প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক্কী মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা নবরাত্রিগী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
সেপ্তেম্বর ২২ দগী অনৌবা জি.এস.তি চৎনবা হৌরগনি: প্রধান মন্ত্রী
জি.এস.তিগী কান্নবশিংগী অনৌবা ইথক অমা মীওই খুদিংমক্ত য়ৈরগনি: প্রধান মন্ত্রী
জি.এস.তিগী অওনবশিংনা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারি য়াংখৎহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
অনৌবা জি.এস.তিগী অওনবশিং চৎনরে, হৌজিক চাদা ৫ অমসুং চাদা ১৮ গী তেক্স শ্লেবশিং খক্ত লৈহৌরগনি: প্রধান মন্ত্রী
জি.এস.তি হন্থরকপগা লোয়ননা, মীয়াম মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবদা লাইরগনি: প্রধান মন্ত্রী
মীয়ামগী থবক তৌবগী নুংঙাইবা তুংগী মীরোলগী জি.এস.তিগী অওনবশিংদা ফজনা মমি তারে: প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং অমসুং লৈবাক অসিদা পুথোকপা ঙম্বশিং ভারত মনুংদা শাজগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
ভারতকী নুংঙাই য়াইফবগী মপাঙ্গল অত্মনির্ভরদগী ফংগনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয় মেদ ইন ইন্দিয়াগী পোৎথোকশিং লৈরসি: প্রধান মন্ত্রী
21 SEP 2025 5:50PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে। শক্তি ইরাৎ থৌনিবগী কুহ্মৈ, নবরাত্রি হৌরকপদা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নবরাত্রিগী অহানবা নুমিত্তগী, লৈবাক অসিনা অত্মনির্ভর ভারত কেম্পেনগী মাইকৈদা খোঙথাং অমা থাংজিল্লগনি। সেপ্তেম্বর ২২ গী নুমিৎ হেক থোকপদা, লৈবাক অসিদা অনৌবা জি.এস.তি চৎনরগনি। মসি ভারত শীনবা থুংনা জি.এস.তি বচত উৎসব অমগী অহৌবনি। কুহ্মৈ অসিনা শেন তুংশিনবা হেনগৎহনগনি অমসুং মখোয়না পামজবা পোৎলমশিং লৈবদা মসিনা মীয়াম লাইহল্লগনি। শেন তুংশিনবগী কুহ্মৈ অসি লায়রবা, মিদল ক্লাস, নিও মিদল ক্লাস, নহারোলশিং, লৌমীশিং, দুকান ফম্লিবশিং, ললোনবশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং চপ মান্ননা য়ৌগনি। কুহ্মৈগী মতম অসিদা, য়ুমথোং খুদিংমক হরাওবা হেনগৎলগনি। জি.এস.তিগী অওনবশিং অমসুং জি.এস.তি সেভিংস ফেষ্টিবেলগীদমক লৈবাক শীনবা থুংবগী ইমুং করোর কয়াদা য়াইফ পাউজেল পীজরি। হায়রিবা অওনবশিং অসিনা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারি য়াংখৎহনগনি, ললোন-ইতিক লাইহনগনি, শেন হেন্না থাদগনি অমসুং চাউখৎপগী লমজেলদা রাজ্য খুদিংমক চপ মান্নবা খোঙলোয় ওইগনি।
২০১৭ দা লৈবাক অসিনা অহানবা ওইনা জি.এস.তিগী অওনবা পুরক্নবা থবকশিং পায়খৎখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অরিবা পন্দুব অমা লোইশিনখ্রে অমসুং লৈবাক্কী শেন্মিৎলোনগী পুৱারিদা অনৌবা অমা হৌরে। চহি কয়া মীয়াম অমসুং ললোনবশিং ওকত্রোই, ইন্ত্রি তেক্স, সেলস তেক্স, একসাইজ, ভেত অমসুং সর্বিস তেক্স য়াওনা তেক্স কয়াগী মরক্ত চপখি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লেভিস কয়া লৌখি। পোৎ-চৈশিং সহর অমদগী সহর অমদা পুবদ চেকপোইন্ত কয়া ফাওবা, ফোর্ম কয়া মেনবা অমসুং মফম খুদিংমক্ত তোঙান তোঙানবা তেক্স রুলশিং ইনবা দরকার ওইখি। মহাক্না ২০১৪ দা প্রধান মন্ত্রীগী ফম পায়রকপদা থেংনখিবা ৱারি অমা নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মপানগী পাউচে অমদা ফোঙখিবা অমা খুদম ওইনা পীখি। কিমি ৫৭০ খক লাপ্পা- বেঙ্গালুরুদগী হায়দ্রবাদ ফাওবা পোৎ-চৈশিং পুথোক-পুশিন তৌয়দা কম্পেনি অমনা থেংনরিবা অৱাবা আর্তিকল অদুদা ফোঙদোকখি অমসুং মসি পোৎ-চৈশিং জহাজদা বেঙ্গালুরুদগী য়ুরোপ ফাওবা পুরগা অমুক হায়দ্রবাদতা পুরকপনা হেন্না খুদোংচাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেক্সশিং অমসুং তোলশিংগী চয়েৎনবদগী অসিগুম্বা ফিবমশিং থেংনবনি। মমাঙদা পনখিবা খুদম অদু অসিগুম্বা মশিং থিঙমদ্রবা থৌদোকশিংগী মনুংদা অমনি। তেক্স মখল কয়া লৌবনা মরম ওইদুনা কম্পেনি লাখ কয়া অমসুং মীয়াম করোর কয়া নুমিৎ খুদিংগী অৱাবা মায়োক্নখি। সহর অমদগী সহর অমদা পোৎ-চৈ পুবগী চাদিং হেনগৎপগী অৱাবা লায়রবশিংনা পুখি অমসুং মীয়ামদগী শেনফম অদু খোমগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মমাঙদা লৈরম্বা তেক্সকী অরুবশিংদগী লৈবাক অসি মনিংতমহনবা অসি তঙাইফদে। ২০১৪ দা সরকার পায়বদগী, মীয়াম অমসুং লৈবাক্কী য়াইফনবা সরকারনা জি.এস.তি মরুওইনা লৌখি। মরী লৈনবশিংনা য়াম্না কুপ্না খন্ন-নৈনবশিং পাংথোকখি, রাজ্যশিংনা পুখৎলকপা ৱাফম খুদিংমক খন্নখি অমসুং ৱাহং খুদিংমক্কী পাউখুম ফংখি। রাজ্য পুম্নমক পুনশিন্দুনা নিংতম্লবা ভারত্ত অসিগুম্বা অচৌবা তেক্সকী অওনবা অমা পুরকখিবনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী অপুনবা থবকশিংগী ফলনা লৈবাক অসি তোঙান তোঙানবা তেক্সশিং লৌবা তোকখিবনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা চপ মান্নবা থবক অমা চৎনখিবনি। লৈবাক অমা-তেক্স অমগী মঙলান মঙফাওনরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অওনবা অসি লেপ্তনা চৎথবা থবক অমনি, অমসুং মতমগী অহোংবা লাকপগা লোয়ননা, লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং অহোংবা লাকই, তুংগী মীরোলশিংগী জি.এস.তিগী অওনবশিং পুরকপা তঙাইফদে। হৌজিক্কী দরকার ওইবশিং অমসুং লৈবাক অসিগী তুংগী অনিংবশিং য়েংলগা, জি.এস.তিগী অওনবশিং অসি পুরকপনি। অনৌবা জি.এস.তিগী অওনবশিং চৎনরে, হৌজিক চাদা ৫ অমসুং চাদা ১৮ গী তেক্স শ্লেবশিং খক্ত লৈহৌরগনি। মসিনা তাকপদি, নুমিৎ খুদিংগী শীজিন্নরিবা পোৎলমশিং হেন্না হোংলগনি হায়বনি। চীঞ্জাকশিং, হিদাকশিং, সাপুন, তুথপেষ্ট, হকশেল অমসুং লাইভ ইন্সুরেন্স তেক্স লৌদবা নত্ত্রগা চাদা ৫ খক তেক্স লৌগদবা পোৎলমশিং অমসুং থবকশিংগী মনুংদা য়াওরে। মমাঙদা চাদা ১২, চাদা ৯৯ তেক্স লৌরম্বা পোৎলমশিং হৌজিক চাদা ৫ গী তেক্সকী মনুংদা লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১১ দা, ভারতমচা করোর ২৫ লায়রবা কোক্লে অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা নিও মিদল ক্লাসশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। নিও মিদল ক্লাসশিংগী মশাগী অনিংবশিং অমসুং মঙলানশিং লৈজরি। চহি অসিদা, সরকারনা লুপা লাখ ১২ ফাওবা ইনকম তেক্স লৌদ্রে, মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা খুদোংচাবা কয়া পীরে। হৌজিক লায়রবা অমসুং নিও মিদল ক্লাসকী কান্নবা ফংনবা মতম লাক্লে। মখোয়না খুদোংচাবা অনি ফংলে-অহানবদা ইনকম তেক্স কোমথোকপা অমসুং অনিশুবনা জি.এস.তি হন্থবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জি.এস.তি রেতশিং হন্থবগা লোয়ননা, য়ুম অমা শানবা, তি.ভি নত্ত্রগা রিফ্রিজেরেতর অমা লৈনবা নত্ত্রগা স্কুতর, বাইক নত্ত্রগা কার অমা লৈনবা মীয়ামগী মঙলানশিং লাইনা মঙফাওনবা ঙম্লগনি, খুদিংমক হৌজিক মমল হন্থরে। হৌজিক চৎথোক-চৎশিনসু হেন্না মমল হোংলগনি, হোতেল কাশিংগী জি.এস.তি হন্থরে। জি.এস.তিগী অওনবশিং পুরকপদা দুকান ফম্লিবশিং হরাওরে। মফম কয়াদা অওনবা মমাঙ অমসুং মতুংগী মমলশিং চাংদম্নদুনা বোর্দশিং ফজনা থেৎলে। জি.এস.তিগী অওনবশিং অসিদা ‘নাগরিক দেবোভাবা’ গী লাইৱাগী মমি ফজনা তারে। ইনকম তেক্স কোমথোকপা অমসুং জি.এস.তি হন্থবা পুনশিনবা মতমদা, হৌখিবা চহিদা লৌখিবা ৱারেপনা ভারতকী মীয়ামগী লুপা করোর লাখ ২.৫ কনবা ঙমগনি। মরম অসিনা থবক অসি ‘বচত উৎসব’ হায়না মহাক্না কৌরিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা ভারতনা অত্মনির্ভর ভারতকী লম্বীদা চৎপা দরকার ওই। ভারত অত্মনির্ভর ওইহন্নবগী মরুওইবা থৌদাং ভারতকী এম.এস.এম.ইশিং অমসুং কোতেচ ইন্দষ্ট্রিশিংনা লৌগদবনি। মীয়ামগী দরকার ওইবা খুদিংমক ফংনবা লৈবাক মনুংদা লৈবাক অসিনা শাজগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জি.এস.তি রেতশিং হন্থবা অমসুং থবকশিং লাইথোকহনবা অসিগী কান্নবশিং ভারতকী এম.এস.এম.ইশিং, অপীকপা উদ্যোগশিং অমসুং কোতেচ ইন্দষ্ট্রিশিংনা ফংগনি। অওনবশিং অসিনা মখোয়গী পোৎশিৎ হেনগৎহনগনি অমসুং মখোয়গী তেক্স পোৎলুম হন্থহনগনি, মসিনা কান্নবা অনি ফংহল্লে। এম.এস.এম.ইশিংদগী থাজবা ৱাংনা থম্লি অমসুং লৈবাক অসিনা য়ং য়ং লাউনা নুংঙাইরকপদা মখোয়না পুৱারি ওইনা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী য়াংলেন শরু ওইখি। ভারতকী মেনুফেকচরিং অমসুং মগুনশিং মালেম্না ইকায়খুম্নরে। অপীকপা উদ্যোগশিংনা পুথোকপা পোৎথোকশিং খ্বাইদগী ৱাংবা মালেমগী থাকশিং য়ৌহনগদবনি। ইকায়খুম্নবা অমসুং মগুনগা লোয়ননা ভারতকী মেনুফেকচরিং থাকশিং য়ৌহনগদবনি অমসুং ভারতকী পোৎথোকশিংগী মগুন্না লৈবাক অসি মালেমদা মশক তাক্কদবনি অমসুং মিংচৎ পুরক্কদবনি। পান্দম অসি ৱাখলদা থমদুনা মরী লৈনবা খুদিংমক্না থবক তৌগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শ্বাদেসিগী লাইৱানা ভারতকী নিংতম ইহৌগী মপাঙ্গল ওইখি, মসিনা লৈবাক অসিগী নুংঙাই য়াইফবগী খোঙচত্ত থৌনা ওইখি। মপানগী পোৎলম কয়া খঙদনা নোংমগী পুন্সিগী শরুক অমা ওইরে অমসুং মখোয়গী ফুরিৎখাউদা য়াওরিবা শমজেৎ অদু মপানগীরা নত্ত্রগা লৈবাক অসিদা শাবরা হায়বা মীয়াম খঙদ্রে। ঐখোয় ইশামক অসিগুম্বা মখা পোনবদগী নিংতম্বা দরকার ওই অমসুং মীয়াম্না মেদ ইন ইন্দিয়াগী পোৎথোকশিং লৈগদবনি অমসুং লৈবাক অসিগী নহারোলশিং থবক কন্না শুগদবনি। য়ুমথোঙ খুদিং শ্বাদেসিগী খুদম অমা ওইগদবনি অমসুং দুকান খুদিংমক লৈবাক অসিগী পোৎথোকশিংনা লৈতেংগদবনি। “ঐ লমদম অসিগী পোৎথোক লৈ”, “ঐ লমদম অসিগী পোৎথোক য়োল্লি” হায়না মীয়াম্না শ্বাদেসিদা থাজবা অদু চাউথোকচনা লাউথোক্কদবনি অমসুং মখোয়গী ৱাখল্লোন অদু ভারতমচা খুদিংমক্ত ইথিল পীগদবনি। অসিগুম্বা অওনবশিং অসিনা ভারতকী চাউখৎপা য়াংখৎকনি। মপুংফাবা থৌনা অমসুং থৱায় য়াওবগা লোয়ননা মখোয়গী লমদমদা মেনুফেকচরিং চাউখৎহন্দুনা রাজ্য সরকারশিংনা অত্মনির্ভর ভারত অমসুং শ্বাদেসি কেম্পেনশিং মপুংফানা শৌগৎকদবনি অমসুং শেন থাদনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎকদবনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং পুন্না মাঙলোমদা চৎমিন্নরবা মতমদা, অত্মনির্ভর ভারতকী মঙলানা মঙফাওনগনি, রাজ্য খুদিংমক চাউখৎকনি অমসুং ভারত বিকসিত ভারত অমা ওইগনি। জি.এস.তি বচত উৎসবকীদমক অমসুং শেংলবা নবরাত্রি থৌরমগীদমক মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীজরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the nation
From 22nd September, the next-generation GST reforms will come into effect, marking the beginning of a GST Bachat Utsav: PM
A new wave of GST benefits is coming to every citizen: PM
GST reforms will accelerate India's growth story: PM
New GST reforms are being implemented, Only 5% and 18% tax slabs will now remain: PM
With lower GST, it will be easier for citizens to fulfill their dreams: PM
The essence of serving citizens is reflected clearly in the next-generation GST reforms: PM
What the nation needs and what can be made in India should be made within India itself: PM
India's prosperity will draw strength from self-reliance: PM
Let's buy products that are Made in India: PM
PM extends Navratri greetings to everyone
21 SEP 2025 5:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the nation via video conferencing today. Extending heartfelt greetings to all citizens on the commencement of Navratri, the festival of worshipping Shakti, he remarked that from the very first day of Navratri, the nation is taking a significant step forward in the Aatmanirbhar Bharat campaign. Beginning at sunrise on 22nd September, the country will implement Next Generation GST reforms. The Prime Minister highlighted that this marks the beginning of a GST Bachat Utsav(Savings Festival) across India. He emphasized that this festival will enhance savings and make it easier for people to purchase their preferred items. Shri Modi noted that the benefits of this savings festival will reach the poor, middle class, neo middle class, youth, farmers, women, shopkeepers, traders, and entrepreneurs alike. He remarked that in this festive season, every household will experience increased happiness and sweetness. Extending his congratulations, the Prime Minister conveyed best wishes to crores of families across the country for the Next Generation GST reforms and the GST Savings Festival. He underscored that these reforms will accelerate India’s growth story, simplify business operations, make investments more attractive, and ensure that every state becomes an equal partner in the race for development.
Recalling that India took its first steps towards GST reform in 2017, marking the end of an old chapter and the beginning of a new one in the country’s economic history, Shri Modi highlighted that for decades, citizens and traders were entangled in a complex web of taxes—Octroi, Entry Tax, Sales Tax, Excise, VAT, and Service Tax—amounting to dozens of levies across the nation. The Prime Minister pointed out that transporting goods from one city to another required crossing multiple checkpoints, filling numerous forms, and navigating a maze of differing tax rules at every location. He shared a personal memory from 2014, when he assumed office as Prime Minister, mentioning a striking example published in a foreign newspaper. The article described the challenges faced by a company that found it so difficult to send goods from Bengaluru to Hyderabad—a distance of just 570 kilometers—that it preferred to ship the goods from Bengaluru to Europe and then back to Hyderabad.
The Prime Minister remarked that such were the conditions due to the entanglement of taxes and tolls. He reiterated that the earlier example was just one among countless instances. He highlighted that lakhs of companies and crores of citizens faced daily hardships because of the complex web of multiple taxes. Shri Modi emphasized that the increased cost of transporting goods from one city to another was ultimately borne by the poor and recovered from customers like the general public.
Emphasizing that it was imperative to free the nation from the prevailing tax complexities, Shri Modi recalled that upon receiving the mandate in 2014, the government prioritized GST in the interest of the people and the nation. He highlighted that extensive consultations were held with all stakeholders, every concern raised by states was addressed, and solutions were found for every question. He noted that by bringing all states together, such a monumental tax reform in independent India became possible. The Prime Minister stated that it was the result of joint efforts by the Centre and the states that the country was liberated from the maze of multiple taxes and a uniform system was established across the nation. He affirmed that the dream of One Nation-One Tax was realized.
Prime Minister stated that reform is a continuous process, and as times change and national needs evolve, next-generation reforms become equally essential. He emphasized that keeping in view the current requirements and future aspirations of the country, these new GST reforms are being implemented. Shri Modi highlighted that under the new structure, only 5% and 18% tax slabs will primarily remain. This, he remarked, means that most everyday-use items will become more affordable. He listed food items, medicines, soap, toothbrushes, toothpaste, health and life insurance among the many goods and services that will either be tax-free or attract only a 5% tax. The Prime Minister further noted that of the items previously taxed at 12%, 99%—virtually all—have now been brought under the 5% tax bracket.
Highlighting that in the past eleven years, 25 crore Indians have overcome poverty and emerged as a significant neo middle class segment playing a vital role in the country’s progress, the PM emphasized that this neo middle class has its own aspirations and dreams. He noted that this year, the government has gifted tax relief by making income up to ₹12 lakh tax-free, bringing substantial ease and convenience to middle-class lives. Shri Modi remarked that now it is the turn of the poor and the neo middle class to benefit. He stated that they are receiving a double bonanza—first through income tax relief, and now through reduced GST. The Prime Minister underscored that with lower GST rates, fulfilling personal dreams will become easier for citizens—whether it’s building a house, purchasing a TV or refrigerator, or buying a scooter, bike, or car—all will now cost less. He added that travel will also become more affordable, as GST on most hotel rooms has been reduced. Shri Modi expressed happiness over the enthusiastic response of shopkeepers towards the GST reforms. He noted that they are actively working to pass on the benefits of GST reductions to customers. The Prime Minister highlighted that in many places, boards displaying price comparisons—before and after the reforms—are being prominently displayed.
Underlining that the mantra of ‘Nagarik Devobhava’ is clearly reflected in the Next Generation GST reforms, the PM highlighted that when the income tax relief and GST reductions are combined, the decisions taken over the past year will result in savings exceeding ₹2.5 lakh crore for the people of India. He affirmed that this is precisely why he calls it a ‘Bachat Utsav’.
Emphasising that achieving the goal of a developed India requires unwavering commitment to the path of self-reliance, Shri Modi stated that a major responsibility in making India self-reliant rests with the MSMEs—India’s micro, small, and cottage industries. He asserted that whatever meets the needs of the people and can be manufactured within the country must be produced domestically.
Highlighting that reduced GST rates and simplified procedures will significantly benefit India’s MSMEs, small-scale industries, and cottage enterprises, the PM remarked that these reforms will boost their sales and reduce their tax burden, resulting in a double advantage. He expressed high expectations from MSMEs and underscored their historic role as the backbone of India’s economy during its peak of prosperity. He noted that India’s manufacturing and product quality were once globally recognized and superior. Shri Modi emphasized the need to reclaim that pride, urging that products made by small industries must meet the highest global standards. He stated that India’s manufacturing should surpass all benchmarks with dignity and excellence, and that the quality of Indian products must enhance the country’s global identity and prestige. The Prime Minister called upon all stakeholders to work with this goal in mind.
The Prime Minister remarked that just as the mantra of Swadeshi empowered India’s freedom struggle, it will similarly energize the nation’s journey toward prosperity. He highlighted that many foreign items have unknowingly become part of daily life, and citizens often do not even realize whether the comb in their pocket is foreign or indigenous. Shri Modi emphasized the need to liberate ourselves from such dependence and urged people to buy products that are Made in India, infused with the hard work and sweat of the country’s youth. He called for every household to become a symbol of Swadeshi and every shop to be adorned with indigenous goods. The PM encouraged citizens to proudly declare their commitment to Swadeshi—“I buy Swadeshi,” “I sell Swadeshi”—and stated that this mindset must become intrinsic to every Indian. He asserted that such a transformation will accelerate India’s development. He appealed to all state governments to actively support the Aatmanirbhar Bharat and Swadeshi campaigns by boosting manufacturing in their regions with full energy and enthusiasm, and by creating a conducive environment for investment. He affirmed that when the Centre and states move forward together, the dream of a self-reliant India will be fulfilled, every state will develop, and India will become a developed nation. Concluding his address, the Prime Minister extended warm wishes for the GST Bachat Utsav and the auspicious occasion of Navratri.
My address to the nation. https://t.co/OmgbHSmhsi
— Narendra Modi (@narendramodi) September 21, 2025
PM @narendramodi extends Navratri greetings. pic.twitter.com/4XZVg4xJ39
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
From 22nd September, the next-generation GST reforms will come into effect. pic.twitter.com/XfROd215rP
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
A new wave of GST benefits is coming to every citizen. pic.twitter.com/y7GXC9S3vo
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
GST reforms will accelerate India's growth story. pic.twitter.com/GJj2h7Jbbo
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
New GST reforms are being implemented. Only 5% and 18% tax slabs will now remain. pic.twitter.com/Yy7rynnh6E
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
With lower GST, it will be easier for citizens to fulfill their dreams. pic.twitter.com/NFzPI5YCHI
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
The essence of serving citizens is reflected clearly in the next-generation GST reforms. pic.twitter.com/VM8eNtx5Qp
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
What the nation needs and what can be made in India should be made within India itself. pic.twitter.com/4UllVk42pK
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
India's prosperity will draw strength from self-reliance. pic.twitter.com/4si5mDH4Zd
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025
Let's buy products that are Made in India. pic.twitter.com/Mb1j7gtv7h
— PMO India (@PMOIndia) September 21, 2025