প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা: সপ্তম আন্তঃচৰকাৰী আলোচনাৰ বাবে জাৰ্মানীৰ চেন্সেলৰৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Guwahati
I. সমাপ্ত কৰা নথিপত্ৰসমূহ
ক্ৰ.নং.
নথি
ক্ষেত্ৰ
1.
উদ্ভাৱন আৰু প্ৰযুক্তিৰ সন্দৰ্ভত ৰোডমেপ
নতুন আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তি
2.
গ্ৰীণ হাইড্ৰজেন ৰোডমেপ নথি মুকলি
সেউজ শক্তি
3.
অপৰাধমূলক বিষয়ত পাৰস্পৰিক আইনী সহায় চুক্তি (এমএলএটি)।
সুৰক্ষা
4.
গোপনীয় তথ্যৰ বিনিময় আৰু পাৰস্পৰিক সুৰক্ষাৰ চুক্তি
সুৰক্ষা
5.
সেউজ নগৰীয়া গতিশীলতা অংশীদাৰিত্বৰ ওপৰত জেডিআই-II
নগৰীয়া গতিশীলতা
6.
আইজিএছটিচিৰ অধীনত উন্নত সামগ্ৰীৰ বাবে ২+২ আহ্বানৰ ওপৰত জেডিআই
বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি
7.
মেক্স-প্লেংক-গেচেলশ্বাফ্ট ই.ভি. (এমপিজি) আৰু আন্তৰ্জাতিক তাত্ত্বিক বিজ্ঞান কেন্দ্ৰ (আইচিটিএছ), টাটা ইনষ্টিটিউট অৱ ফাণ্ডামেণ্টেল ৰিচাৰ্চ (টিআইএফআৰ)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি
8.
মেক্স-প্লেংক-গেচেলশ্বাফ্ট ই.ভি. (এমপিজি) আৰু নেচনেল চেণ্টাৰ ফৰ বায়’লজিকেল ছায়েন্সেছ (এনচিবিএছ), টাটা ইনষ্টিটিউট অৱ ফাণ্ডামেণ্টেল ৰিচাৰ্চ (টিআইএফআৰ)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি
9.
ডি এছ টি আৰু জাৰ্মান একাডেমিক এক্সচেঞ্জ চাৰ্ভিচ (ডি এ এ ডি)ৰ মাজত উদ্ভাৱন আৰু ইনকিউবেচন বিনিময় কাৰ্যসূচীৰ সন্দৰ্ভত জে ডি আই
ষ্টাৰ্ট-আপ
10.
দুৰ্যোগ প্ৰশমনৰ ওপৰত ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰীয় মহাসাগৰ তথ্য সেৱা কেন্দ্ৰ (INCOIS) আৰু জাৰ্মান ৰিচাৰ্চ চেণ্টাৰ ফৰ জিঅ’ছায়েন্সেছ (GFZ)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
পৰিৱেশ আৰু বিজ্ঞান
11.
নেচনেল চেণ্টাৰ ফৰ পোলাৰ এণ্ড অ'চেন ৰিচাৰ্চ (এনচিপিঅ'আৰ) আৰু আলফ্ৰেড-ৱেগেনাৰ ইনষ্টিটিউট হেলমহল্টজ জেণ্ট্ৰাম ফিউয়াৰ মেৰু আৰু মিৰেছফৰ্শ্বুং (এডব্লিউআই)ৰ মাজত মেৰু আৰু মহাসাগৰ গৱেষণাৰ বুজাবুজি চুক্তি
পৰিৱেশ আৰু বিজ্ঞান
12.
কাউন্সিল অৱ চাইণ্টিফিক এণ্ড ইণ্ডাষ্ট্ৰিয়েল ৰিচাৰ্চ – ইনষ্টিটিউট অৱ জিনমিক্স এণ্ড ইন্টিগ্ৰেটিভ বায়’লজি (চিএছআইআৰ – আইজিআইবি) আৰু লাইপজিগ বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত সংক্ৰামক ৰোগ জিনমিক্সৰ সহযোগী গৱেষণা আৰু উন্নয়নৰ বাবে জেডিআই
স্বাস্থ্য
13.
কাউন্সিল অৱ চাইণ্টিফিক এণ্ড ইণ্ডাষ্ট্ৰিয়েল ৰিচাৰ্চ – ইনষ্টিটিউট অৱ জিনমিক্স এণ্ড ইন্টিগ্ৰেটিভ বায়’লজি (চি এছ আই আৰ – আই জি আই বি), অল ইণ্ডিয়া ইনষ্টিটিউট অৱ মেডিকেল ছায়েন্স (এইমছ), লাইপজিগ বিশ্ববিদ্যালয় আৰু ভাৰতৰ উদ্যোগৰ অংশীদাৰসকলৰ মাজত ডায়েগনষ্টিক উদ্দেশ্যৰ বাবে ম’বাইল ছুটকেছ লেবৰ অংশীদাৰিত্বৰ বাবে জে ডি আই
স্বাস্থ্য
14.
ভাৰত-জাৰ্মানী পৰিচালনা প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচী (আই জি এম টি পি)ৰ ওপৰত জে ডি আই
অৰ্থনীতি আৰু বাণিজ্য
15.
দক্ষতা বিকাশ আৰু বৃত্তিমূলক শিক্ষা আৰু প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
দক্ষতা বিকাশ
16.
শ্ৰম আৰু নিয়োগৰ উদ্দেশ্যৰ যৌথ ঘোষণা পত্ৰ
শ্ৰম আৰু নিয়োগ
17.
আই আই টি খড়গপুৰ আৰু জাৰ্মান একাডেমিক এক্সচেঞ্জ চাৰ্ভিচ (ডি এ এ ডি)ৰ মাজত জে ডি আইৰ মাজত সহযোগী পুঁজিৰে যুটীয়া গৱেষণা কাৰ্যসূচী ‘জাৰ্মান ইণ্ডিয়া একাডেমিক নেটৱৰ্ক ফৰ টুম’ৰ’ (জায়েণ্ট)’ ৰূপায়ণ কৰা হ’ব।
শিক্ষা আৰু গৱেষণা
18.
আই আই টি মাদ্ৰাজ আৰু টি ইউ ড্ৰেছডেনৰ মাজত ‘ট্ৰেন্সকেম্পাছ’ নামেৰে জনাজাত এক তীব্ৰ অংশীদাৰিত্ব স্থাপনৰ বাবে চুক্তিপত্ৰ
শিক্ষা আৰু গৱেষণা
II. মূল ঘোষণাসমূহ
19.
আই এফ চি-আই অ’ আৰত এজন জাৰ্মান যোগাযোগ বিষয়াক স্থাপন কৰা
20.
ইউৰোড্ৰ’ন কাৰ্যসূচীত ভাৰতৰ পৰ্যবেক্ষকৰ মৰ্যাদাৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে সমৰ্থন
21.
ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় পদক্ষেপ (IPOI)ৰ অধীনত জাৰ্মান প্ৰকল্প আৰু ২০ মিলিয়ন ইউৰোৰ পুঁজিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি
22.
ভাৰত আৰু জাৰ্মানীৰ বৈদেশিক কাৰ্যালয় (আফ্ৰিকা, পশ্চিম এছিয়া আৰু উত্তৰ আফ্ৰিকা)ৰ মাজত আঞ্চলিক আলোচনা স্থাপন কৰা
23.
মাদাগাস্কাৰ আৰু ইথিওপিয়াত বাজৰা সম্পৰ্কীয় পাইলট প্ৰকল্প আৰু ত্ৰিকোণীয় উন্নয়ন সহযোগিতা (টিডিচি) কাঠামোৰ অধীনত কেমেৰুণ, ঘানা আৰু মালাৱিত সম্পূৰ্ণ পৰিসৰৰ প্ৰকল্প
24.
জিএছডিপি ডেচব'ৰ্ড মুকলি
25.
ভাৰত আৰু জাৰ্মানীৰ মাজত প্ৰথম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় গৱেষণা প্ৰশিক্ষণ গোট স্থাপন
III. ঘটনাক্ৰম
26.
জাৰ্মান ব্যৱসায়ৰ অষ্টাদশ এছিয়া-পেচিফিক সন্মিলনৰ আয়োজন (এপিকে ২০২৪)
27.
এপিকে ২০২৪ৰ সমান্তৰালভাৱে প্ৰতিৰক্ষা সম্পৰ্কীয় ঘূৰণীয়া মেজ মেল অনুষ্ঠিত কৰা
28.
ভাৰত প্ৰশান্ত মহাসাগৰত জাৰ্মান নৌসেনাৰ জাহাজ: ভাৰতীয় আৰু জাৰ্মান নৌসেনাৰ মাজত যৌথ অনুশীলনৰ বাবে গোৱা বন্দৰলৈ আমন্ত্ৰণ জাৰ্মানৰ জাহাজ।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Chancellor of Germany to India for the 7th Intergovernmental Consultations
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Delhi
I. DOCUMENTS CONCLUDED
S.No. Documents Areas
1.
Roadmap on Innovation and Technology
New and Emerging Technologies
2.
Launch of Green Hydrogen Roadmap document
Green Energy
3.
Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) in Criminal Matters
Security
4.
Agreement on the Exchange and Mutual Protection of Classified Information
Security
5.
JDI on Green Urban Mobility Partnership-II
Urban Mobility
6.
JDI on 2+2 Calls for Advanced Materials under IGSTC
Science & Technology
7.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and International Centre for Theoretical Sciences (ICTS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
8.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and National Centre for Biological Sciences (NCBS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
9.
JDI on Innovation and Incubation Exchange Programme between DST and German Academic Exchange Service (DAAD)
Start-ups
10.
MoU between Indian National Centre for Ocean Information Services (INCOIS) and German Research Centre for Geosciences (GFZ) on Disaster Mitigation
Environment & Science
11.
MoU on Polar and Ocean Research between National Centre for Polar and Ocean Research (NCPOR) and Alfred-Wegener Institute Helmholtz Zentrum fuer Polar and Meeresforschung (AWI)
Environment & Science
12.
JDI for Collaborative Research and Development in Infectious Disease Genomics between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB) and Leipzig University
Health
13.
JDI for the partnership on Mobile Suitcase Lab for Diagnostic purposes between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB), All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Leipzig University and Industry partners in India
Health
14.
JDI on India-Germany Managerial Training Program (IGMTP)
Economy & Commerce
15.
MoU on Cooperation in the Field of Skill Development and Vocational Education and Training
Skill Development
16.
Joint Declaration of Intent of Labour and Employment
Labour & Employment
17.
JDI between IIT Kharagpur and German Academic Exchange Service (DAAD) to implement co-funded Joint Research Programme ‘German India Academic Network for Tomorrow (GIANT)’
Education & Research
18.
Memorandum of Agreement between IIT Madras and TU Dresden to establish an intensified partnership known as ‘TransCampus’
Education & Research
II. KEY ANNOUNCEMENTS
19.
Placing a German Liaison Officer in the IFC-IOR
20.
German support for India’s Observer status in the Eurodrone programme
21.
German projects and funding commitment of 20 Mn Euros under Indo-Pacific Oceans Initiative (IPOI)
22.
Establishing Regional Consultations between the Foreign offices of India and Germany (Africa, West Asia and North Africa)
23.
Millet related Pilot projects in Madagascar and Ethiopia and full scale projects in Cameroon, Ghana and Malawi under Triangular Development Cooperation (TDC) framework
24.
Launch of GSDP Dashboard
25.
Establishment of first International Research Training Group between India and Germany
III. Events
26.
Holding of the 18th Asia-Pacific Conference of German Business (APK 2024)
27.
Holding of a Defence RoundTable on the sidelines of the APK 2024
28.
Indo Pacific Deployment of German Naval ships: Joint exercises between Indian and German Navies and Port calls of German ships in Goa