ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ଓ ବିକାଶର ପଥ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଲେଖା ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
13 OCT 2025 12:56PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଆଲେଖ୍ୟ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଲେଖାରେ ବ୍ୟାପକତା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ମାଧ୍ୟମରେ ବିକାଶ ପାଇଁ ଭାରତର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଆଭିମୂଖ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ।
ଏହି ଲେଖାରେ, ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ବିକଶିତ ଦେଶଗୁଡିକ ଅନ୍ତର୍ମୁଖୀ ହେଉଥିବା ବେଳେ, ଭାରତ ସଂସ୍କାର, ଡିଜିଟାଲ ନବାଚାର ଏବଂ ଏହାର ଯୁବ କାର୍ଯ୍ୟବଳର ଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହୋଇ ଏକ ଭିନ୍ନ ପଥ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଚାଲିଛି । ଏହି କାରଣଗୁଡିକ ବିଶ୍ୱ ଅଭିବୃଦ୍ଧିର ଇଞ୍ଜିନ ଭାବରେ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଉତ୍‌ଥାନକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏହି ଲେଖାକୁ ଶେୟାର କରି ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି;
“କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂହ ପୁରୀ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ, ବିକଶିତ ଦେଶଗୁଡିକ ଅନ୍ତର୍ମୁଖୀ ହେଉଥିବା ବେଳେ, ଭାରତ ବ୍ୟାପକତା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ଭିନ୍ନ ପଥ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରୁଛି । ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ସଂସ୍କାର, ଡିଜିଟାଲ ନବାଚାର ଏବଂ ଏକ ଯୁବ କାର୍ଯ୍ୟଶକ୍ତି ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱ ଅଭିବୃଦ୍ଧିର ଇଞ୍ଜିନ ଭାବରେ ବିକଶିତ ହେବାରେ ସହାୟତା କରୁଛି ।
https://indianexpress.com/article/opinion/columns/developed-world-is-building-walls-indias-answer-lies-in-scale-skill-and-self-reliance-10303095/
ନମୋ ଆପ ମାଧ୍ୟମରେ”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting India’s path of self-reliance and growth
13 OCT 2025 12:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, shared an article written by Union Minister, Shri Hardeep Singh Puri, which underscores India’s distinctive approach to development through scale, skill and self-reliance.
In the article, Shri Hardeep Singh Puri notes that while developed nations are turning inward, India continues to chart a different course, driven by reforms, digital innovation and the strength of its youthful workforce—factors that are powering the nation’s rise as the world’s growth engine.
Sharing the article, the Prime Minister’s Office posted on X;
“Union Minister Shri @HardeepSPuri highlights that while developed nations are turning inward, India is charting a different path through scale, skill and self-reliance. He notes that reforms, digital innovation and a youthful workforce are powering India's rise as the world's growth engine.
https://indianexpress.com/article/opinion/columns/developed-world-is-building-walls-indias-answer-lies-in-scale-skill-and-self-reliance-10303095/
via NaMo App”