প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর 29দা মুম্বাইদা চৎকনি
পি.এম.না ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025দা মেরিন লীদর্স কনক্লেবতা ৱা ঙাংগনি অমসুং গ্লোবেল মেরিতাইম CEO ফোরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি
ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025না ব্ল্যু ইকোনোমীদা গ্লোবেল মেরিতাইম হব অমসুং লুচিংবা অমা ওইনা থোরক্নবা ভারতকী স্ত্রেতেজিক ভিজন উৎকনি
ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025দা দেলিগেৎ 1,00,000, ইন্তর্নেস্নেল স্পীকর 350+কা লোয়ননা লৈবাক 85 হেনবদগী শরুক য়াগনি
27 OCT 2025 10:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী 2025গী ওক্তোবর 29দা মুম্বাইদা চৎকনি। নুমিদাং ৱাইরম পুং 4 তাবা মতমদা মহাক্না মুম্বাইগী নেস্কো একজিবিসন সেন্তরদা পাংথোক্কদৌরিবা ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025গী মেরিতাইম লিদর্স কনক্লেবতা ৱা ঙাংগনি অমসুং গ্লোবেল মেরিতাইম CEO ফোরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি।
গ্লোবেল মেরিতাইম CEO ফোরম, ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025গী মরুওইবা থৌরম অসিনা গ্লোবেল মেরিতাইম কম্পনীশিংগী CEOশিং, মরুওইবা ইনভেস্তরশিং, পোলিসী মেকরশিং, ইন্নোভেতরশিং অমসুং মালেমগী পার্তনরশিংবু পুনশিন্নদুনা গ্লোবেল মেরিতাইম ইকোসিস্তেমগী তুংলমচৎকী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি। ফোরম অসিনা সস্তেনেবল মেরিতাইম গ্রোথ, রেসিলিএন্ত সপ্লাই চেন, গ্রীন শিপ্পিং অমসুং ইনক্লুসিব ব্ল্যু ইকোনোমী স্ত্রেতেজীশিংদা ৱারী শানবগী মরুওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াবা অসিনা মেরিতাইম অমৃত কাল ভিজন 2047গা মরী লৈননা অচৌবা, তুংলমচৎতা য়ুম্ফম ওইবা মেরিতাইম ত্রান্সফোর্মেসনগীদমক মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি। পোর্ত-লেদ দিবেলপমেন্ত, শিপ্পিং অমসুং শিপ বিল্দিং, অপনবা লৈতবা লোজিস্তিক্স, অমসুং মেরিতাইম স্কিল-বিল্দিং হায়রিবা স্ত্রেতেজিক পিল্লর মরিদা য়ুম্ফম ওইবা লোং-তর্ম ভিজন অসিনা ভারতপু মালেমগী মকোক থোংবা মেরিতাইম পাৱরশিংগী মরক্তা থম্নবা পান্দম থম্লি। ইন্দিয়া মেরিতাইম ৱীক 2025 অসি ভারত সরকারগী মরুওইবা গ্লোবেল প্লেৎফোর্ম অমা ওইদুনা ভিজন অসিবু থবক ওইনা ওন্থোক্নবা হোৎনগনি, মসিনা শিপ্পিং, পোর্তশিং, শিপ বিল্দিং, ক্রুজ তুরিজম অমসুং ব্ল্যু ইকোনোমী ফাইনান্সকী লমদা মকোক থোংবা স্তেকহোল্দরশিং পুনশিন্নগনি।
2025গী ওক্তোবর 27তগী 31 ফাওবা "য়ুনাইতিং ওসিনস, ৱান মেরিতাইম ভিজন" হায়বা থিমগী মখাদা পাংথোক্কদৌরিবা IMW 2025না মালেমগী মেরিতাইম হব অমা অমসুং ব্ল্যু ইকোনোমীদা লুচিংবা অমা ওইনা থোরক্নবা ভারতকী স্ত্রেতেজিক রোদমেপ উৎকনি। IMW 2025দা লৈবাক 85 হেনবনা শরুক য়াগনি, মসিদা দেলিগেৎ 1,00,000, এক্সিবিতর 500 অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্পীকর 350 হেনবনা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Mumbai on 29th October
PM to address Maritime Leaders Conclave and Chair the Global Maritime CEO Forum at India Maritime Week 2025
India Maritime Week 2025 showcases India’s strategic vision to emerge as a global maritime hub and a leader in the Blue Economy
Participation of over 85 countries, with more than 1,00,000 delegates, 350+ international speakers in India Maritime Week 2025
27 OCT 2025 10:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Mumbai on 29th October 2025, and at around 4:00 PM, he will address the Maritime Leaders Conclave and chair the Global Maritime CEO Forum at India Maritime Week 2025, being held at the NESCO Exhibition Centre, Mumbai.
The Global Maritime CEO Forum, the flagship event of India Maritime Week 2025, will bring together CEOs of global maritime companies, major investors, policy-makers, innovators, and international partners to deliberate on the future of the global maritime ecosystem. The Forum will serve as a key platform for dialogue on sustainable maritime growth, resilient supply chains, green shipping, and inclusive blue economy strategies.
The Prime Minister’s participation reflects his deep commitment to an ambitious, future-oriented maritime transformation, aligned with the Maritime Amrit Kaal Vision 2047. This long-term vision, built on four strategic pillars — port-led development, shipping and shibuilding, seamless logistics, and maritime skill-building — aims to position India among the world’s leading maritime powers. India Maritime Week 2025 serves as the Government of India’s premier global platform to translate this vision into action, bringing together leading stakeholders across shipping, ports, shipbuilding, cruise tourism, and blue economy finance.
Being organised from 27th to 31st October 2025, under the theme “Uniting Oceans, One Maritime Vision”, IMW 2025 will showcase India’s strategic roadmap to emerge as a global maritime hub and a leader in the Blue Economy. IMW 2025 will draw participation from over 85 countries, featuring more than 1,00,000 delegates, 500+ exhibitors and 350+ international speakers.