Prime Minister's Office
Prime Minister meets local traders and retailers at Itanagar
22 SEP 2025 3:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi met the local traders and retailers at Itanagar, today, who showcased a vibrant range of products. "They expressed joy on the GST reforms. Also gave them posters of ‘Garv Se Kaho Yeh Swadeshi Hai’, which they said they will enthusiastically display on their shops", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"As the sun rose today, so did a new chapter in India’s economic journey, with the start of GST Bachat Utsav. And, what better place to be than Arunachal Pradesh, India’s beautiful Land of the Rising Sun.
In Itanagar, I met local traders and retailers who showcased a vibrant range of products, including aromatic teas, flavourful pickles, turmeric, bakery goods, handicrafts and more.
They expressed joy on the GST reforms. Also gave them posters of ‘Garv Se Kaho Yeh Swadeshi Hai’, which they said they will enthusiastically display on their shops."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଟାନଗରରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ଖୁଚୁରା ବିକ୍ରେତାଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 SEP 2025 3:39PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଇଟାନଗରରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ଖୁଚୁରା ବିକ୍ରେତାଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ, ଯେଉଁମାନେ କି ନିଜସ୍ୱ ବିବିଧ ଏବଂ ଆକର୍ଷଣୀୟ ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, “ସେମାନେ ଜିଏସଟି ସଂସ୍କାରରେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ‘ଗର୍ବରେ କୁହ ଏହା ସ୍ୱଦେଶୀ’ ପୋଷ୍ଟର ଦେଇଥିଲି ଯାହାକୁ ସେମାନେ ଉତ୍ସାହପୂର୍ବକ ନିଜ ଦୋକାନରେ ଲଗାଇବେ ବୋଲି କହିଥିଲେ ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
“ଆଜିର ସୂର୍ଯ୍ୟଦୋୟ ସହ ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ଯାତ୍ରାରେ “ଜିଏସଟି ବଚତ ଉତ୍ସବ” ସହ ଏକ ନୂତନ ଅଧ୍ୟାୟ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଛି । ଏବଂ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ, ଯାହାକି ସୂଯ୍ୟୋଦୟର ସୁନ୍ଦର ଭୂମି, ଏହାଠାରୁ ସୁନ୍ଦର ସ୍ଥାନ କ’ଣ ହୋଇପାରେ ।
ଇଟାନଗରରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ଖୁଚୁରା ବିକ୍ରେତାଙ୍କୁ ଭେଟିଲି । ଯେଉଁମାନେ ସୁଗନ୍ଧିତ ଚା’, ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଆଚାର,ହଳଦୀ, ବେକରୀ ଉତ୍ପାଦ, ହସ୍ତଶିଳ୍ପ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ସହ ବିବିଧ ପ୍ରକାର ଉତ୍ପାଦର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ।
ସେମାନେ ଜିଏସଟି ସଂସ୍କାରରେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ‘ଗର୍ବରେ କୁହ ଏହା ସ୍ୱଦେଶୀ’ ପୋଷ୍ଟର ଦେଇଥିଲି ଯାହାକୁ ସେମାନେ ଉତ୍ସାହପୂର୍ବକ ନିଜ ଦୋକାନରେ ଲଗାଇବେ ବୋଲି କହିଥିଲେ ।”