প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ১দা আর.এস.এস.কী চহি চামা শুরকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অখন্ননা দিজাইন তৌরবা কমেমোরেতিব পোস্তেজ স্তাম্প অমসুং কোইন মায়খুম হাংগনি
চহি ১০০ শুরকপগী থৌরম্না আর.এস.এস.কী লিগেসি, কলচরেল কন্ত্রিব্যুসন অমসুং ভারতকী অপুনবগী মশক পুরক্নবা লৌরিবা থৌদাংবু মশক তাক্লি
30 SEP 2025 10:30AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৫গী ওক্তোবর ১দা অম্বেদকর ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর, ন্যু দিল্লীদা অয়ুক্কী পুং ১০.৩০ দা রাস্ত্রিয় স্বয়মসেবক সংঘ (আর.এস.এস.) গী চহি ১০০শুবা পালন থৌরমদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা আর.এস.এস.না লৈবাক অসিদা পীরিবা কন্ত্রিব্যুসনশিংবু ময়েক শেংনা তাক্লিবা অখন্নবা দিজাইন তৌরবা কম্মেমোরেতিব পোস্তেজ স্তাম্প অমসুং কোইন অমা মায়খুম হাংগনি অমসুং মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
ইং 1925দা মহারাস্ত্রগী নাগপুরদা দা. কেশব বালিরাম হেদজিৱরনা, আর.এস.এস. অসি নাগরিকশিংগী মরক্তা কলচরেল এৱেয়রনেস, দিসিপ্লিন, সর্ভিস অমসুং সোসিএল রেস্পোন্সিবিলিতি ফগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ভোলুন্তিয়রদা য়ুম্ফম ওইবা ওর্গনাইজেসন অমা ওইনা লিংখৎখি।
আর.এস.এস. অসি লৈবাক অসিবু নৌনা শেমগৎ শাগৎপগীদমক্তা মীয়ামনা য়োকখৎপা তোপ তোপ্পা খোঙজং অমনি। মসিগী হৌরকফম অসি চহী চা কয়াগী মপান লৈঙাক্কী পাউখুম অমনি হায়না লৌনরি। মসিগী লেপ্তনা হেনগৎলক্লিবা মশক অসি ধর্মদা য়ুম্ফম ওইবা ভারতকী নেস্নেল গ্লোরিগী মিৎয়েং অদুগী ইথিলনা ওইরি।
সঙ্ঘকী মরুওইবা অসি জাতিবু নুংশিবা অমসুং জাতিগী মশক শেমগৎপদা য়ুম্ফম ওই। মসিনা মমা লৈবাক্কীদমক্তা ইকায় খুম্নবা, দিসিপ্লিন, ইশা-ইরোমদোম চেকশিনবা, অমসুং থৌনা হাপচিনবা পাম্মি। সঙ্ঘকী তশেংবা পান্দমদি ভারতকী সর্বাঙ্গীন উনাতি (মায়কৈ খুদিংদা চাউখৎপা) অসিনি, মসিগীদমক্তা স্বয়মসেবক খুদিংমক্না মশামকপু কত্থোক্লি।
হৌখিবা চহি চা অসিদা, আর.এস.এস.না এজুকেসন, হকশেল, সোসিএল ৱেলফেয়র অমসুং দিজাস্তর রিলিফতা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি। আর.এস.এস.গী ভোলুন্তিয়রশিংনা ঈশিং-ঈচাউ, জ্বার হাবা অমসুং সাইক্লোনশিং য়াওনা মহৌশাগী ওইবা খুদোংথীবশিংগী মতমদা তেংবাং পীনবা অমসুং হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিনহন্নবা হোৎনবদা থৌনা হাপ্লি। মসিগী মথক্তা, আর.এস.এস.গী তোঙান তোঙানবা মরী লৈনবা ওর্গনাইজেসনশিংনা নহাশিং, নুপীশিং অমসুং লৌমীশিংবু শক্তি লৈহন্নবা, মীয়ামগী শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা অমসুং লোকেল কম্ম্যুনিতীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনরি।
চহি ১০০ শুরকপগী থৌরমশিং অসিনা আর.এস.এস.কী পুৱারী ওইরবা মাইপাকপশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎপতা নত্তনা ভারতকী নাৎকী খোঙচৎতা অমসুং জাতিগী অপুনবগী খোঙচৎতা মসিনা লৌরিবা থৌদাং অসিসু ময়েক শেংনা তাক্লি।

Prime Minister's Office
PM to participate in RSS Centenary Celebrations on 1st October
PM to release specially designed Commemorative postage Stamp and Coin
Centenary celebrations highlight RSS’ Legacy, Cultural Contributions, and Role in India’s Unity
30 SEP 2025 10:30AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the centenary celebrations of the Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) as the Chief Guest on 1st October 2025 at Dr. Ambedkar International Centre, New Delhi at 10:30 AM. On this occasion, the Prime Minister will release a specially designed commemorative postage stamp and coin highlighting the RSS’ contributions to the nation and will also address the gathering.
Founded in 1925 in Nagpur, Maharashtra, by Dr. Keshav Baliram Hedgewar, the RSS was established as a volunteer-based organization with the goal of fostering cultural awareness, discipline, service, and social responsibility among citizens.
RSS is a unique people-nurtured movement for national reconstruction. Its rise has been seen as a response to centuries of foreign rule, with its continuing growth attributed to the emotional resonance of its vision of India’s national glory, rooted in Dharma.
A core emphasis of the Sangh is on patriotism and national character formation. It seeks to instil devotion to the motherland, discipline, self-restraint, courage, and heroism. The Sangh’s ultimate goal is the “Sarvangeena Unnati” (all-round development) of India, to which every Swayamsevak dedicates himself.
Over the past century, RSS has played a significant role in education, health, social welfare, and disaster relief. RSS volunteers have actively participated in relief and rehabilitation efforts during natural disasters, including floods, earthquakes, and cyclones. In addition, various affiliated organizations of the RSS have contributed to empowering youth, women, and farmers, promoting public participation, and strengthening local communities.
The centenary celebrations not only honour the historical achievements of the RSS, but also highlight its enduring contributions to India’s cultural journey and its message of national unity.