প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ত্ৰিনিডাড আৰু টোবাগ'ৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
21 NOV 2024 10:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০ নৱেম্বৰত গুৱাহাটীৰ জৰ্জটাউনত অনুষ্ঠিত দ্বিতীয় ভাৰত-কেৰিকম সন্মিলনৰ প্ৰাক্ মূহুৰ্তত ট্ৰিনিডাড আৰু টোবাগোৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মাননীয় ডঃ কিথ ৰ'লীক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ত্ৰিনিডাড আৰু টোবাগ'ত ভাৰতৰ মুখ্য ইউপিআই প্লেটফৰ্ম গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰ'লীক অভিনন্দন জনায় আৰু ডিজিটেল ৰূপান্তৰৰ ক্ষেত্ৰত অধিক সহযোগিতাৰ আশ্বাস দিয়ে। এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে আইচিচি টি-২০ পুৰুষৰ ক্ৰিকেট বিশ্বকাপ সফলতাৰে আয়োজন কৰাৰ বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাউলীক প্ৰশংসা কৰে।
এই বৈঠকত দুয়োগৰাকী নেতাই নিৰাপত্তা, স্বাস্থ্য, পৰিবহণ, কৃষি, দক্ষতা বিকাশ, সাংস্কৃতিক বিনিময় আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ককে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ অগ্ৰগতিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। এই আলোচনাৰ পিছত খাদ্য সংসাধনৰ ওপৰত এখন বুজাবুজিৰ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with Prime Minister of Trinidad and Tobago
21 NOV 2024 10:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the Prime Minister of the Republic of Trinidad & Tobago, H.E. Dr Keith Rowley on the sidelines of the 2nd India-CARICOM Summit in Georgetown, Guyana on 20 November.
Prime Minister congratulated Prime Minister Rowley for adoption of India’s flagship UPI Platform by Trinidad & Tobago and assured further collaboration in the field of digital transformation. He also commended Prime Minister Rowley for successfully co-hosting the ICC T20 Men’s Cricket World Cup earlier this year.
During the meeting, the two leaders discussed progress in bilateral relations including collaboration in security, health, transportation, agriculture, capacity building, cultural exchanges and people-to-people ties. An MOU on food processing was exchanged after the talks.