প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারী ২৬তা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ৪১,০০০গী ওইবা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২০০০ হেন্না উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা লুপা কোতি ১৯,০০০ হেনবগী শেনফমদা রেলৱে স্তেসন ৫৫৩ অমুক হন্না শেমগৎনবগীদমক উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শেমগৎলবা গোমতী নগর রেলৱে স্তেসনসু শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ২১,৫২০ চংনা লৈবাক শিনবা থুংনা লম্বী ওভর ব্রিজ অমসুং আন্দরপাস ১৫০০ উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি
25 FEB 2024 3:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারী ২৬কী নুংথিল পুং ১২:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা লুপা কোতি ৪১,০০০ হেনবগী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২০০০ রোম উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে স্তেসনশিংদা ৱার্ল্দ ক্লাস এমেনিতীশিং ফংহনবগী মরুওইবা ৱাফমশিং তোইনা ফোংদোক্লি। মসিদা মরুওইবা খোংথাং অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা রেলৱে স্তেসন ৫৫৩ নৌনা শেমগৎনবগীদমক উরেপ উয়ুং তমগনি। রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৭দা লৈরিবা মসিগী স্তেসনশিং অসি লুপা করোর ১৯,০০০ হেন্না চংনা নৌনা শেমগৎলগনি। মসিগী স্তেসনশিং অসিনা শহরগী নাকল অনিমক শম্নহনবদা ‘সিতী সেন্তরশিং’ ওইনা মথৌ তৌগনি। মখোয়দা রুফ প্লাজা, ফজরবা লেন্দস্কেপিং, ইন্তর মোদেল কনেক্তিবিতী, হেন্না ফরবা মোদর্ন ফেসেদ, অঙাংশিংগী শান্নফম, কিয়োকস, ফুদ কোর্ত অসিনচিংবা মোদর্ন পেসেঞ্জর এমেনিতীশিং লৈগনি। মখোয়বু ইনভাইরনমেন্ত ফ্রেন্দলী অমসুং দিব্যাং ফ্রেন্দলী ওইনসু নৌনা শেমগৎকনি। স্তেসন বিলদিংশিং অসিগী দিজাইনশিং লোকেল কলচর, হেরিতেজ অমসুং আর্কিতেকচরদা ইন্সপায়র তৌগনি।
মখা তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৮৫গী শেনফম অমগা লোইননা নৌনা শেমগৎলবা উত্তর প্রদেশকী গোমতি নগর স্তেসন শঙ্গাগনি। তুংদা পেসেঞ্জর মশিং হেনগৎলক্কদবা অদু য়েংদুনা স্তেসন অসি থুংফম অমসুং লমথাফম তোখাই তোখাইহল্লে। মসিনা শহরগী নাকল অনিমক শম্নহল্লে। সেন্ত্রেল্লি এয়র কন্দিসন ওইবা স্তেসন অসিদা এয়র কোনকোর্স, কঞ্জেসন ফ্রী সর্কুলেসন, ফুদ কোর্তস অমসুং অপ্পর অমসুং লৱার বেসমেন্তদা এম্পল পোর্কিং স্পেসগুম্বা মোদর্ন পেসেঞ্জর এমেনিতীশিং লারে।
প্রধান মন্ত্রীনা লম্বী ওভর ব্রিজ অমসুং আন্দরপাস ১৫০০সু উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি। মসিগী লম্বী ওভর ব্রিজশিং অমসুং আন্দরপাসশিং অসি রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৪তা লৈরি, প্রোজেক্তশিং অসিগী অপুনবা মমল অসি চাউরাক্না লুপা করোর ২১,৫২০নি। প্রোজেক্তশিং অসিনা মী চিনবা হন্থহল্লগনি, সেফতী অমসুং কনেক্তিবিতী হেনগৎলগনি, কেপাসিতী অমসুং রেল ত্রাবেলগী ইফিসেন্সী হেনগৎলগনি।

Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation more than 2000 railway Infrastructure projects worth around Rs. 41,000 crores on 26th February
PM to lay foundation stone for redevelopment of 553 railway stations under Amrit Bharat Station Scheme at a cost of over Rs. 19,000 crores
PM to also inaugurate redeveloped Gomti Nagar Railway Station
PM to lay foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation 1500 Road Over Bridges and Underpasses across the country at a cost of around Rs. 21,520 crores
25 FEB 2024 3:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the Nation around 2000 railway infrastructure projects worth more than Rs. 41,000 crores on 26th February at 12:30 PM via video conferencing.
Prime Minister has often emphasised the importance of providing world class amenities at railway stations. In a major step in this endeavour, Prime Minister will lay the foundation stone for redevelopment of 553 railway stations under the Amrit Bharat Station Scheme. These stations, spread across 27 States and Union Territories, will be redeveloped at a cost of over Rs. 19,000 crores. These stations will act as ‘City Centres’ integrating both sides of the city. They will have modern passenger amenities like roof plaza, beautiful landscaping, inter modal connectivity, improved modern façade, kids play area, kiosks, food courts, etc. They will be redeveloped as environment friendly and also Divyang friendly. The design of these station buildings will be inspired by local culture, heritage and architecture.
Further, Prime Minister will inaugurate Gomti Nagar station in Uttar Pradesh which has been redeveloped at a total cost of around Rs 385 crores. To cater to the increased future passenger footfall, this station has segregated arrival and departure facilities. It integrates both sides of the city. This centrally air-conditioned station has modern passenger amenities like Air Concourse, congestion free circulation, food courts and ample parking space in upper and lower basement.
Prime Minister will also lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation 1500 Road Over Bridges and Underpasses. These Road Over Bridges and Underpasses spread across 24 States and Union Territories, the total cost of these projects is around Rs. 21,520 crores. These projects will reduce congestion, enhance safety and connectivity, improve capacity, and efficiency of rail travel.