প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বারানসিগী বি.ঐচ.য়ু.গী স্বতন্ত্র সভাঘরদা সনসদ সংস্কৃত প্রতীয়োগিতাগী মনা য়েন্থোকপগী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
"নহারোলগী শক্তি অসি বিক্সিত ভারতকী য়ুম্ফম্নি"
"মহাদেবকী থৌজালগা লোইননা, বিকাস কা দামরু অসি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা কাশীদা শন্দোরক্লি"
কাশী অসি ঐখোয়গী থাজবগী লাই খুরুমফম অমা খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী মতম চুপ্পগী লেঙদনা লৈরগদবা ৱাখল্লোনগী তুংলমচৎকী মফম অমনি
"বিশ্বনাথ ধামনা ৱারেপ লৌবা য়াবা লমজিং-লমতাক অমা পীগনি অমসুং ভারতপু মঙাল লৈরবা তুংলমচৎ অমদা পুরক্কনি"
"অনৌবা কাশী অসি অনৌবা ভারতকী ইথিল অমা ওইনা থোরক্লে"
"ভারত অসি ৱাখল্লোন অমনি, অমসুং সংস্কৃত অসি মসিগী মরুওইবা ফোঙদোকফম্নি। ভারত অসি খোঙচৎ অমনি, সংস্কৃত অসিনা মসিগী পুৱারীগী মরুওইবা পন্দুপ্নি। ভারত অসি তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা অমত্তা ওইবগী লমনি, সংস্কৃত অসিনা মসিগী হৌরকফমনি"
"ঙসিদি কাশী অসি হেরিতেজ অমসুং দিবেলপমেন্তকী মোদেল অমা ওইনা উরি। ঙসি মালেম অসিনা চৎনবী অমসুং স্পিরিচুএলিতিগী অকোইবদা মোদর্নিতীনা করম্না পাকথোক চাউথোক্লিবগে হায়বদু উরি"
কাশী অমসুং কাঞ্চীদা বেদশিং পাথোকপা অসি এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী মগুনশিংনি
23 FEB 2024 11:36AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বানারসিগী বি.ঐচ.য়ু.গী স্বতন্ত্র সভাঘরদা সন্সদ সংস্কৃত প্রতীয়োগিতাগী মনা য়েন্থোকপগী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে। মহাক্না কাশী সনসাদ প্রতীয়োগিতাগী লাইরিক অমসুং কোফি তেবল বুক অমা মায়খুম হাংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা কাশী সংসদ গ্যান প্রতীয়োগীতা, কাশী সংসদ ফোতোগ্রাফী প্রতীয়োগীতা অমসুং কাশী সংসদ সংস্কৃত প্রতীয়োগীতাগী মায় পাক্লবশিংদা মনাশিং পীখি। মহাক্না বানারসিগী সংস্কৃত মহৈরোইশিংদা লাইরিকশিং, য়ুনিফোর্ম সেৎশিং, ম্যুজিকেল ইন্সত্রুমেন্তশিং অমসুং মেরিৎ স্কোলারশিপশিংসু য়েন্থোকখি। মহাক্না কাশী সনসাদ ফোতোগ্রাফী প্রতীয়োগিতা গেল্লরীদসু চৎখি অমসুং শরুক য়ারিবশিংগা লোয়ননা 'সন্ৱর্তী কাশী'গী থিমদা ফোতোগ্রাফ এন্ত্রিশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখি।
মীয়াম তিনখিবা অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা নহা ওইরিবা স্কোলরশিংগী মরক্তা লৈবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং গঙ্গাগী লৌশিংগা মান্ননা লৈ হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না অরিবা শহর অসিগী মশক মওং অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনরিবা নহা ওইরিবা মীরোলশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী নহারোলশিংনা অমৃত কালদা লৈবাক অসিবু অনৌবা থাক্তা পুখৎলকপা অসি চাউথোকচনীংঙাই অমসুং নুংঙাইবা অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "কাশী অসি মতম চুপ্পগী ওইবা লৌশিংগী কোনুংনি।" কাশীগী মগুন অমসুং মওং-মতৌনা মসিগী মগুন অদু অমুক হন্না ফংবা অসি লৈবাক পুম্বগীদমক্তা চাউথোকচনীংঙাইনি। মহাক্না ঙসি কাশী সংসদ গ্যান প্রতীয়োগিতা, কাশী সংসদ ফোতোগ্রাফী প্রতীয়োগিতা অমসুং কাশী সংসদ সংস্কৃত প্রতীয়োগিতাগী মনা ফংলবশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎখি অমসুং মনা ফংলবশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মায় পাক্লবশিংগী লিস্ততা য়াওবা ঙমদ্রবশিংবুসু পুক্নিং থৌগৎখি। শরুক য়ারিবা মীওই অমত্তা মাইথীবা ফংখিদে নৎত্রগা মাঙখিদে, মসিগী মহুত্তা, মীপুম খুদিংমক্না মসিগী এক্সপরিয়েন্স অসিদগী তমখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। শরুক য়ারিবা মীওই খুদিংমক থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা কাশীগী এম.পি. ওইনা মহাক্কী ৱাখল্লোনবু মাংলোমদা পুখৎলকপগীদমক শ্রী কাশী বিশ্বনাথ মন্দির নিয়াস, কাশী বিদবৎ পরিষদ অমসুং স্কোলরশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি। ঙসি ফোঙখিবা কোফি তেবলগী লাইরিকশিং অসিদা হৌখিবা চহি ১০দা কাশীগী নৌহৌননা শেমগৎলকপগী ৱারী য়াওরি হায়নসু মহাক্না পনখি।
হৌখিবা চহি ১০দা কাশীগী চাউখৎ-থৌরাংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয় পুম্নমক অসি ভগবান মহাদেবকী খুৎলাইশিংনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাদেবকী য়াইফ-পাউজেলগা লোইননা, 'বিকাস কা দামরো' অসি কাশীদা হৌখিবা চহি ১০ অসিদা শন্দোরক্লি। লুপা ক্রোর কয়াগী প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি শিবরাত্রি অমসুং রঙ্গভারী একাদশীগী মমাংদা কাশীনা চাউখৎপগী কুমহৈ পাংথোক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি মীপুম খুদিংমক্না 'বিকাস কি গঙ্গা'গী খুত্থাংদা অহোংবা অদু উবা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কাশী অসি থাজবগী সেন্তর অমা খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী মতম চুপ্পগী ওইবা চেতনাগী ভাইব্রেন্ত সেন্তর অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মালেমদা ভারতকী অরিবা মিংচৎ অসি শেনমিৎলোনগী মপাঙ্গল খক্তদা য়ুম্ফম ওইদে অদুবু মসিগী মপুং ওইবা মরমদি মসিগী কলচরেল, স্পিরিচুএল অমসুং সোসিএল রিচদনি। কাশী অমসুং বিশ্বনাথ ধামগুম্বা মফমশিং অসি লৈবাক্কী চাউখৎপগী য়গ্যাশালাশিংনি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না ভারতকী লৌশিংগী চৎনবী অমসুং কলচর অমসুং স্পিরিচুএলিতীগী মফমশিংগা লৈনরিবা মরী অদু পনখি। কাশীগী খুদম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কাশী অসি শিবাগী লম ওইবতা নত্তনা বুদ্ধগী পাউতাক্কী মফম অমসু ওইরি। মসি জৈন তিরথানকরশিংগী পোক্নফম অমসুং অদি শঙ্করচার্য়গী পুক্নিংগী মফম অমসু ওইরি। মহাক্না কাশীগী কোস্মোপোলিতীগী মগুন অদুসু পনখি মরমদি লৈবাক অসিগী মফম কয়াদগী অমসুং মালেমগী মফম কয়াদগী মীওই কয়া কাশীদা লাক্লি। অসিগুম্বা মখল-মখা কয়াগী মফম অমদা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পোক্লকই। অনৌবা ৱাখল্লোনশিংনা চাউখৎপগী ওইথোকপা লৈহল্লি।"
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "বিশ্বনাথ ধামনা ৱারেপ লৌবা য়াবা লমজিং-লমতাকপীগনি অমসুং ভারতপু শিংথানিংঙাই ওইবা তুংলমচৎ অমদা পুরক্কনি।" মহাক্না কাশী বিশ্বনাথ ধামগী উরেপ-উয়ুং তমখিবা অদু নীংশিংখি অমসুং ঙসিগী থাজবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি বিশ্বনাথ ধাম কোরিদোর অসি ঙসিদি স্কোলারেল দিক্লারেসন অমা উবা ফংলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কাশীনা ক্লাসিকেল তেনশিংগা লোয়ননা স্ক্রিপচরেল দাইলোগশিংসু ঙাংবা ঙম্মি। মসিনা ৱাখল্লোনশিং এক্সচেঞ্জ তৌবা, অরিবা মতমগী লৌশিং ঙাকপা অমসুং অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পুথোকপদা পুক্নিং থৌগৎকনি। মহাক্না হায়খি মদুদি কাশী সনসদ সংস্কৃত প্রতীয়োগিতা অমসুং কাশী সনসদ গ্যান প্রতীয়োগিতা অসি সংস্কৃত নৈনবগা লোইননা নহারোল লিশিং কয়াদা লাইরিকশিং, ফি-রোলশিং অমসুং অতৈ তঙাইফদবা রিসোর্সশিংগা লোয়ননা স্কোলারশিপশিং ফংহনবগী থবক অদুগী শরুক অমনি। ওজাশিংদসু মতেং পাংলি। শ্রী মোদীনা হায়খি, বিশ্বনাথ ধাম অসি কাশী তামিল সঙ্গমম অমসুং গঙ্গা পুশকরুলু মহোতসবগুম্বা 'এক ভারত, শ্রেস্থা ভারত' কেম্পেনগী শরুক অমা ওইরে। থাজবগী মফম অসিনা ত্রাইবেল কলচরেল ইভেন্তশিংগী খুত্থাংদা খুন্নাইদা য়াওহন্নবা ৱারেপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি কাশীগী স্কোলরশিং অমসুং বিদৱত পরিষদনা অরিবা মতমগী লৌশিংবু মোদর্ন সাইন্সকী মীৎয়েংদগী য়েংলগা অনৌবা রিসর্চ তৌরি। মহাক্না শহরগী মফম কয়াদা লেম্না চিঞ্জাক পীবগী থৌরাং পায়খৎলিবা লাইশঙগী ত্রস্তকী মতাংদসু পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "অনৌবা কাশী অসি অনৌবা ভারতকী ইথিল অমা ওইরক্লি।" মহাক্না হায়খি মদুদি থাজবগী মফম অসি খুন্নাইগী অমসুং লৈবাক্কী ৱারেপশিং লৌবগীদমক মতৌ করম্না ইনর্জীগী মফম অমা ওইরকপা য়াবগে হায়বদু পনখি। মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি মদুদি মফমসিদগী লাকপা নহারোলশিংনা মালেম পুম্বদা ভারতকী লৌশিং, চৎনবী অমসুং কলচরগী ফ্লেগ বিয়র ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "ঐখোয়গী লৌশিং, সাইন্স অমসুং স্পিরিচুএলিতী চাউখৎহনবদা খ্বাইদগী চাউনা তেংবাংখিবা লোলশিংগী মরক্তা সংস্কৃত অসি খ্বাইদগী মশক থোকপা অমনি। ভারত অসি ৱাখল্লোন অমনি, অমসুং সংস্কৃত অসি মসিগী মরুওইবা ফোঙদোকফম্নি। ভারত অসি খোঙচৎ অমনি, সংস্কৃত অসি মসিগী পুৱারীগী মরুওইবা চেপ্তরনি। ভারত অসি তোঙান তোঙানবা লমশিংদা অমত্তা ওইবগী লমনি, সংস্কৃত অসি মসিগী হৌরকফমনি। মতম অমদা সংস্কৃত অসি এস্ত্রোনোমী, মেথমেতিক্স, মেদিসিন, লিতরেচর, ম্যুজিক অমসুং আর্তশিংদা মরুওইবা রিসর্চ লোল ওইরম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। ভারতনা মসিগী মশক অসি হায়রিবা দিসিপ্লিনশিং অসিগী খুত্থাংদা ফংলে হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি কাশী অমসুং কাঞ্চীদা বেদশিং পাংথোকপা অসি "এক ভারত শ্রেস্থা ভারত"গী মগুনশিংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ঙসিদি কাশী অসি হেরিতেজ অমসুং দিবেলপমেন্তকী মোদেল অমা ওইনা উরি। ঙসি মালেম অসিনা চৎনবী অমসুং স্পিরিচুএলিতিগী অকোইবদা মোদর্নিতীনা পাকথোক চাউথোক্লিবা উরি। অনৌবা শাবা লাইশঙ অসিদা রাম লল্লাগী প্রন প্রতিষ্ঠা পাংথোক্লবা মতুংদা অয়োধ্যা অসিগা কাশীগা মান্ননা মতৌ করম্না চাউখৎলক্লিবা হায়বদু মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা কুশিনগরদা লৈবা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী মতাংদা পনখি অমসুং লৈবাক অসিদা ভগবান বুদ্ধগা মরী লৈনবা মফমশিংদা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ফেসিলিতীশিং শেমগৎনবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অদু পনখি। লাক্কদৌরিবা চহি ৫ অসিদা, লৈবাক অসিনা চাউখৎপগী অনৌবা খোঙজেল অমা পীরগনি অমসুং মাই পাকপগী অনৌবা মওং-মতৌ অমা শেম্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি। মসি মোদীগী গেরেন্তীনি, অমসুং মোদীগী গেরেন্তী হায়বসিনা গেরেন্তী অদু মপুং ফাহন্নবগী গেরেন্তী হায়বনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এক্সিবিশন অসিগী খ্বাইদগী ফবা ফোতোগ্রাফশিং অদু ভোৎ তৌদুনা খনগৎলবা মতুংদা তুরিস্তশিংগীদমক ফোতোগ্রাফী পোস্তকার্দ ওইনা শিজিন্নগদবনি। মহাক্না স্কেৎচিং কম্পিতিসন অমা পাংথোক্নবা অমসুং খ্বাইদগী ফবা স্কেৎচশিং অদু পোস্তকার্দশিংদা শেম্নবা ৱাফমসু থমখি। মহাক্না কাশীগী এম্বেসেদরশিং অমসুং ইন্তর্প্রিতরশিং শেমগৎনবা গাইদ কম্পিতিসন অমা পাংথোক্নবা মহাক্কী ৱাফম অমুক হন্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা কাশীগী মীয়াম অসি মসিগী খ্বাইদগী চাউবা শক্তিনি হায়না অকনবা ৱাফম থমখি অমসুং কাশীগী মীওই খুদিংদা তেংবাংলিবা অমসুং মরুপ ওইনা মতেং পাংনবা মহাক্কী ৱারেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
থৌরম অদুদা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং উত্তর প্রদেশকী মন্ত্রীশিংসু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM participates in prize distribution ceremony of Sansad Sanskrit Pratiyogita at Swatantra Sabhagar, BHU, Varanasi
“Youth power is the basis of Viksit Bharat”
“With the blessing of Mahadev, ‘Vikas ka Damroo’ has been resonating in Kashi for the last 10 years”
“Kashi is not only a pilgrimage of our faith, it is the vibrant center of India's eternal consciousness”
“Vishwanath Dham will give a decisive direction and take India to a bright future”
“New Kashi has emerged as an inspiration for the new India”
“India is an idea, and Sanskrit is its chief expression. India is a journey, Sanskrit is the main chapter of its history. India is a land of unity in diversity, Sanskrit is its origin”
“Today, Kashi is being seen as a model of heritage and development. Today the world is seeing how modernity expands around traditions and spirituality”
“Recitation of Vedas in Kashi and Kanchi are the notes of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’”
23 FEB 2024 11:36AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi participated in the prize distribution ceremony of Sansad Sanskrit Pratiyogita at Swatantra Sabhagar, BHU, Varanasi today. He also unveiled the booklet on Kashi Sansad Pratiyogita and a coffee table book. The Prime Minister awarded the winners of Kashi Sansad Gyan Pratiyogita, Kashi Sansad Photography Pratiyogita and Kashi Sansad Sanskrit Pratiyogita and also distributed books, uniform sets, music instruments and merit scholarships to Sanskrit students of Varanasi. He also visited Kashi Sansad Photography Pratiyogita gallery and interacted with the participants with their photograph entries on the theme of “Sanwarti Kashi”.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed delight in being present among the young scholars and said that the feeling is similar to taking a dip in the Ganga of knowledge. He lauded the efforts of the young generations who are strengthening the identity of the ancient city. He said that it is a matter of pride and contentment that the youth of India will take the country to new heights in the Amrit Kaal. “Kashi is the capital of eternal knowledge”, the Prime Minister said, underlining that it is a matter of pride for the entire nation that the capabilities and the form of Kashi are regaining its glory. He mentioned awarding the winners of Kashi Sansad Gyan Pratiyogita, Kashi Sansad Photography Pratiyogita and Kashi Sansad Sanskrit Pratiyogita today and congratulated the winners. He also encouraged those who could not make it to the winners list. “No participant has been defeated or lagged, instead, everyone has learned from this experience”, the Prime Minister said, noting that all participants are worthy of praise. The Prime Minister thanked Shri Kashi Vishwanath Mandir Nyas, Kashi Vidvat Parishad and scholars for taking his vision as the MP of Kashi forward. He also noted that the coffee table books released today carry the story of the rejuvenation of Kashi in the last 10 years.
While acknowledging the progress of Kashi in the last 10 years, the Prime Minister was very clear that all of us are just instruments of the will of Lord Mahadev. He said with the blessing of Mahadev, ‘vikas ka damroo’ has been resonating in Kashi for the last 10 years. Talking about the projects worth crores of rupees, the Prime Minister said that before Shivratri and Rangbhari Ekadashi Kashi is celebrating the festival of development today. He said that everyone has seen the transformation through ‘Vikas ki Ganga’.
The Prime Minister said that “Kashi is not just a center of faith but it is a vibrant center of India's eternal consciousness”. He said that India’s ancient prestige in the world was not based on economic prowess only but its cultural, spiritual and social richness was behind that. ‘Teerths’ like Kashi and Vishwanath Dham were the ‘Yagyashala’ of the nation's development, he said, highlighting the connections of India’s knowledge tradition with the places of culture and spirituality. Illustrating his point through the example of Kashi the Prime Minister said that along with being the land of Shiva, Kashi is also a place of teachings of Buddha; birthplace of Jain Tirthankars as well as a place of enlightenment for Aadi Shankaracharya. He also highlighted the cosmopolitan allure of Kashi as people from all over the country and other parts of the world come to Kashi. “New ideals are born in a place of such diversity. New ideas nurture the possibility of progress.”, the Prime Minister added.
“Vishwanath Dham will give a decisive direction and take India to a bright future”, the Prime Minister said, recalling his address during the inauguration of Kashi Vishwanath Dham and reaffirming the belief today. He emphasized that the Vishwanath Dham corridor is witnessing a scholarly declaration today while also reviving the traditions of scriptures of justice. “Kashi can hear the classical tones as well as scriptural dialogues”, the Prime Minister said, underlining that it will encourage the exchange of ideas, preserve ancient knowledge and create new ideologies. He said that Kashi Sansad Sanskrit Pratiyogita and Kashi Sansad Gyan Pratiyogita are a part of such efforts where books, clothes and other necessary resources along with scholarships are being provided to thousands of youth who want to study Sanskrit. Teachers are also being assisted. “Vishwanath Dham has also become a part of 'Ek Bharat, Shreshtha Bharat' campaigns like Kashi Tamil Sangamam and Ganga Pushkarulu Mahotsav”, Shri Modi said, noting that this center of faith is strengthening the resolve for social inclusion through tribal cultural events. Shri Modi informed that new research is also being done by the scholars of Kashi and by the Vidwat Parishad on ancient knowledge from the point of view of modern science. He also mentioned the temple trust making arrangements for free food at many places in the city. “New Kashi has emerged as an inspiration for the new India”, PM Modi said, highlighting how the center of faith can become a center of energy for social and national resolutions. He expressed confidence that the youth coming out from here will become the flag bearers of Indian knowledge, tradition and culture all over the world.
The Prime Minister said, “Among the languages ​​that have made the biggest contribution to the development of our knowledge, science and spirituality, Sanskrit is the most prominent. India is an idea, and Sanskrit is its chief expression. India is a journey, Sanskrit is the main chapter of its history. India is a land of unity in diversity, Sanskrit is its origin.” The Prime Minister recalled a time when Sanskrit was the main language of research in Astronomy, math, medicine, literature, music and arts. India got its identity through these disciplines, he said. He said recitation of Vedas in Kashi and Kanchi are the notes of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
The Prime Minister said, “Today, Kashi is being seen as a model of heritage and development. Today the world is seeing how modernity expands around traditions and spirituality.” He highlighted how Ayodhya is flourishing in the same way as Kashi after the Pran Pratishta of Ram Lalla in the newly built temple. PM Modi mentioned the International Airport in Kushinagar and highlighted the government’s efforts to develop modern infrastructure and facilities at places associated with Lord Buddha in the country. In the next 5 years, the Prime Minister emphasized that the country will give a new pace to development and create new patterns of success. “This is Modi's guarantee, and Modi's guarantee means guarantee of fulfillment of the guarantee. The Prime Minister asked that the best photographs of the exhibition, selected through voting, should be used as picture postcards for the tourists. He also suggested a sketching competition and the best sketches to be made into picture postcards. He reiterated his suggestion for a guide competition for creating ambassadors and interpreters of Kashi. The Prime Minister emphasized that the people of Kashi are its greatest strength and reiterated his resolve to help each and every Kashi resident as a servant and a friend.
Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath was present on the occasion along with Ministers of Government of Uttar Pradesh.