প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক জন্মদিনৰ উষ্ম শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলে ইউৰোপীয় আয়োগৰ সভানেত্ৰী উৰ্চুলা ভন ডেৰ লেয়েনে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউৰোপীয় ইউনিয়নে গ্ৰহণ কৰা নতুন কৌশলগত ইউৰোপীয় ইউনিয়ন-ভাৰত কাৰ্যসূচী গ্ৰহণৰ বাবে প্ৰশংসা প্ৰকাশ কৰে
ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ এফ টি এ আগতীয়াকৈ সমাপ্ত হোৱাৰ লগতে ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ পৰৱৰ্তী সন্মিলন আগতীয়াকৈ আয়োজন কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰিছে নেতাদ্বয়ে
17 SEP 2025 7:18PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইউৰোপীয় আয়োগৰ সভানেত্ৰী মহামহিম উৰ্চুলা ভন ডেৰ লেয়েনৰ এটা ফোনকল গ্ৰহণ কৰে।
ইউৰোপীয় আয়োগৰ সভানেত্ৰীগৰাকীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ ৭৫ সংখ্যক জন্মদিনত উষ্ম শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জন্মদিনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপনৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
এই বাৰ্তালাপৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউৰোপীয় ইউনিয়নে নতুন কৌশলগত ইউৰোপীয় ইউনিয়ন-ভাৰত কাৰ্যসূচী গ্ৰহণ কৰা কাৰ্যক প্ৰশংসা প্ৰকাশ কৰে। বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ গণতান্ত্ৰিক শক্তি হিচাপে নেতাদ্বয়ে পাৰস্পৰিক সমৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ লগতে বিশ্বজনীন সমস্যাসমূহ যৌথভাৱে সমাধান কৰা, স্থিতিশীলতা লাভ কৰা আৰু নিয়মভিত্তিক ব্যৱস্থাক প্ৰসাৰিত কৰাৰ বিষয়ত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাক আদৰণি জনায়।
নেতাদ্বয়ে ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ এফ টি এ আলোচনা বছৰৰ শেষৰ পূৰ্বে সমাপ্ত কৰাৰ বাবেও নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা পুনৰ দৃঢ় কৰে।
নেতাসকলে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ নিহিত আঞ্চলিক তথা বিশ্বব্যাপী বিষয়সমূহ সন্দৰ্ভতো মত বিনিময় কৰে। ইউক্ৰেইন সংঘাতৰ শীঘ্ৰে শান্তিপূৰ্ণ সমাধানৰ বাবে ভাৰত দায়বদ্ধ হৈ আছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
অহা বছৰ ভাৰতত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া পৰৱৰ্তী ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে নেত্ৰীগৰাকীক পুনৰ আমন্ত্ৰণ জনায় ।

Prime Minister's Office
President of the European Commission Ursula von der Leyen conveys warm birthday greetings to Prime Minister Modi
Prime Minister conveyed appreciation for the adoption of the new Strategic EU-India Agenda adopted by the EU today
The leaders reaffirm the commitment for an early conclusion of the India-EU FTA and for hosting the next India-EU Summit in India at an early date
17 SEP 2025 7:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call from the President of the European Commission H.E. Ursula von der Leyen today.
President of the European Commission conveyed warm greetings on Prime Minister Modi’s 75th birthday. Prime Minister expressed gratitude for the birthday wishes.
Prime Minister conveyed appreciation for the adoption of the new Strategic EU-India Agenda by the EU today. As the world’s largest democratic forces, the leaders welcomed efforts towards further strengthening the India-EU Strategic Partnership for mutual prosperity, as well as for jointly addressing global issues, fostering stability, and promoting a rules-based order.
The leaders also reaffirmed their commitment for a conclusion of the India-EU FTA negotiations before the end of the year.
The leaders also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. India remains committed for an early and peaceful resolution of the conflict in Ukraine.
PM Modi reiterated his invitation for the next India-EU Summit to be held in India next year.