প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রামনবমীগী নুমিৎতা পি.এম.না তামিল নাদুদা চৎকনি অমসুং রামেস্বরমদগী মেনলেন্দ শম্নহল্লিবা অনৌবা পম্বন রেল ব্রিদজ শঙ্গাগনি
পি.এম.না তামিল নাদুদা লুপা করোর ৮,৩০০ হেনবগী রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না রামেস্বরম-তাম্বরম (চেন্নাই)গী অনৌবা ত্রেন সর্ভিস লমথাগনি
04 APR 2025 2:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ৬তা তামিল নাদুদা চৎকনি। রাম নবমীগী নুমিৎতা নুংমিৎ য়ুংবা পুং ১২ রোম তাবদা মহাক্না অনৌবা পম্বন রেল ব্রিজ - ভারতকী অহানবা ভর্তিকল লিফ্ত সী ব্রিদজ শঙ্গাগনি অমসুং মহাক্না রোদ ব্রিজদগী ত্রেন অমসুং জহাজ অমা লমথাগনি অমসুং থোং অসি মথৌ পাংথোকপা য়েংগনি।
মসিগী মতুংদা নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১২.৪৫ রোম তাবদা, মহাক্না রামেস্বরমদা লৈবা রামনাথস্বামী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোক্কনি। নুংথিল পুং ১.৩০ রোম তাবদা রামেস্বরমদা মহাক্না তামিল নাদুগী লুপা করোর ৮৩০০ হেনবগী রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেক্ত কয়া জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু পম্বন রেল ব্রিজ শঙ্গাগনি অমসুং রামেস্বরম-তাম্বরম (চেন্নাই) অনৌবা ত্রেন সর্ভিস লমথাগনি। থোং অসিনা কলচরগী ওইবা মরুওইবা অমা লৈ। রামায়নগী মতুং ইন্না রাম সেতু অসি ধানুশকোদীদগী রামেস্বরমগী মনাক্তা শাগৎপা হৌখি।
রামেস্বরমবু মেনলেন্দগা শম্নহল্লিবা থোং অসি মালেমগী থাক্তা ভারতকী ইঞ্জিনীয়রিংগী শিংথানিংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমনি। মসি লুপা করোর ৭০০ হেন্না চাদিং তৌদুনা শাগৎলি। মসিগী অশাংবা অসি কিলোমীতর ২.০৮নি, স্পেন্স ৯৯ লৈ অমসুং মিতর ৭২.৫গী ভর্তিকেল লিফ্ত স্পেন্স অমা লৈ অমসুং মসি মিতর ১৭ ফাওবা ৱাংই, মসিনা ত্রেনগী ওপরেসন লেপ্পা লৈতনা পাংথোকপগা লোয়ননা জহাজশিং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংই। স্তেনলেস স্তীলনা শক্তাকপা, অৱাংবা থাক্কী ঙাক-শেনবা পেইন্ত অমসুং মপুং ফানা ৱেলদেদ তৌরবা জোইন্তশিং শিজিন্নদুনা শাখিবা, থোং অসি শাংদোকপা ঙম্মি অমসুং য়েংশিনবগী মথৌ তাবা হন্থহল্লি। মসি তুংগী তঙাই ফদবশিং ফংনবগীদমক্তা দবল রেলগী ত্রেকশিংগীদমক দিজাইন তৌবনি। অখন্নবা পোলিসিলোক্সন কোতিং অমনা মসিবু কোরোজনদগী ঙাকথোকই, মসিনা খুদোংচাদ্রবা সমুদ্রগী অকোয়রোনদা শাংনা লৈবা ঙমহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুদা লুপা করোর ৮৩০০ হেনবগী রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেক্ত কয়া জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা এনঐচ-৪০গী ৱালাজপেৎ-রানিপেৎ সেক্সনগী কিলোমীতর ২৮ শাংবা লেন মরিগী লম্বীশিং শেমগৎনবা অমসুং এনঐচ-৩৩২গী ভিলুপপুরম-পুদুচেরী সেক্সনগী কিলোমীতর ২৯ শাংবা লেন মরিগী লম্বীশিং শেমগৎনবা শঙ্গারকপা য়াওরি। এনঐচ-৩২গী কিলোমীতর ৫৭ শাংবা পুন্দিয়ানকুপ্পম-সততানাথপুরম সেক্সন অমসুং এনঐচ-৩৬গী কিলোমীতর ৪৮ শাংবা চোলাপুরম-থঞ্জাবুর সেক্সন জাতিদা কত্থোক্কনি। হায়ৱেশিং অসিনা লাই খুরুমফমশিং অমসুং তুরিস্তকী মফম কয়া অমগা শম্নহল্লগনি, সহরশিংগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অদু হন্থহল্লগনি অমসুং মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতাল, পোর্তশিংদা হেন্না থুনা চৎপা য়াহল্লগনি। মসিদা নত্তনা লোকেল ফার্মরশিংদা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং অকোয়বদা লৈবা কৈথেলশিংদা পুথোক-পুশিন তৌনবা শক্তি পীগনি অমসুং লোকেল লেদর অমসুং অপীকপা ইন্দস্ত্রীশিংগী শেন্মিৎলোনগী থবকশিং হেনগৎহল্লগনি।

Prime Minister's Office
On the occasion of Ram Navami, PM to visit Tamil Nadu and inaugurate New Pamban Rail Bridge connecting Rameswaram to the mainland
PM to also lay the foundation stone and dedicate to the nation various rail and road projects worth over Rs 8,300 crore in Tamil Nadu
PM to flag off Rameswaram-Tambaram (Chennai) new train service
04 APR 2025 2:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Tamil Nadu on 6th April. On the occasion of Ram Navami, at around 12 noon, he will inaugurate the new Pamban Rail Bridge - India’s first vertical lift sea bridge and flag off a train and a ship from the road bridge and witness the operation of the bridge.
Thereafter at around 12:45 PM, he will perform darshan and pooja at Ramanathaswamy temple at Rameswaram. At around 1:30 PM in Rameswaram, he will lay the foundation stone and dedicate to the nation various rail and road projects worth over Rs 8,300 crore in Tamil Nadu. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will inaugurate the New Pamban Rail Bridge and flag off Rameswaram-Tambaram (Chennai) new train service. The bridge carries a deep cultural significance. According to the Ramayana, the construction of Ram Setu was initiated from Dhanushkodi near Rameswaram.
The Bridge, linking Rameswaram to the mainland, stands as a remarkable feat of Indian engineering on the global stage. It is built at a cost of over Rs 700 crore. It is 2.08 km in length, features 99 spans and a 72.5-metre vertical lift span that rises up to a height of 17 metres, facilitating smooth movement of ships while ensuring seamless train operations. Constructed with stainless steel reinforcement, high-grade protective paint, and fully welded joints, the bridge boasts increased durability and reduced maintenance needs. It is designed for dual rail tracks to accommodate future demands. A special polysiloxane coating protects it from corrosion, ensuring longevity in the harsh marine environment.
Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate to the nation various rail and road projects worth over Rs 8,300 crore in Tamil Nadu. These projects include foundation stone for four-laning of 28 Km long Walajapet – Ranipet section of NH-40 and dedication to the Nation of 4-laned 29 Km long Viluppuram – Puducherry section of NH-332; 57 Km long Poondiyankuppam – Sattanathapuram section of NH-32 and 48 Km long Cholapuram – Thanjavur section of NH-36. These highways will connect many pilgrim centres and tourist places, reduce distance between cities and enable faster access to Medical College and Hospital, Ports besides empowering local farmers to transport agricultural products to the nearby markets and boost economic activity of local leather and small scale industries.