প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছুইজাৰলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
01 DEC 2023 8:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শীৰ্ষস্থানীয় বিদেশী মন্ত্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হয়। মিষ্টাৰ ডুবাইত চিঅ'পি ২৮ৰ প্ৰান্তিকত ১ ডিচেম্বৰ ২০২৩ তাৰিখে ছুইজাৰলেণ্ড কনফেডাৰেশ্যনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি এলেন বাৰ্ছেট।
এই বৈঠকত দুয়োখন দেশৰ মাজত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তি, স্বাস্থ্য, শিক্ষা, তথ্য প্ৰযুক্তি, পৰ্যটন আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্ক আদিৰ সহযোগিতাকে ধৰি অংশীদাৰিত্ব অধিক সুদৃঢ় কৰাৰ উপায়সমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হয়।
আলোচনাত পাৰস্পৰিক আগ্ৰহৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহো আলোচনা কৰা হয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি বাৰছেটে প্ৰধানমন্ত্ৰীক জি-২০ সন্মিলনত ভাৰতৰ সফল অধ্যক্ষতাৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Swiss Confederation
01 DEC 2023 8:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E. Mr. Alain Berset, President of the Swiss Confederation, on 1 December 2023, on the sidelines of COP 28 in Dubai.
During the meeting, the two leaders discussed ways to further deepen their partnership, including cooperation in trade and investment, technology, health, education, IT, tourism and people to people ties.
Discussions also covered regional and global issues of mutual interest.
President Berset congratulated Prime Minister for the success of India's G20 Presidency and the Summit.