Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Chancellor of Germany to India for the 7th Intergovernmental Consultations
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Delhi
I. DOCUMENTS CONCLUDED
S.No. Documents Areas
1.
Roadmap on Innovation and Technology
New and Emerging Technologies
2.
Launch of Green Hydrogen Roadmap document
Green Energy
3.
Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) in Criminal Matters
Security
4.
Agreement on the Exchange and Mutual Protection of Classified Information
Security
5.
JDI on Green Urban Mobility Partnership-II
Urban Mobility
6.
JDI on 2+2 Calls for Advanced Materials under IGSTC
Science & Technology
7.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and International Centre for Theoretical Sciences (ICTS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
8.
MoU between Max-Planck-Gesellschaft e.V. (MPG) and National Centre for Biological Sciences (NCBS), Tata Institute of Fundamental Research (TIFR)
Science & Technology
9.
JDI on Innovation and Incubation Exchange Programme between DST and German Academic Exchange Service (DAAD)
Start-ups
10.
MoU between Indian National Centre for Ocean Information Services (INCOIS) and German Research Centre for Geosciences (GFZ) on Disaster Mitigation
Environment & Science
11.
MoU on Polar and Ocean Research between National Centre for Polar and Ocean Research (NCPOR) and Alfred-Wegener Institute Helmholtz Zentrum fuer Polar and Meeresforschung (AWI)
Environment & Science
12.
JDI for Collaborative Research and Development in Infectious Disease Genomics between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB) and Leipzig University
Health
13.
JDI for the partnership on Mobile Suitcase Lab for Diagnostic purposes between Council of Scientific and Industrial Research – Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR – IGIB), All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Leipzig University and Industry partners in India
Health
14.
JDI on India-Germany Managerial Training Program (IGMTP)
Economy & Commerce
15.
MoU on Cooperation in the Field of Skill Development and Vocational Education and Training
Skill Development
16.
Joint Declaration of Intent of Labour and Employment
Labour & Employment
17.
JDI between IIT Kharagpur and German Academic Exchange Service (DAAD) to implement co-funded Joint Research Programme ‘German India Academic Network for Tomorrow (GIANT)’
Education & Research
18.
Memorandum of Agreement between IIT Madras and TU Dresden to establish an intensified partnership known as ‘TransCampus’
Education & Research
II. KEY ANNOUNCEMENTS
19.
Placing a German Liaison Officer in the IFC-IOR
20.
German support for India’s Observer status in the Eurodrone programme
21.
German projects and funding commitment of 20 Mn Euros under Indo-Pacific Oceans Initiative (IPOI)
22.
Establishing Regional Consultations between the Foreign offices of India and Germany (Africa, West Asia and North Africa)
23.
Millet related Pilot projects in Madagascar and Ethiopia and full scale projects in Cameroon, Ghana and Malawi under Triangular Development Cooperation (TDC) framework
24.
Launch of GSDP Dashboard
25.
Establishment of first International Research Training Group between India and Germany
III. Events
26.
Holding of the 18th Asia-Pacific Conference of German Business (APK 2024)
27.
Holding of a Defence RoundTable on the sidelines of the APK 2024
28.
Indo Pacific Deployment of German Naval ships: Joint exercises between Indian and German Navies and Port calls of German ships in Goa

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
থবক ওইনা পাংথোকখিবশিং: ৭শুবা ইন্তরগভর্নমেন্তেল কন্সলতেসনগীদমক জর্মনিগী ভাইস চান্সেল্লরগী ভারত খোঙচৎ
25 OCT 2024 7:35PM by PIB Imphal
I. য়ানবা পুরকখ্রবা দোকুমেন্তশিং
সেরিএল নম্বর
দোকুমেন্তশিং
হিরমশিং
1.
ইন্নোবেসন অমসুং তেক্নোলোজগী রোদমেপ
অনৌবা অমসুং থৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিং
2.
গ্রিন হায়দ্রোজেন রোদমেপ দোকুমেন্ত হৌদোকপা
গ্রিন ইনর্জি
3.
ক্রিমিনেলগী ৱাফমশিংদা ম্যুচুএল লিগেল এসিস্তেন্স ত্রিতি( এম এল এ তি)
সেকুরিতি
4.
ক্লাসিফাইদ ইনফোর্মেসন অমগা অমগা পীথোক-পীশিন তৌন্নবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা য়ানচে
সেকুরিতি
5.
গ্রিন অর্বান মোবিলিতি পার্তনরশিপ- II গী জে.দি.আই
সহরগী চৎথোক-চৎশিন
6.
আই.জি.এস.তি.সিগী মখাদা এদভান্স মেতরিএলশিংগীদমক 2+2 উনবগী জে.দি.আই
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি
7.
মেক্স-প্লাঙ্ক-জেসেলসচাফ ই.ভি ( এম পি জি) অমসুং ইন্তরনেসনেল সেন্তর ফোর থিওরিতিকেল সাইন্সেস ( আই সি তি এস), তাতা ইন্সতিতুৎ ওফ ফন্দামেন্তেল রিছার্স (তি আই এফ আর) গী মরক্তা এম.ও.য়ু
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি
8.
মেক্স-প্লাঙ্ক-জেসেলসচাফ ই.ভি ( এম পি জি) অমসুং নেসনেল সেন্তর ফোর বাইওলোজিকেল সাইন্সেস (এন সি বি এস), তাতা ইন্সতিতুৎ ওফ ফন্দামেন্তেল রিছার্স (তি আই এফ আর) গী মরক্তা এম.ও.য়ু
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি
9.
দি.এস.তি অমসুং জর্মন একাদেমিক একচেঞ্জ সর্বিস ( দি এ এ দি) গী মরক্তা ইন্নোবেসন অমসুং ইনকুবেসন একচেঞ্জ প্রোগ্রামগী জে.দি.আই
স্তার্দ-অপশিং
10.
মহৌশানা থোকহনবা অমাং-অতা থেংন্নবা ইন্দিয়ান নেসনেল সেন্তর ফোর ওসিন ইনফোর্মেসন সর্বিসেস (আই এন সি ও আই এস) অমসুং জর্মন রিছার্স সেন্তর ফোর জিওসাইন্সেস ( জি এফ জেৎ) গী মরক্তা এম.ও.য়ু
ইনভাইরোনমেন্ত অমসুং সাইন্স
11.
পোলার অমসুং সমুদ্রগী থিজিনবগী মতাংদা নেসেনেল সেন্তর ফোর পোলার এন্দ ওসিন রিছার্স ( এন সি পি ও আর) অমসুং অলফ্রেদ-ৱেগেনর ইন্সতিতুৎ হেলমহোলতজ জেনত্র ফুয়র পোলার এন্দ মীরেসফোর্সচুং (এ দব্লিউ আই) গী মরক্তা এম.ও.য়ু
ইনভাইরোনমেন্ত অমসুং সাইন্স
12.
লৌনগনবা লায়নাশিংগী জিনোমিক্সতা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী মতেং পাংন্নবা কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছার্স-ইন্সতিতুৎ ওফ জিনোমিক্স এন্দ ইন্তেগ্রেতিপ বাইওলোজি (সি এস আই আর-আই জি আই বি) অমসুং লৈপজিগ য়ুনিভর্সিতিগী মরক্তা জে.দি.আই
হকশেল
13.
লায়না খঙদোক্নবগী মোবাইল সুইতকেস লেবগীদমক পুন্না থবক তৌমিন্ননবা কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছার্স-ইন্সতিতুৎ ওফ জিনোমিক্স এন্দ ইন্তেগ্রেতিপ বাইওলোজি (সি এস আই আর-আই জি আই বি), ওল ইন্দিয়া ইন্সতিতুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্সেস ( এ আই আই এম এস), লৈপজিগ য়ুনিভর্সিতি অমসুং ভারতকী ইন্দস্ত্রিশিংগী মরক্তা জে.দি.আই
হকশেল
14.
ইন্দিয়া-জর্মনি মেনেজেরিএল ত্রেনিং প্রোগ্রাম ( আই জি এম তি পি) গী জে.দি.আই
ইকোনোমি অমসুং কম্মর্স
15.
স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ভোকেসনেল ইজুকেসন অমসুং ত্রেনিংগী লমদা মতেং পীন্নবা এম.ও.য়ু
স্কিল দিবলপমেন্ত
16.
ইমপ্লোইমেন্ত অমসুং লেবরগী লমদা জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইনতেন্ত
লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত
17.
অপুনবা ওইনা শেন থাদমিন্নবা জোইন্ত রিছার্স প্রোগ্রাম ‘জর্মন ইন্দিয়া একাদেমিক নেতৱার্ক ফোর তুমোরো (জি আই এ এন তি) থবক ওইনা পাংথোক্নবা আই.আই.তি খারাগপুর অমসুং জর্মন একাদেমিক একচেঞ্জ সর্বিস ( দি এ এ দি) গী মরক্তা জে.দি.আই
ইজুকেসন অমসুং রিছার্স
18.
‘ত্রান্সকেম্পস’ হায়না খঙনবা অকনবা মওংদা মতেং পাংন্নবা আই.আই.তি মাদ্রাস অমসুং তি.য়ু দ্রেসদেন অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ এগ্রিমেন্ত
ইজুকেসন অমসুং রিছার্স
II. মরুওইবা লাউথোকখিবশিং
19.
আই.ই.সি-আই.ও.আরদা জর্মন লাইজন ওফিসার অমা থম্বা
20.
য়ুরোদ্রোন প্রোগ্রামদা ভারতনা ওবজার্বরগী থাক্তা থম্বদা জর্মন্না শৌগৎপা
21.
ইন্দো-পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিয়েতিপ (আই পি ও আই) গী মখাদা য়ুরোস মিল্লিয়ন ২০গী জর্মনগী প্রোজেকশিং অমসুং ফন্দ থাদবা
22.
ভারত অমসুং জর্মনগী ফোরেন ওফিসশিংগী মরক্তা রিজনেল কন্সলতেসনশিং লিংখৎপা ( অফ্রিকা, নোংচুপ এসিয়া অমসুং অৱাং অফ্রিকা)
23.
ত্রাইএঙ্গুলার দিবলপমেন্ত কোওপরেসন ( তি দি সি) ফ্রেমৱার্ক্কী মখাদা মাদাগাস্কার অমসুং ইথোপীয়াদা মিল্লেতকা মরী লৈনবা পাইলোত প্রোজেকশিং অমসুং কেমোরুন, ঘানা অমসুং মালাৱিদা মপুংফাবা প্রোজেকশিং
24.
জি.এস.দি.পি দাসবোর্দ হৌদোকপা
25.
ভারত অমসুং জর্মনিগী মরক্তা অহানবা ইন্তরনেসনেল রিছার্স ত্রেনিং গ্রুপ হৌদোকপা
III. থৌদোকশিং
26.
জর্মনি ব্যুজিনেসকী ১৮শুবা এসিয়া-পেসিফিক কনফরেন্স পাংথোকপা( এ পি কে ২০২৪)
27.
এ.পি.কে ২০২৪ গী নাকলদা দিফেন্সকী রাউন্দতেবল অমা পাংথোকপা
28.
জর্মনি নেভিগী জহাজশিং ইন্দো-পেসিফিক্তা থম্ব: ভারত অমসুং জর্মনিগী নেভিশিংগী মরক্তা পুন্না লাল ঔরাইবা অমসুং জর্মনিগী জহাজশিং গৱাদা পোর্ত কোল পাংথোকপা