Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Chancellor of Germany to India for the 7th Intergovernmental Consultations
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Delhi
I. DOCUMENTS CONCLUDED
S.No. Documents Areas
1.
Roadmap on Innovation and Technology
New and Emerging Technologies
2.
Launch of Green Hydrogen Roadmap document
Green Energy
3.
Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) in Criminal Matters
Security
4.
Agreement on the Exchange and Mutual Protection of Classified Information
Security
5.
JDI on Green Urban Mobility Partnership-II
Urban Mobility
6.
JDI on 2+2 Calls for Advanced Materials under IGSTC
Science & Technology
7.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and International Centre for Theoretical Sciences (ICTS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
8.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and National Centre for Biological Sciences (NCBS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
9.
JDI on Innovation and Incubation Exchange Programme between DST and German Academic Exchange Service (DAAD)
Start-ups
10.
MoU between Indian National Centre for Ocean Information Services (INCOIS) and German Research Centre for Geosciences (GFZ) on Disaster Mitigation
Environment & Science
11.
MoU on Polar and Ocean Research between National Centre for Polar and Ocean Research (NCPOR) and Alfred-Wegener Institute Helmholtz Zentrum fuer Polar and Meeresforschung (AWI)
Environment & Science
12.
JDI for Collaborative Research and Development in Infectious Disease Genomics between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB) and Leipzig University
Health
13.
JDI for the partnership on Mobile Suitcase Lab for Diagnostic purposes between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB), All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Leipzig University and Industry partners in India
Health
14.
JDI on India-Germany Managerial Training Program (IGMTP)
Economy & Commerce
15.
MoU on Cooperation in the Field of Skill Development and Vocational Education and Training
Skill Development
16.
Joint Declaration of Intent of Labour and Employment
Labour & Employment
17.
JDI between IIT Kharagpur and German Academic Exchange Service (DAAD) to implement co-funded Joint Research Programme ‘German India Academic Network for Tomorrow (GIANT)’
Education & Research
18.
Memorandum of Agreement between IIT Madras and TU Dresden to establish an intensified partnership known as ‘TransCampus’
Education & Research
II. KEY ANNOUNCEMENTS
19.
Placing a German Liaison Officer in the IFC-IOR
20.
German support for India’s Observer status in the Eurodrone programme
21.
German projects and funding commitment of 20 Mn Euros under Indo-Pacific Oceans Initiative (IPOI)
22.
Establishing Regional Consultations between the Foreign offices of India and Germany (Africa, West Asia and North Africa)
23.
Millet related Pilot projects in Madagascar and Ethiopia and full scale projects in Cameroon, Ghana and Malawi under Triangular Development Cooperation (TDC) framework
24.
Launch of GSDP Dashboard
25.
Establishment of first International Research Training Group between India and Germany
III. Events
26.
Holding of the 18th Asia-Pacific Conference of German Business (APK 2024)
27.
Holding of a Defence RoundTable on the sidelines of the APK 2024
28.
Indo Pacific Deployment of German Naval ships: Joint exercises between Indian and German Navies and Port calls of German ships in Goa

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫଳାଫଳ ତାଲିକା: ସପ୍ତମ ଆନ୍ତଃସରକାରୀ ପରାମର୍ଶ ପାଇଁ ଜର୍ମାନୀ ଚାନ୍ସେଲରଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Bhubaneswar
- ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟଗୁଡିକ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି
କ୍ରମିକ ନମ୍ବର
ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟ
ପରିସର
୧ .
ନବସୃଜନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଉପରେ ରୋଡମ୍ୟାପ୍
ନୂତନ ଏବଂ ଉଦୀୟମାନ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା
୨.
ସବୁଜ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ୍ ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟର ଶୁଭାରମ୍ଭ
ସବୁଜ ଶକ୍ତି
୩.
ଅପରାଧୀକ ମାମଲାରେ ପାରସ୍ପରିକ ଆଇନଗତ ସହାୟତା ଚୁକ୍ତି (MLAT)
ସୁରକ୍ଷା
୪.
ବର୍ଗୀକୃତ ସୂଚନାର ବିନିମୟ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ଚୁକ୍ତି
ସୁରକ୍ଷା
୫ .
ସବୁଜ ସହରାଞ୍ଚଳ ଗତିଶୀଳତା ସହଭାଗୀତା-II ଉପରେ JDI
ସହରୀ ଗତିଶୀଳତା
୬ .
IGSTC ଅଧୀନରେ ଉନ୍ନତ ସାମଗ୍ରୀ ପାଇଁ 2+2 ଆହ୍ୱାନ ଉପରେ JDI
ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା
୭ .
ମ୍ୟାକ୍ସ-ପ୍ଲାଙ୍କ୍-ଗେସେଲସ୍ଚାଫ୍ଟ e.V. (MPG) ଏବଂ ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ୍ ସେଣ୍ଟର ଫର ଥିଓରିଟାଲ୍ ସାଇନ୍ସେସ୍ (ICTS), ଟାଟା ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ ଫଣ୍ଡାମେଣ୍ଟାଲ୍ ରିସର୍ଚ୍ଚ (TIFR) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା
୮ .
ମ୍ୟାକ୍ସ-ପ୍ଲାଙ୍କ୍-ଗେସେଲସ୍ଚାଫ୍ଟ e.V. ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର (MPG) ଏବଂ ଜାତୀୟ ଜୈବିକ ବିଜ୍ଞାନ କେନ୍ଦ୍ର (NCBS), ଟାଟା ମୌଳିକ ଗବେଷଣା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (TIFR)
ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା
୯.
DST ଏବଂ ଜର୍ମାନ ଏକାଡେମିକ୍ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ ସେବା (DAAD) ମଧ୍ୟରେ ନବସୃଜନ ଏବଂ ଇନକ୍ୟୁବେସନ୍ ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଉପରେ JDI
ଷ୍ଟାର୍ଟ-ଅପ୍ସ
୧୦.
ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପ୍ରଶମନ ଉପରେ ଭାରତୀୟ ଜାତୀୟ ମହାସାଗର ସୂଚନା ସେବା କେନ୍ଦ୍ର (INCOIS) ଏବଂ ଜର୍ମାନ ଭୂବିଜ୍ଞାନ ଗବେଷଣା କେନ୍ଦ୍ର (GFZ) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ପରିବେଶ ଏବଂ ବିଜ୍ଞାନ
୧୧.
ଜାତୀୟ ଧ୍ରୁବ ଏବଂ ମହାସାଗର ଗବେଷଣା କେନ୍ଦ୍ର (NCPOR) ଏବଂ ଆଲଫ୍ରେଡ-ୱେଜେନର ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ହେଲମହୋଲ୍ଟଜ୍ ଜେଣ୍ଟ୍ରମ ଫ୍ୟୁଆର୍ ପୋଲାର୍ ଏବଂ ମିରେସଫୋର୍ସଚଙ୍ଗ (AWI) ମଧ୍ୟରେ ଧ୍ରୁବ ଏବଂ ମହାସାଗର ଗବେଷଣା ଉପରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ପରିବେଶ ଏବଂ ବିଜ୍ଞାନ
୧୨ .
ସଂକ୍ରାମକ ରୋଗ ଜିନୋମିକ୍ସରେ ସହଯୋଗୀ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ପାଇଁ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ଗବେଷଣା ପରିଷଦ - ଜିନୋମିକ୍ସ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ବାୟୋଲୋଜି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (CSIR - IGIB) ଏବଂ ଲିପଜିଗ୍ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ JDI
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ
୧୩ .
JDI ପାଇଁ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ଗବେଷଣା ପରିଷଦ - ଜିନୋମିକ୍ସ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ବାୟୋଲୋଜି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (CSIR - IGIB), ଅଖିଳ ଭାରତ ଚିକିତ୍ସା ବିଜ୍ଞାନ ସଂସ୍ଥାନ (AIIMS), ଲିପଜିଗ୍ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ଭାରତରେ ଶିଳ୍ପ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନିଦାନ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ମୋବାଇଲ୍ ସୁଟକେସ୍ ଲ୍ୟାବ୍ ଉପରେ ସହଭାଗୀତା।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ
୧୪ .
ଭାରତ-ଜର୍ମାନୀ ପରିଚାଳନା ତାଲିମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ (IGMTP) ଉପରେ JDI
ଅର୍ଥନୀତି ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ
୧୫ .
ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ବୃତ୍ତିଗତ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ତାଲିମ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
କୌଶଳ ବିକାଶ
୧୬ .
ଶ୍ରମ ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତିର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟର ମିଳିତ ଘୋଷଣା।
ଶ୍ରମ ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି।
୧୭
ସହ-ନିଧିକୃତ ମିଳିତ ଗବେଷଣା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ 'ଜର୍ମାନ ଭାରତ ଏକାଡେମିକ୍ ନେଟୱାର୍କ ଫର୍ ଟୁମରୋ (GIANT)' କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ IIT ଖଡ଼ଗପୁର ଏବଂ ଜର୍ମାନ ଏକାଡେମିକ୍ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ ସର୍ଭିସ୍ (DAAD) ମଧ୍ୟରେ JDI।
ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଗବେଷଣା।
୧୮
'ଟ୍ରାନ୍ସକ୍ୟାମ୍ପସ୍' ନାମରେ ପରିଚିତ ଏକ ଘନିଷ୍ଠ ସହଭାଗୀତା ସ୍ଥାପନ କରିବା ପାଇଁ IIT ମାଡ୍ରାସ ଏବଂ TU ଡ୍ରେସଡେନ୍ ମଧ୍ୟରେ ଚୁକ୍ତିନାମା।
ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଗବେଷଣା।
II. ମୁଖ୍ୟ ଘୋଷଣାଗୁଡ଼ିକ
୧୯ .
IFC-IOR ରେ ଜଣେ ଜର୍ମାନ ଲିଆଜନ ଅଫିସରଙ୍କୁ ନିଯୁକ୍ତି
୨୦ .
ୟୁରୋଡ୍ରୋନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଭାରତର ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ ସ୍ଥିତି ପାଇଁ ଜର୍ମାନ ସମର୍ଥନ
୨୧ .
ଇଣ୍ଡୋ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗର ପଦକ୍ଷେପ (IPOI) ଅନ୍ତର୍ଗତ 20 ମିଲିୟନ ୟୁରୋର ଜର୍ମାନ ପ୍ରକଳ୍ପ ଏବଂ ପାଣ୍ଠି ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି
୨୨ .
ଭାରତ ଏବଂ ଜର୍ମାନୀର ବୈଦେଶିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ (ଆଫ୍ରିକା, ପଶ୍ଚିମ ଏସିଆ ଏବଂ ଉତ୍ତର ଆଫ୍ରିକା) ମଧ୍ୟରେ ଆଞ୍ଚଳିକ ପରାମର୍ଶ ପ୍ରତିଷ୍ଠା
୨୩ .
ତ୍ରିକୋଣାକାର ବିକାଶ ସହଯୋଗ (TDC) ଢାଞ୍ଚା ଅଧୀନରେ ମାଡାଗାସ୍କର ଏବଂ ଇଥିଓପିଆରେ ମିଲେଟ୍ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ପାଇଲଟ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ଏବଂ କାମେରୁନ, ଘାନା ଏବଂ ମଲାୱିରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍କେଲ ପ୍ରକଳ୍ପ
୨୪ .
GSDP ଡ୍ୟାସବୋର୍ଡର ଶୁଭାରମ୍ଭ
୨୫ .
ଭାରତ ଏବଂ ଜର୍ମାନୀ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଥମ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଗବେଷଣା ତାଲିମ ଗୋଷ୍ଠୀ ପ୍ରତିଷ୍ଠା
III. ଘଟଣାଗୁଡ଼ିକ
୨୬.
18ତମ ଏସିଆ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ଜର୍ମାନ ବାଣିଜ୍ୟ ସମ୍ମିଳନୀ (APK 2024) ଆୟୋଜନ
୨୭ .
APK 2024 ଅବସରରେ ଏକ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗୋଲଟେବୁଲ ବୈଠକର ଆୟୋଜନ
୨୮ .
ଜର୍ମାନ ନୌସେନା ଜାହାଜର ଇଣ୍ଡୋ ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ନିୟୋଜନ: ଭାରତୀୟ ଏବଂ ଜର୍ମାନ ନୌସେନା ମଧ୍ୟରେ ମିଳିତ ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ଗୋଆରେ ଜର୍ମାନ ଜାହାଜର ବନ୍ଦର କଲ୍