গৃহ মন্ত্ৰালয়
চৰকাৰ লাডাখ সন্দৰ্ভত এপেক্স বডি লেহ (ABL) আৰু কাৰ্গিল ডেম’ক্ৰেটিক এলায়েন্স (KDA)-ৰ সৈতে আলোচনা কৰিবলৈ সদায় সাজু
29 SEP 2025 8:02PM by PIB Guwahati
চৰকাৰ লাডাখ সন্দৰ্ভত এপেক্স বডি লেহ (ABL) আৰু কাৰ্গিল ডেম’ক্ৰেটিক এলায়েন্স (KDA)-ৰ সৈতে আলোচনা কৰিবলৈ সদায় সাজু আছে। আমি লাডাখ বিষয়ত এইচপিচি-ৰ জৰিয়তে বা ​​তেনে কোনো মঞ্চত এবিএল আৰু কেডিএ-ৰ সৈতে আলোচনাক আদৰণি জনাম।
লাডাখ সন্দৰ্ভত হাই-পাৱাৰ্ড কমিটি (HPC)-ৰ জৰিয়তে এপেক্স বডি লেহ (ABL) আৰু কাৰ্গিল ডেম’ক্ৰেটিক এলায়েন্স (KDA)-ৰ সৈতে স্থাপন কৰা আলোচনা ব্যৱস্থাৰ ফলশ্ৰুতিত আজিলৈকে লাডাখৰ অনুসূচিত জনজাতিসকলৰ সংৰক্ষণ বৃদ্ধি, এলএএইচডিচি-সমূহত মহিলাসকললৈ সংৰক্ষণৰ সুবিধা আৰু স্থানীয় ভাষাসমূহক সুৰক্ষা প্ৰদানৰ দৰে উন্নত ফলাফল দৃশ্যমান হৈছে। ইতিমধ্যে লাডাখ কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত চৰকাৰৰ ১৮০০ টা পদৰ নিযুক্তি প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে।
অদূৰ ভৱিষ্যতেও এনে নিৰন্তৰ আলোচনাই ইপ্সিত ফলাফল প্ৰদান কৰিব বুলি আমি বিশ্বাসী।

Ministry of Home Affairs
Government has always been open for dialogues on Ladakh matters with Apex Body Leh (ABL) and Kargil Democratic Alliance (KDA) at any time
29 SEP 2025 8:02PM by PIB Delhi
The Government has always been open for dialogues on Ladakh matters with Apex Body Leh (ABL) and Kargil Democratic Alliance (KDA) at any time. We would continue to welcome the discussion with ABL and KDA through the HPC on Ladakh or any such platform.
The dialogue mechanism established with Apex Body Leh (ABL) and Kargil Democratic Alliance (KDA) through the High Powered Committee (HPC) on Ladakh has yielded good results till date in the form of increased reservations to the Scheduled Tribes of Ladakh, providing women reservation in LAHDCs and protection to local languages. The process of recruitment for 1800 posts in government has already commenced in UT of Ladakh.
We are confident that continuous dialogue would yield the desired results in near future.