভাৰতৰ বিশ্বব্যাপী সামুদ্ৰিক কেন্দ্ৰ আৰু সুনীল অৰ্থনীতিৰ আগশাৰীৰ দেশ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশৰ কৌশলগত দৃষ্টিভংগীক থূপাই-প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব। আইএমডব্লিউ, ২০২৫-ত ৮৫ খনৰো অধিক দেশৰ ১,০০,০০০-ৰো অধিক প্ৰতিনিধি, ৫০০+ প্ৰদৰ্শক আৰু ৩৫০+ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বক্তাই অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Mumbai on 29th October
PM to address Maritime Leaders Conclave and Chair the Global Maritime CEO Forum at India Maritime Week 2025
India Maritime Week 2025 showcases India’s strategic vision to emerge as a global maritime hub and a leader in the Blue Economy
Participation of over 85 countries, with more than 1,00,000 delegates, 350+ international speakers in India Maritime Week 2025
27 OCT 2025 10:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Mumbai on 29th October 2025, and at around 4:00 PM, he will address the Maritime Leaders Conclave and chair the Global Maritime CEO Forum at India Maritime Week 2025, being held at the NESCO Exhibition Centre, Mumbai.
The Global Maritime CEO Forum, the flagship event of India Maritime Week 2025, will bring together CEOs of global maritime companies, major investors, policy-makers, innovators, and international partners to deliberate on the future of the global maritime ecosystem. The Forum will serve as a key platform for dialogue on sustainable maritime growth, resilient supply chains, green shipping, and inclusive blue economy strategies.
The Prime Minister’s participation reflects his deep commitment to an ambitious, future-oriented maritime transformation, aligned with the Maritime Amrit Kaal Vision 2047. This long-term vision, built on four strategic pillars — port-led development, shipping and shibuilding, seamless logistics, and maritime skill-building — aims to position India among the world’s leading maritime powers. India Maritime Week 2025 serves as the Government of India’s premier global platform to translate this vision into action, bringing together leading stakeholders across shipping, ports, shipbuilding, cruise tourism, and blue economy finance.
Being organised from 27th to 31st October 2025, under the theme “Uniting Oceans, One Maritime Vision”, IMW 2025 will showcase India’s strategic roadmap to emerge as a global maritime hub and a leader in the Blue Economy. IMW 2025 will draw participation from over 85 countries, featuring more than 1,00,000 delegates, 500+ exhibitors and 350+ international speakers.