প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কুৱেইটৰ শ্ৰমিক শিবিৰ পৰিদৰ্শন কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
21 DEC 2024 7:00PM by PIB Guwahati
কুৱেইট ভ্ৰমণৰ প্ৰথম কাৰ্যসূচী হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰায় ১৫০০ ভাৰতীয় নাগৰিকৰ কৰ্মবাহিনীৰ সৈতে কুৱেইটৰ মিনা আব্দুল্লা অঞ্চলৰ শ্ৰমিক শিবিৰ পৰিদৰ্শন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ বিভিন্ন ৰাজ্যৰ পৰা যোৱা ভাৰতীয় শ্ৰমিকসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে আৰু তেওঁলোকৰ সৈতে কুশল-বাৰ্তা বিনিময় কৰে।
শ্ৰমিক শিবিৰৰ ভ্ৰমণটো হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিদেশত থকা ভাৰতীয় শ্ৰমিকসকলৰ কল্যাণৰ ক্ষেত্ৰত দিয়া গুৰুত্বৰ প্ৰতীক। যোৱা কেইবছৰমানত চৰকাৰে ‘ই-মাইগ্ৰেট পৰ্টেল’, ‘মদদ(এমএডিএডি) পৰ্টেল’-ৰ দৰে কেইবাটাও প্ৰযুক্তি-আধাৰিত পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে আৰু বিদেশত থকা ভাৰতীয় শ্ৰমিকসকলৰ কল্যাণৰ বাবে ‘প্ৰৱাসী ভাৰতীয় বীমা যোজনা’ উন্নীত কৰিছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits Labour Camp in Kuwait
21 DEC 2024 7:00PM by PIB Delhi
As the first program of his visit to Kuwait, Prime Minister Shri Narendra Modi visited a labour camp in Mina Abdullah area of Kuwait with a workforce of around 1500 Indian nationals. Prime Minister interacted with a cross-section of Indian workers from different States of India and enquired about their well-being.
The visit to the labour camp is symbolic of the importance attached by the Prime Minister to the welfare of Indian workers abroad. In the last few years, the Government has undertaken several technology-based initiatives such as E-Migrate portal, MADAD portal and upgraded Pravasi Bharatiya Bima Yojana for the welfare of Indian workers abroad.