প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাণী ৰশমনীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
28 SEP 2025 10:17PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৰাণী ৰশমনীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে তেওঁক সাহস, মমতা আৰু দৃঢ়তাসম্পন্ন ব্যক্তি হিচাপে প্ৰশংসা কৰে।
এক্সত এটা পোষ্টত তেওঁ কয় যে-
"ৰাণী ৰশমনী আছিল সাহস, মমতা আৰু দৃঢ়তাসম্পন্ন ব্যক্তি। তেওঁক এগৰাকী দূৰদৰ্শী নেত্ৰী আৰু দানবীৰ হিচাপে শ্ৰদ্ধাৰে স্মৰণ কৰা হয়। তেওঁ স্থায়ী প্ৰতিষ্ঠান গঢ়ি তুলিছিল আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ লগতে দুখীয়াৰ উত্থানৰ বাবেও তেওঁৰ অটল দায়বদ্ধতা আছিল। জন্ম বাৰ্ষিকীত তেওঁক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাইছো।"

Prime Minister's Office
PM pays tribute to Rani Rashmoni on her birth anniversary
28 SEP 2025 10:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid tribute to Rani Rashmoni on her birth anniversary today. Shri Modi hailed her as a towering figure of courage, compassion and conviction.
In a post on X, he said:
“Rani Rashmoni was a towering figure of courage, compassion and conviction. She is fondly remembered as a visionary leader and philanthropist. She built lasting institutions and had unwavering commitment to spirituality as well as for the upliftment of the poor. Tributes to her on her birth anniversary.”