Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of various development projects in Darrang, Assam
14 SEP 2025 4:01PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai! The popular Chief Minister of Assam, Himanta Biswa Sarma ji, my colleague in the Union Cabinet Shri Sarbananda Sonowal ji, all the ministers of the Assam government, Members of Parliament and MLAs, other public representatives, and my dear brothers and sisters who have come here in such large numbers to bless us despite the continuous rain—Namaskar.
I extend my heartfelt greetings and congratulations to the people of Darrang and to all the people of Assam on this historic day of the state’s development journey.
Friends,
I arrived in Assam yesterday for the first time after Operation Sindoor. With the blessings of Maa Kamakhya, Operation Sindoor achieved tremendous success. That is why coming today to this sacred land of Maa Kamakhya feels like a deeply divine experience. And, adding to the joy, today the festival of Janmashtami is being celebrated in this region. On this holy occasion of Janmashtami, I extend my warmest greetings to all of you. As I had said from the Red Fort that Mangaldoi is the place where the confluence of culture, the pride of history, and the hope for the future all come together. This region is also the centre point of Assam’s identity. We remembered the inspirations, we remembered Lord Krishna, and I presented the vision of a Sudharshan Chakra in future security policy before the people.
Friends,
I am blessed to have had the fortune of meeting all the people on this land filled with valour.
Brothers and sisters,
Just a few days ago, we celebrated the birth anniversary of Bharat Ratna Sudhakantha Bhupen Hazarika ji. Yesterday, I had the opportunity to be part of a grand program held in his honour. The great sons of Assam, our ancestors, had once dreamt of a vision, and today the BJP’s double-engine government is sincerely working to fulfil that dream.
Brothers and sisters,
Yesterday, when I was at the centenary program of Bhupen Da ji’s birth anniversary, the Chief Minister told me something at night, and this morning he also showed me a video. Watching that video hurt me deeply. He showed me the statement of the Congress Party president. On the very day the Government of Bharat conferred the Bharat Ratna upon this great son of the country and pride of Assam, Bhupen Da Hazarika ji, the Congress Party president gave a statement. At that time, I had not noticed it, but today I saw it. He said: “Modi is giving Bharat Ratna to dancers and singers.”
Friends,
The wounds left on the people of the North East after the 1962 war with China, and the words spoken by Pandit Nehru at that time, have still not healed. And today, the present generation of the Congress party is sprinkling salt on those very wounds. Usually, no matter how many abuses I receive, I am a devotee of Lord Shiva, and therefore, I swallow all poison. But when someone else is shamelessly insulted, I cannot remain silent. Tell me, was my decision to award Bharat Ratna to Bhupen Da right or not? Say it loudly, was it right or not? When the Congress mocked the decision to confer Bharat Ratna on Bhupen Da, was that right or wrong? It causes deep pain when Assam’s son, Bharat’s great soul, is insulted in this manner by the Congress.
Friends,
I know very well, the entire ecosystem of the Congress will now pounce on me again, saying “Modi has started crying once more.” But for me, the people themselves are my God, and if my soul’s voice does not come out before my God, then where else will it come out? They are my masters, they are my revered ones and they are my remote control. I have no other remote control. The 140 crore citizens of this country are my remote control. But their arrogance is such that when the so-called “naamdaar” (dynast) scolds the “kaamdar” (worker), and if, out of pain, if the “kaamdar” utters a cry of pain, even more cruelty is inflicted on him, saying: “You have no right to cry, how can a “kaamdar” weep before the “naamdaar”?” Such arrogance does not suit public life. The people of Assam, the people of the country, lovers of music, lovers of art, and those who dedicate themselves to the soul of Bharat, must demand an answer from the Congress: Why did you insult Bhupen Da?
Brothers and sisters,
Honouring and preserving Assam’s cultural heritage, and ensuring Assam’s rapid development, has been the priority of this double-engine government. I see one brother has brought a painting, perhaps he wishes to give it to me. I request the SPG personnel to take it. My request to him is to please write your name and address on the back, I will certainly write you a letter. You’ve also made a beautiful picture of my mother. I can never forget this love from Assam. I see a young man who has been standing with a ‘Gamocha’ (traditional Assamese cloth). Please take it. For me, this is like a sacred offering on Janmashtami. Some poor mother from Assam must have woven this ‘Gamocha’. Thank you so much, brother, for this gift. I am deeply grateful. Please give it to them. I will get it. I will surely treasure it. There is another one. Perhaps, he wants to give it to Himanta (the CM). Please give it to him as well. It will reach the right place. Thank you, young man, for this affection. Look, even small children have brought drawings, please collect them. The people are showering so much love. These little kids! What greater fortune can one have? Thank you, my friend, thank you, brother. Are you two brothers? No? Oh, both of you just came wearing black t-shirts. But thank you so much, friends.
Friends,
Today Assam is making waves across the country and the world with the joint efforts of the government and the people of Assam. This daughter has brought something, please take it. One must never disappoint a daughter. Thank you. Did you write your name on the back? If you have written your name on the back, I’ll write you a letter. Write down your name and address, dear.
Friends,
Today, Bharat is the fastest-growing country in the world, and Assam too has become one of the fastest-growing states in the nation. There was a time when Assam lagged behind in development, unable to keep pace with the rest of the country. But today, Assam is moving forward with a growth rate of nearly 13 percent. Thank you very much, child.
Friends,
A 13 percent growth rate! This is a huge achievement. This is your achievement. Let’s give applause today in your name. Usually, you clap a lot for me, but today I want to clap for your hard work and sweat. This success is the result of the dedication of the people of Assam and the joint efforts of the BJP’s double-engine government. I am happy that the people of Assam are continuously strengthening this partnership. That is why, Himanta ji and his team receive overwhelming support again and again in every election. Even in the recent panchayat elections, Assam has ensured a historic victory for us. You have blessed us.
Friends,
The BJP government is working with the goal of making Assam the growth engine of Bharat’s development. Today’s program is also a part of this commitment. Just a short while ago, development projects worth nearly 6,500 crore rupees were inaugurated from this very stage. Our double-engine government is developing Assam as one of the top connected states and as a top healthcare hub. These projects will further strengthen that mission. Congratulations to all of you for the Darrang Medical College and Hospital, for the highways, and for the ring road.
Friends,
The entire nation today is moving forward unitedly toward building a ‘Viksit Bharat’ (Developed India). Especially for our young friends, a ‘’Viksit Bharat’ is both a dream and a resolve. And the North East has a very important role to play in fulfilling this resolve. I am not saying this only because I have affection, love, and respect for you, for the North East. I say this because there are solid reasons behind it. After independence, the big cities, big economies, and big industries were all developed in western and southern Bharat. During this time, a vast region of eastern Bharat, with a huge population, was left behind in the race of development. Now the BJP government is changing this situation. Already, 25 years of the 21st century have passed. The century we kept hearing about since the Congress era was that “the 21st century is coming, the 21st century is coming”. Well, one-fourth of the time has already gone by in this century. Now, the next phase of the 21st century belongs to the East, to the North East. Now, your time has come. It is the time of Assam, the time of the North East. Your time has come. My young friends, now time is in your hands. Oh, here comes another child bringing something. Please take it, brother. Now people have started learning my weakness. When they bring pictures of my mother, my heart wants to take them immediately. Give it to them, son. They are with me. Just write your name and address at the back, I’ll collect it and write you a letter. Please take it from him and pass it on to the SPG personnel.
Friends,
Fast connectivity is essential for the rapid development of any region. That is why our government has placed a strong focus on connectivity in the North East. Whether it is physical connectivity through roads, railways, and airways, or digital connectivity through 5G internet and broadband, it has brought convenience to your lives, made daily living easier, and made doing business easier. This connectivity has also made travel more convenient, expanded tourism, and created new job and employment opportunities for our youth here.
Friends,
Assam has greatly benefited from this massive connectivity campaign. Let me give you an example. For six decades after independence, Congress ruled in Delhi, and for decades Congress also ruled in Assam. But the Congress built only three bridges over the Brahmaputra in 60-65 years. Just three bridges in over six decades! Then you gave us the opportunity to serve you, and in just one decade, our government has built six major bridges. Six major bridges! Now tell me will you not be happy when so much work is done? Will you not give us your blessings? Will you not shower us with your love? You are happy, aren’t you? I want to do even more work. Just keep giving your blessings. Today, the foundation stone of the Kurua–Narengi bridge has also been laid. The distance between Guwahati and Darrang will shrink to just a few minutes with this bridge. It will save time and money for ordinary people, make transportation cheaper, reduce travel time, ease traffic problems, and as a result, even reduce costs of goods.
Friends,
The new ring road will also benefit you greatly. Once it is built, vehicles heading towards Upper Assam will no longer need to enter the city. This ring road will connect 5 national highways, 2 state highways, 1 airport, 3 railway stations, and 1 inland water terminal. In other words, a complete network of seamless multi-modal connectivity will be established in Assam for the first time. This is the development model of the BJP’s double-engine government.
Friends,
We are preparing the nation not just for today, but for the needs of the next 25–50 years, because when Bharat celebrates 100 years of independence in 2047, we must develop it as a ‘Viksit Bharat’. We must do this for you, for your children, for the bright future of our youth. In this direction, I had announced from the Red Fort that there will now be a next-generation reform in GST. Today, I have come among you with this good news. Exactly 9 days from now, on the first day of Navratri, GST rates will be reduced significantly. And this will benefit every family in Assam and across the country. Many daily-use items will become cheaper. We have reduced tax on cement, so those building a house will have lower expenses. Many costly medicines for serious illnesses like cancer will become cheaper. Insurance will become more affordable. And young people who wish to buy motorcycles or new cars will also get them at lower prices. These days you must be seeing advertisements by automobile companies with discounts of 60,000 rupees, 80,000 rupees, 1 lakh rupees. They have been advertising almost daily. This means everyone will benefit, whether it is mothers and sisters, youth, farmers, or shopkeepers. This decision will add even more brightness to your festivals.
Friends,
But during these festivals, I want you to remember one thing of mine. May I say it? Should I say it? Will you listen? Raise your hands and tell me: Should I say it? Will you follow it? Please, my child, sit down, thank you. Don’t trouble him. I think he is physically unwell. Please don’t push him. We will take it from him. Cameraman, please take his letter. Young man, don’t worry, sit down. Don’t make him uncomfortable. Brother, I bow to you. Please don’t trouble him. It doesn’t feel right to me. I am grateful to you that you came here even in such pain.
Friends,
Now raise your hands again and tell me: will you follow what I say? Not like this, everyone’s hands should be up! Will you follow? Promise me. Just do it and the country will move forward, my friends. I am not asking this for myself, but for the country. I am asking this for the bright future of your children. Therefore, I say this to you and promise me that from now on, whatever you buy will be Swadeshi. Will you buy Swadeshi? Will you buy Made in India products? My definition of Swadeshi is very simple: no matter which country the company comes from, no matter what foreign name it carries. If it is manufactured in Bharat, it is Swadeshi. The money may come from any part of the world, but the sweat should belong to the youth of my country. And every Made in India product should carry the fragrance of Bharat’s soil. Will you buy such goods? Raise your hands and say that you will buy those products. If you have to gift somebody, that should only be Swadeshi? And to all shopkeepers, I request please put up a board in your shop. Will you do it? Put a board in every shop of your village: “Say with pride that this is Swadeshi.”
Let me tell you the power of Swadeshi. About 50 years ago, I was living for some time in Kanyakumari. I have always kept a ‘Gamocha’ with me. There are always three or four ‘Gamocha’ in my bag. I was walking around with a ‘Gamocha’ on my shoulder in Kanyakumari, and some people came running from a distance, greeted me, and held me. They asked, “Are you from Assam?” I said, “No, I am from Gujarat.” They said, “But we saw the ‘Gamocha’, that’s why we thought you were from Assam.” That is the power of the soil, the power of Swadeshi. I had no identity there, but that day, the people of Assam poured their love on me, just because I wore a ‘Gamocha’. Friends, this is the power of our traditions. That’s why I say that promise me, we will buy Swadeshi. Let us be Vocal for Local. Our collective efforts for local products will make our nation stronger.
Friends,
In the past years, another sector in which tremendous work has been done across the country is healthcare. Earlier, hospitals were mainly in big cities, and treatment there used to be very expensive. Our government has expanded the network of AIIMS and medical colleges to every corner of the country. Please sit down, brother… let me continue my speech. Please sit down… please don’t trouble him. Cameraman, take the letter from him. Why are you bothering my specially-abled brothers? Thank you, my friend. Here in Assam, special focus has been given to cancer hospitals as well. In the past 11 years, the number of medical colleges in Bharat has doubled. That means, in just 11 years, we have built as many medical colleges as were built in the 60–65 years after Independence. Just think about it, what took 60–70 years, we have done in just 10–11 years, my friends! In Assam too, there were only 6 medical colleges before 2014. Now, with the new medical college in Darrang, the number will reach 24 medical colleges. You all know that when a medical college is built, not only do better healthcare facilities become available, but more and more youth also get the opportunity to become doctors. Earlier, many of our young people could not become doctors due to shortage of medical seats. In the past 11 years, the number of medical seats has more than doubled. And not just this, we have set another goal: we are going to add 1 lakh new medical seats in the next 4-5 years. That means, 1 lakh new doctors will be created.
Friends,
This is how we work. Just like we are working to create 3 crore “Lakhpati Didis”, we are also working to create 1 lakh new doctors.
Friends,
Assam is a land of patriots. Whether it was defending the country from foreign invaders or making sacrifices in the freedom struggle, Assam has played a huge role. Who can forget the Patharughat farmers’ satyagraha? That historic site is not far from here. Today, as I stand on this sacred land of sacrifice, it is necessary to expose yet another misdeed of the Congress. For the sake of its politics, the Congress has always stood with those people and those ideologies which are anti-Bharat. We saw this again during Operation Sindoor. When the Congress was in power, the whole nation was bleeding due to terrorism, but the Congress stood silently. Today, our army conducts Operation Sindoor, uprooting the masterminds of terror from every corner of Pakistan. But instead of standing with our army, the Congress sides with Pakistan’s army. Instead of supporting our soldiers, Congress leaders promote the agenda of those who nurture terrorists. Pakistan’s lies become Congress’s agenda. That is why, you must always remain cautious of the Congress.
Friends,
For the Congress, protecting its vote-bank is the highest priority. Congress never cares about the national interest. Today, Congress has become a big protector of anti-national elements and infiltrators. When Congress was in power, it encouraged infiltration, and today Congress wants infiltrators to settle permanently in Bharat and decide Bharat’s future. Once, Mangaldoi witnessed a massive movement to protect Assam’s identity against illegal infiltration. But the earlier Congress government punished you for that. They took revenge on you. The Congress allowed illegal occupation of land here. Our places of worship, the lands of our farmers and tribal people were grabbed. After the BJP-NDA government came to power, those situations are being corrected. Illegal occupations here are being removed. Under Himanta ji’s leadership, millions of bighas of land in Assam have been freed from infiltrators; in Darrang district too large tracts of land have been cleared of encroachment. In the Garukhuti area too, there had been encroachment during Congress’s time. That land has now been reclaimed, and a Garukhuti agricultural project is underway for the farmers. The youth there are now working as “agricultural soldiers.” Everything from mustard, maize, urad, sesame, pumpkin is being grown there. In other words, land that was once under infiltrators’ control has today become a new centre of agricultural development in Assam.
Friends,
The BJP government will not allow infiltrators to seize the country’s resources. We will not let anyone take away the rights of Bharat’s farmers, Bharat’s youth, and our tribal people. These infiltrators commit atrocities against our mothers, sisters, and daughters and it will not be allowed. There are conspiracies through infiltrators to change the demography of border areas; this is a grave threat to national security. Therefore, a demography mission is now being launched in the country. The BJP’s goal is to protect the nation from infiltrators and to free the country from infiltrators. And to those politicians I say: if you come to the field with a challenge, I accept that challenge with my chest out. Go ahead and write it down. Let’s see how much strength you use to protect infiltrators, and how much of our life we put into removing infiltrators. Let there be a contest. Those who come out to protect infiltrators will have to pay the price. Mark my words: this nation will not forgive them.
Friends,
We must work together to preserve Assam’s heritage and to accelerate Assam’s development. We must make Assam and the North East the growth engine of a ‘Viksit Bharat’. Once again, I wish you all success for these development projects. Say it with me: Bharat Mata Ki Jai. Raise both hands and let the voice come out with full force: Bharat Mata Ki Jai. Bharat Mata Ki Jai. Bharat Mata Ki Jai. Bharat Mata Ki Jai. Bharat Mata Ki Jai. Thank you very much.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆସାମର ଦରାଙ୍ଗରେ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ବୋଧନ
14 SEP 2025 4:01PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଆସାମର ଲୋକପ୍ରିୟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱଶର୍ମା ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ମନ୍ତ୍ରିମଣ୍ଡଳରେ ଥିବା ମୋର ସହଯୋଗୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋଓ୍ୱାଲ ଜୀ, ଆସାମ ସରକାରର ସମସ୍ତ ମନ୍ତ୍ରୀମାନେ, ସାଂସଦ ଓ ବିଧାୟକଗଣ, ଅନ୍ୟ ଜନପ୍ରତିନିଧି ଓ ଲଗାତର ବର୍ଷା ସତ୍ତ୍ୱେ ଏତେ ବଡ଼ ସଂଖ୍ୟାରେ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେବାକୁ ଆସିଥିବା ମୋର ପ୍ରିୟର ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ, ନମୋସ୍କାର । …
ଅହୋମର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାର ଏଇ ଐତିହାସିକ ଦିନଟୁତ ଦରଙ୍ଗବାସିର ଲାଁଗତେ, ହମାଁଗ୍ର ଅଁହୋମବାସିକ ମୟ ଆନ୍ତରିକ ଓଲୋଗ ଆରୁ ଅଭିନୋନ୍ଦୋନ ଜୋନାଇଶୁ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର ପରେ ଗତକାଲି ମୁଁ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଆସାମ ଆସିଛି। ମାଆ କାମାକ୍ଷାଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦରୁ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂରକୁ ବହୁତ ବଡ଼ ସଫଳତା ମିଳିଛି। ଏଥିପାଇଁ ଆଜି ମାଆ କାମାକ୍ଷାଙ୍କ ଏହି ମାଟିକୁ ଆସି ଏକ ଅଲଗା ପୁଣ୍ୟ ଅନୁଭବ ହେଉଛି। ଏବଂ ଏହା ମଧ୍ୟ ଆଉ ଏକ ଖୁସିର କଥା ଯେ, ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଆଜି ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀ ପାଳନ କରାଯାଉଛି। ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କ ଗହଣରେ ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀର ଏହି ପବିତ୍ର ପର୍ବ ଅବସରରେ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଶୁଭକାମନା ଦେଉଛି। ଲାଲକିଲ୍ଲାରୁ ମୁଁ କହିଥିଲି, ଚକ୍ରଧାରୀ ମୋହୟେ ମଙ୍ଗଳଦାୟୀ ତ ହେଉଛି ସେହି ସ୍ଥାନ ଯେଉଁଠି ସଂସ୍କୃତିର ତ୍ରିବେଣୀ ଇତିହାସର ଗୌରବ ଓ ଭବିଷ୍ୟତର ଆଶା ସମସ୍ତଙ୍କ ସଂଗମ ଏକା ସାଙ୍ଗରେ ହୋଇଥାଏ। ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ମଧ୍ୟ ହେଉଛି ଆସାମର ପରିଚୟର କେନ୍ଦ୍ରବିନ୍ଦୁ। ପ୍ରେରଣାନଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲି, ଶ୍ରୀକୃଷ୍ଣଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲି ଏବଂ ମୁଁ ଭବିଷ୍ୟତର ସୁରକ୍ଷା ନୀତିରେ ଏକ ସୁଦର୍ଶନ ଚକ୍ରର କଳ୍ପନା ଲୋକଙ୍କ ସାମ୍ନାରେ ରଖିଥିଲି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମର ପରାକ୍ରମରେ ଭରପୁର ଏହି ଭୂମିରେ ଆପଣ ସମସ୍ତ ଜନତା ଜନାର୍ଦ୍ଦନଙ୍କ ଦର୍ଶନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ପାଇ ମୁଁ ଧନ୍ୟ ହୋଇଗଲି।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ
କିଛି ଦିନ ଆଗରୁ ହିଁ ଆମେ ଭାରତ ରତ୍ନ ସୁଧା କଣ୍ଠ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ହଜାରୀ ଜୀ ଙ୍କ ଜନ୍ମଦିନ ପାଳନ କରିଛୁ। ଗତକାଲି ତାଙ୍କର ସମ୍ମାନରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ବଡ଼ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହେବାର ସୁଯୋଗ ମତେ ମିଳିଥିଲା। ଆସାମର ଏପରି ମହାନ ସନ୍ତାନମାନେ, ଆମର ପୂର୍ବପୁରୁଷମାନେ ଯେଉଁ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିଥିଲେ, ଆଜି ବିଜେପିର ଡବଲ ଇଂଜିନ ସରକାର ତାକୁ ପୁରା ସଚ୍ଚୋଟତାର ସହିତ ପୂରଣ କରିବାରେ ଲାଗି ପଡ଼ିଛି।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଗତକାଲି ଯେତେବେଳ ମୁଁ ଭୂପେନ ଦା ଜୀଙ୍କ ଜନ୍ମଦିନ ଶତବାର୍ଷିକୀର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲି, ରାତିରେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଜୀ ଗୋଟିଏ କଥା କହିଥିଲେ ଓ ଆଜି ସକାଳେ ମତେ ଗୋଟିଏ ଭିଡିଓ ମଧ୍ୟ ଦେଖାଇଲେ। ଏହା ଦେଖି ମତେ ଗଭୀର ଆଘାତ ଲାଗିଲା। କଂଗ୍ରେସ ପାର୍ଟିର ଅଧ୍ୟକ୍ଷଙ୍କ ବୟାନ ସେ ମତେ ଦେଖାଇଲେ। ଯେଉଁ ଦିନ ଭାରତ ସରକାର ଦେଶର ଏହି ମହାନ ସୁପୁତ୍ରଙ୍କୁ, ଆସାମର ଗୌରବ ଭୂପେନ ଦା ହଜାରିକା ଜୀ ଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ଦେଇଥିଲେ, ସେହି ଦିନ କଂଗ୍ରେସ ପାର୍ଟିର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ବୟାନ ଦେଇଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ମୁଁ ତାକୁ ଧ୍ୟାନ ଦେଇପାରିନଥିଲି। ଆଜି ମୁଁ ତାହା ଦେଖିଲି। କଂଗ୍ରେସ ଦଳର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ କହିଥିଲେ, ନାଚୁଥିବା ଗାଉଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ଏ ମୋଦୀ ଭାରତ ରତ୍ନ ଦେଉଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
୧୯୬୨ ରେ ଚୀନ ସହିତ ଯେଉଁ ଯୁଦ୍ଧ ହେଲା, ତା ପରେ ପଣ୍ଡିତ ନେହରୁ ଜୀ ଯାହା କହିଥିଲେ, ସେହି ଘା ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଲୋକଙ୍କ ସେହି ଘା ଆଜି ବି ଶୁଖି ନାହିଁ। ବରଂ ସେହି ଘା ରେ କଂଗ୍ରେସର ବର୍ତ୍ତମାନ ପୀଢି ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚିବାର କାମ କରୁଛି। ସାଧାରଣତଃ ମତେ ଯେତେ ବି ଗାଳି ଦିଅ, ମୁଁ ତ ହେଉଛି ଭଗବାନ ଶିବଙ୍କ ଭକ୍ତ, ସବୁ ବିଷ ପିଇ ହଜମ କରି ଦିଏ। କିନ୍ତୁ ଲଜ୍ଜାହୀନ ଭାବେ ଆଉ କାହାର ଅପମାନ ହେବାର ଦେଖିଲେ ମୁଁ ସହି ପାରେ ନାହିଁ। ଆପଣମାନେ ମତେ କୁହନ୍ତୁ, ଭୂପେନ ଦା ଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ଦେବାର ମୋର ନିଷ୍ପତ୍ତି ଠିକ୍ କି ନୁହେଁ? ପୁରା ଶକ୍ତି ଲଗାଇ ଜୋର୍ ରେ କୁହନ୍ତୁ,ଠିକ୍ କି ନୁହେଁ? ଭୂପେନ ଦା ଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ଦିଆଗଲା, ତାକୁ ପରିହାସ କଲା କଂଗ୍ରେସ, ତାହା ଭୁଲ କଲା କି ନାହିଁ ? ଆସାମର ପୁଅକୁ , ଭାରତର ସୁପୁତ୍ରକୁ କଂଗ୍ରେସ ଏପରି ଅପମାନ କରିବାରୁ ବହୁତ କଷ୍ଟ ହେଲା।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ମୁଁ ଜାଣେ, ସେମାନଙ୍କର ପୂରା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଆଜି ମୋ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବେ, କହିବେ ମୋଦୀ ପୁଣି କନ୍ଦାକଟା କରୁଛି। ମୋ ପାଇଁ ତ ଜନତା ଜନାର୍ଦ୍ଦନ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର ଭଗବାନ, ଆଉ ମୋର ଭଗବାନଙ୍କ ପାଖକୁ ଯାଇ ମୋର ଆତ୍ମାର ସ୍ୱର ଯଦି ନ ବାହାରିବ ତ କେଉଁଠି ବାହାରିବ ? ଏମାନେ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର ମାଲିକ, ଏମାନେ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର ପୂଜନୀୟ, ଏମାନେ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର ରିମୋଟ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ, ମୋର ଆଉ କୌଣସି ରିମୋଟ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ନାହିଁ, ୧୪୦କୋଟି ଦେଶବାସୀ ହିଁ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର ରିମୋଟ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ। ସେମାନଙ୍କର ତ ଏତେ ଅହଙ୍କାର ଯେ, ନାମଦାର ଯେତେବେଳେ କାମଦାରକୁ ମାଡ଼ ମାରେ ଏବଂ କାମଦାରର ପାଟିରୁ ଚିତ୍କାର ବାହାରେ, ସେତେବେଳେ ତା ଉପରେ ଆହୁରି ଅତ୍ୟାଚାର କରନ୍ତି। କହନ୍ତି, କାନ୍ଦିବାକୁ ମଧ୍ୟ ତୋର ଅଧିକାର ନାହିଁ, ତୁ କାମଦାର ହୋଇ ନାମଦାର ଆଗରେ କେମିତି କାନ୍ଦି ପାରିବୁ? ଏପରି ଅହଙ୍କାର ସାଧାରଣ ଜୀବନରେ ଶୋଭା ପାଏ ନାହିଁ। ଆସାମର ଲୋକେ, ଦେଶର ଲୋକେ, ସଂଗୀତ ପ୍ରେମୀ ଲୋକେ, କଳାପ୍ରେମୀ ଲୋକେ, ଭାରତର ଆତ୍ମା ପାଇଁ ଜୀବନ ଦେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ଲୋକେ କଂଗ୍ରେସକୁ ଜବାବ ମାଗିବା ଉଚିତ – ଭୂପେନ ଦା ଙ୍କୁ କଂଗ୍ରେସ ଅପମାନ କାହିଁକି କଲା?
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଆସାମର ଏହି ସାଂସ୍କୃତିକ ପରମ୍ପରାର ସମ୍ମାନ-ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ଆସାମର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ହେଉଛି ଏହି ଡବଲ ଇଂଜିନ ସରକାରର ପ୍ରାଥମିକତା। ଏସ୍‌ପିଜି ମାନେ, ସେହି ଭାଇ ଜଣକ ଏକ ଚିତ୍ର ଆଙ୍କି କରି ଆଣିଛନ୍ତି। ବୋଧହୁଏ ସେହି ଚିତ୍ରକୁ ସେ ମତେ ଦେବାକୁ ଚାହାନ୍ତି। ତାଙ୍କୁ ମୁଁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି, ସେହି ଚିତ୍ରର ପଛ ପଟେ ଆପଣ ନିଜର ନାମ ଠିକଣା ଲେଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଚିଠି ଲେଖିବି। ଆପଣ ମୋ ମାଆଙ୍କ ବହୁତ ସୁନ୍ଦର ଚିତ୍ର ଆଙ୍କିଛନ୍ତି। ଆସାମର ଏହି ଭଲପାଇବା ମୁଁ କେବେ ବି ଭୁଲି ପାରିବି ନାହିଁ। ସେ ଯୁବକ ଜଣକ କେତେ ସମୟ ହେଲାଣି ଏକ ଗାମୁଛା ଧରି ଛିଡ଼ା ହୋଇଛନ୍ତି, ତାହା ବି ଆଣନ୍ତୁ। ମୋ ପାଇଁ ତ ଏହା ହେଉଛି ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀର ପ୍ରସାଦ। ଆସାମର କୌଣସି ଗରିବ ମାଆ ଏହି ଗାମୁଛା ବୁଣି ଥିବେ। ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ଭାଇ, ଆପଣଙ୍କ ଏହି ପ୍ରସାଦ ପାଇଁ ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ନିକଟରେ ବହୁତ କୃତଜ୍ଞ। ମତେ ମିଳିଯିବ, ଦେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଭାଇ, ମତେ ମିଳି ଯିବ। ଆପଣଙ୍କ ନିକଟରେ ମୁଁ ବହୁତ କୃତଜ୍ଞ। ତାଙ୍କ ପାଖରେ ଆଉ ଏକ ଗାମୁଛା ବି ଅଛି, ତାକୁ ବୋଧହୁଏ ସେ ହିମନ୍ତାଙ୍କୁ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ହିମନ୍ତାଙ୍କୁ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। ଠିକ୍ ଅଛି, ଯେଉଁଠି ଯିବାର ଅଛି, ଠିକ୍ ଜାଗାକୁ ଯିବ, ଆପଣଙ୍କ ଭଲ ପାଇବା ପାଇଁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ। ଦେଖନ୍ତୁ, ବହୁତ ପିଲା କିଛି କିଛି ଚିତ୍ର ଆଙ୍କି କରି ଆଣିଛନ୍ତି। ତାକୁ ବି ନେଇ ଆସନ୍ତୁ ଭାଇ, କେତେ ଭଲ ପାଇବା ଅଜାଡ଼ି ଦେଉଛନ୍ତି ଲୋକେ। ଏଇ ଛୋଟ ଛୋଟ ପିଲା, ଏପରି ସୌଭାଗ୍ୟ କେଉଁଠି ମିଳେ ଭାଇ। ଧନ୍ୟବାଦ ବନ୍ଧୁ, ଧନ୍ୟବାଦ ଭାଇ, ଆପଣ ଦୁଇ ଜଣ ଭାଇ-ଭାଇ ଅଟନ୍ତି କି, ନା, ବାଃ ଦୁଇ ଜଣ ଯାକ କଳା ଟି ସାର୍ଟ ପିନ୍ଧି କରି ଆସିଛନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ବନ୍ଧୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ସରକାର ଓ ଆସାମବାସୀଙ୍କ ମିଳିତ ପ୍ରୟାସରେ ଆଜି ଆସାମ ଦେଶ ଓ ଦୁନିଆରେ ଚମତ୍କାର କରୁଛି। ଦେଖନ୍ତୁ ଭାଇ, ସେହି ଝିଅ କଣ ନେଇ କରି ଆସିଛି, ତାକୁ ନେଇ ଯାଆନ୍ତୁ, ଝିଅକୁ ତ ବିଲକୁଲ ନିରାଶ କରିପାରିବି ନାହିଁ। ଧନ୍ୟବାଦ ଝିଅ, ଆପଣ ତା ପଛରେ ନିଜ ନାଁ ଲେଖିଛନ୍ତି ତ। ଯଦି ଲେଖିଛନ୍ତି, ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଆପଣଙ୍କୁ ଚିଠି ଲେଖିବି। ଆପଣ ନିଜର ନାଁ ଓ ଠିକଣା ଲେଖି ଦିଅନ୍ତୁ ଝିଅ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ଭାରତ ସବୁଠୁ ଅଧିକ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି କରୁଥିବାର ଦେଶ ପାଲଟିଛି। ସେହିପରି ଆସାମ ମଧ୍ୟ ଦେଶର ସବୁଠୁ ଅଧିକ ଗତିରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି କରୁଥିବାର ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଛି। ଗୋଟିଏ ସମୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଆସାମ ବିକାଶରେ ପଛୁଆ ଥିଲା, ଦେଶ ସହିତ ପାଦ ମିଳାଇ ପାରୁନଥିଲା। କିନ୍ତୁ ଆଜି ଆସାମ ପ୍ରାୟ ୧୩ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ସହିତ ଆଗକୁ ବଢୁଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
୧୩ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି, ୧୩ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି, ଏହା ହେଉଛି ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ସଫଳତା। ଏହା ହେଉଛି ଆପଣଙ୍କ ସଫଳତା, ଆପଣଙ୍କ ନାଁରେ କରତାଳି ହୋଇଯାଉ। ଆମର ନାଁରେ ତ ଆପଣମାନେ ବହୁତ ତାଳି ମାରନ୍ତି, ଆଜି ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କର ଝାଳବୁହା ପରିଶ୍ରମ ପାଇଁ ତାଳି ମାରୁଛି। ଏହି ସଫଳତା ହେଉଛି ଆସାମବାସୀଙ୍କ ପରିଶ୍ରମ ଓ ବିଜେପିର ଡବଲ ଇଂଜିନ ସରକାରଙ୍କ ମିଳିତ ପ୍ରୟାସର ପରିଣାମ। ମୁଁ ବହୁତ ଖୁସି ଯେ, ଆସାମର ଜନତା ଏହି ପାର୍ଟନରସିପ୍‌କୁ ଆହୁରି ମଜଭୁତ କରୁଛି। ଏଥିପାଇଁ ତ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିର୍ବାଚନରେ ହିମନ୍ତ ଜୀ ଓ ତାଙ୍କ ଟିମ୍‌କୁ ବାରମ୍ବାର ପ୍ରବଳ ସମର୍ଥନ ମିଳୁଛି। କିଛି ଦିନ ତଳେ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଚାୟତ ନିର୍ବାଚନରେ ମଧ୍ୟ ଆସାମ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଐତିହାସିକ ବିଜୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛି, ନିଜର ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେଇଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମକୁ ଭାରତର ବିକାଶର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଇଂଜିନ କରିବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ନେଇ କାମ କରୁଛି ଭାଜପା ସରକାର। ଆଜିର ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଧ୍ୟ ଆମର ଏହି ସଂକଳ୍ପର ଏକ ଅଂଶ ଅଟେ। ଏବେ କିଛି ସମୟ ଆଗରୁ ଏହି ମଞ୍ଚରୁ ପ୍ରାୟ ୬୫୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ ହୋଇଛି। ଆମର ଡବଲ ଇଂଜିନ ସରକାର, ଆସାମକୁ ଶୀର୍ଷସ୍ତରର ଯୋଗାଯୋଗର ରାଜ୍ୟ ଏବଂ ଶୀର୍ଷସ୍ତରର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ହବ୍‌ ଭାବେ ବିକଶିତ କରୁଛି। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ସେହି ସଂକଳ୍ପକୁ ଆହୁରି ସଶକ୍ତ କରିବ। ଦରାଙ୍ଗ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଓ ହସପିଟାଲ ପାଇଁ, ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ପାଇଁ, ରିଙ୍ଗ ରୋଡ୍ ପାଇଁ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ପୂରା ଦେଶ ବିକଶିତ ଭାରତର ନିର୍ମାଣ କରିବା ପାଇଁ ଏକଜୁଟ ହୋଇ ଆଗକୁ ବଢୁଛି। ଖାସ୍ କରି ଆମର ଯେଉଁ ଯୁବ ସାଥୀ ଅଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବିକଶିତ ଭାରତ ହେଉଛି ଏକ ସ୍ୱପ୍ନ ବି ଓ ଏକ ସଂକଳ୍ପ ବି । ଏହି ସଂକଳ୍ପର ସିଦ୍ଧି ପାଇଁ ଆମର ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବହୁତ ବଡ଼ ଭୂମିକା ଅଛି। ଆପଣମାନଙ୍କୁ ବହୁତ ମୁଁ ବହୁତ ଶ୍ରଦ୍ଧା କରେ, ସମ୍ମାନ କରେ ବୋଲି ଏହା ମୁଁ କହୁ ନାହିଁ, ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପ୍ରତି ମୋର ଦୁର୍ବଳତା ଅଛି, କେବଳ ସେଥିପାଇଁ ଏହା ମୁଁ କହୁ ନାହିଁ। ମୁଁ ଏଥିପାଇଁ କହୁଛି ଯେ, ଏହା ପଛରେ ଠୋସ୍ କାରଣ ଅଛି। ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ବଡ଼ ସହର, ବଡ଼ ଅର୍ଥନୀତି, ବଡ଼ ବଡ଼ କାରଖାନା, ପଶ୍ଚିମ ଓ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତରେ ହିଁ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହେଲା। ସେତେବେଳେ ପୂର୍ବ ଭାରତର ବହୁତ ବଡ଼ ଅଞ୍ଚଳ, ବହୁତ ବଡ଼ ଜନସଂଖ୍ୟା ବିକାଶର ଦୌଡ଼ରେ ପଛରେ ପଡ଼ିଗଲେ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାଜପା ସରକାର ଏହି ସ୍ଥିତିକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରୁଛି। ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ୨୫ ବର୍ଷ ବିତି ଯାଇଛି। ଯେଉଁ ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ଗୀତ ଆମେ ଗାଉଛୁ, କଂଗ୍ରେସ ଯୁଗରୁ ଶୁଣି ଆସୁଥିଲୁ, ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀ ଆସୁଛି, ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀ ଆସୁଛି, ସେହି ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀ ଆସି କରି ତାର ଏକ ଚତୁର୍ଥାଂଶ ସମୟ ତ ପୂରି ଗଲାଣି। ଏବେ ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ପରବର୍ତ୍ତୀ ଅଂଶ ପୂର୍ବର ହେବ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ହେବ। ଏବେ ଆପଣଙ୍କ ସମୟ ଆସିଛି, ଆସାମର, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ସମୟ ଆସିଛି, ଆପଣଙ୍କ ସମୟ ଆସିଛି। ମୋର ଯୁବ ବନ୍ଧୁମାନେ, ଏବେ ସମୟ ଆପଣଙ୍କ ହାତମୁଠାରେ । ଭାଇ, ଆଉ ଏକ ପୁଅ କିଛି ନେଇ କରି ଆସିଛନ୍ତି, ତାକୁ ନେଇ ଆସନ୍ତୁ ଭାଇ, ଏମାନେ ମଧ୍ୟ ଏବେ ମୋର ସମସ୍ୟା ଜାଣି ଗଲେଣି। ମାଆର ଚିତ୍ର ନେଇ ଆସୁଛନ୍ତି, ତ ମନ ହେଉଛି ଯେମିତି ହେଉ ନେଇ ଯାଏ ମୁଁ। ଦେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ପୁଅ, ସେ ମୋ ସହିତ ଅଛନ୍ତି। ଚିତ୍ର ପଛରେ ନିଜର ନାଁ ଓ ଠିକଣା ଲେଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ମୁଁ ନେଇଯିବି, ଆପଣଙ୍କୁ ମୁଁ ଚିଠି ବି ଲେଖିବି। ତାକୁ ନେଇ କରି ଏସ୍‌ପିଜିଙ୍କୁ ଦେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଭାଇ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
କୌଣସି ଅଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ଦ୍ରୁତ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥା ବହୁତ ଜରୁରୀ ଅଟେ। ସେଥିପାଇଁ ଆମ ସରକାରର ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପରେ ଅଛି। ସଡ଼କ, ରେଳ, ବିମାନ ସେବା ପରି ଭୌତିକ ଯୋଗାଯୋଗ, 5G ଇଣ୍ଟରନେଟ, ବ୍ରଡ୍ ବ୍ୟାଣ୍ଡ ପରି ଡିଜିଟାଲ କନେକ୍‌ଟିଭିଟି ଯୋଗୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସୁବିଧା ମିଳିଛି। ଜୀବନ ସହଜ ହୋଇଛି, ବ୍ୟବସାୟ କରିବା ସହଜ ହୋଇଛି। ଏହି କନେକଟିଭିଟିରେ ଆପଣମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଭ୍ରମଣ କରିବା ସହଜ ହୋଇଛି, ପର୍ଯ୍ୟଟନ ବଢ଼ିଛି ଓ ଏହା ଦ୍ୱାରା ଏଠାକାର ଆମର ଯୁବ ବନ୍ଧୁଙ୍କ ପାଇଁ ଚାକିରି, ରୋଜଗାରର ନୂଆ ସୁଯୋଗ ମଧ୍ୟ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମକୁ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଯୋଗର ଏହି ମହାଅଭିଯାନର ବହୁତ ଲାଭ ମିଳିଛି। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ଉଦାହରଣ ଦେଉଛି। ସ୍ୱାଧୀନତାର ୬ ଦଶନ୍ଧି ଯାଏଁ ଦିଲ୍ଲୀରେ କଂଗ୍ରେସର ସରକାର ଥିଲା। ଆସାମରେ ଦଶନ୍ଧି ଦଶନ୍ଧି ଧରି କଂଗ୍ରେସ ଥିଲା, କିନ୍ତୁ କଂଗ୍ରେସ ୬୦-୬୫ ବର୍ଷରେ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ଉପରେ କେବଳ ୩ଟି ସେତୁ ନିର୍ମାଣ କରିଥିଲା। ତା ପରେ ସେବା କରିବାକୁ ଆପଣ ଆମକୁ ସୁଯୋଗ ଦେଲେ। ଗୋଟିଏ ଦଶନ୍ଧିରେ ଆମର ସରକାର ୬ଟି ବଡ଼ ବଡ଼ ସେତୁ ନିର୍ମାଣ କରିଛି, ୬ଟି ବଡ଼ ବଡ଼ ସେତୁ। ଏବେ ଆପଣମାନେ ମତେ କୁହନ୍ତୁ, ଏତେ କାମ କରିବୁ ତ ଆପଣମାନେ ଖୁସି ହେବେ କି ନାହିଁ? ଆପଣଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ମିଳିବ କି ନାହିଁ? ଆପଣଙ୍କ ଭଲ ପାଇବା ମିଳିବ କି ନାହିଁ ? ଆପଣ ଖୁସି ତ ? ମୁଁ ଆହୁରି କାମ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ଆପଣମାନେ କେବଳ ଆଶୀର୍ବାଦ କରି ଚାଲନ୍ତୁ। ଆଜି କୁରୁବା-ନାରେଙ୍ଗୀ ସେତୁର ଶିଳାନ୍ୟାସ ହୋଇଛି। ଏହି ସେତୁ ଦ୍ୱାରା ଗୁଆହାଟୀ ଓ ଦରାଙ୍ଗ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ମାତ୍ର କେଇ ମିନିଟ୍ ହୋଇଯିବ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କର ସମୟ ଓ ପଇସା ଉଭୟ ବଞ୍ଚିଯିବ। ପରିବହନ ଶସ୍ତା ହେବ, କମ୍ ସମୟ ଲାଗିବ, ଟ୍ରାଫିକ ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ ହେବ ଏବଂ ଏହା ଦ୍ୱାରା ଖର୍ଚ୍ଚ ବି କମିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ନୂଆ ରିଙ୍ଗ୍ ରୋଡ୍ ରେ ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ଲାଭ ମିଳିବ। ଯେତେବେଳେ ଏହା ନିର୍ମିତ ହୋଇଯିବ, ଉପର ଆସାମ ଆଡ଼କୁ ଯାଉଥିବା ଗାଡ଼ିକୁ ସହର ଭିତରେ ଯିବାକୁ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ। ଏହି ରିଙ୍ଗ୍ ରୋଡ୍ ୫ଟି ଜାତୀୟ ରାଜପଥ, ୨ଟି ରାଜ୍ୟ ରାଜପଥ, ଗୋଟିଏ ବିମାନବନ୍ଦର, ୩ଟି ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଓ ଗୋଟିଏ ଆନ୍ତଃ ଜଳପଥ ଟର୍ମିନାଲ ସହିତ ଆପଣଙ୍କୁ ସଂଯୋଗ କରିବାର କାମ କରିବ। ଅର୍ଥାତ ଆସାମରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ସିମ୍‌ଲେସ୍ ବହୁମୁଖୀ ଯୋଗାଯୋଗର ପୂରା ନେଟଓ୍ୱର୍କ ହେବ। ଏହା ହିଁ ହେଉଛ ଡବଲ୍ ଇଂଜିନ ବିଜେପି ସରକାରର ବିକାଶ ମଡେଲ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ କେବଳ ଆଜିର ନୁହେଁ ବରଂ ଆଗାମୀ ୨୫-୫୦ ବର୍ଷର ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ଦେଶକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରୁଛୁ। କାରଣ ୨୦୪୭ରେ ଯେତେବେଳେ ସ୍ୱାଧୀନତାର ଶହେ ବର୍ଷ ହେବ, ସେତେବେଳେ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ ବନ୍ଧୁଗଣ। ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନିର୍ମାଣ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ, ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ଏଥିପାଇଁ ମୁଁ ଲାଲକିଲ୍ଲାରୁ ଘୋଷଣା କରିଥିଲି ଏବେ ଜିଏସ୍‌ଟିରେ ନେକ୍ସଟ ଜେନେରେସନ୍ ସଂସ୍କାର ଆସିବ। ଆଜି ସେହି ସଂସ୍କାରର ଖୁସି ଖବର ନେଇ ଆପଣଙ୍କ ପାଖକୁ ମୁଁ ଆସିଛି। ଆଜିଠାରୁ ଠିକ୍ ୯ ଦିନ ପରେ, ନବରାତ୍ରିର ପ୍ରଥମ ଦିନ ହେବ, ଜିଏସ୍‌ଟି ହାର ବହୁତ କମି ଯିବ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଆସାମର, ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାରକୁ ଫାଇଦା ମିଳିବ। ଦୈନନ୍ଦିନ ବ୍ୟବହୃତ ହେଉଥିବା ବହୁ ସାମଗ୍ରୀ ଆହୁରି ଶସ୍ତା ହେବ। ଆମେ ସିମେଣ୍ଟ ଉପରୁ ଟ୍ୟାକ୍ସ ହ୍ରାସ କରିଛୁ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଯିଏ ଘର ନିର୍ମାଣ କରିବ, ସେମାନଙ୍କର ଖର୍ଚ୍ଚ କମିବ। କ୍ୟାନସର ପରି ଅନେକ ଗୁରୁତର ରୋଗର ଅନେକ ମହଙ୍ଗା ଔଷଧ ଶସ୍ତା ହୋଇଯିବ, ବୀମା କରାଇବା ଶସ୍ତା ହୋଇଯିବ ଓ ଯେଉଁ ଯୁବବନ୍ଧୁ ମୋଟର ସାଇକଲ କିଣିବାର ଅଛି, ନୂଆ କାର୍ କିଣିବାର ଅଛି, ସେସବୁ ମଧ୍ୟ ଶସ୍ତା ହୋଇଯିବ। ଆଜିକାଲି ଆପଣମାନେ ଦେଖିଥିବେ, ମୋଟର କମ୍ପାନୀଗୁଡ଼ିକରେ ଏପରି ଭିଡ଼ ହେଉଛି ଏପରି ଭିଡ଼ ହେଉଛି ଯେ, ସେମାନେ ବିଜ୍ଞାପନ ଦେଉଛନ୍ତି ୬୦ ହଜାର କମ୍, ୮୦ ହଜାର କମ୍, ୧ ଲକ୍ଷ କମ୍, ଲଗାତର ଭାବେ ଏ ସଂପର୍କିତ ବିଜ୍ଞାପନ ଦେଉଛନ୍ତି। ଅର୍ଥାତ ମାଆ ଭଉଣୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଯୁବବର୍ଗ ହୁଅନ୍ତୁ, ଚାଷୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଦୋକାନୀ ହୁଅନ୍ତୁ - ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଲାଭ ମିଳିବ। ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ଆପଣଙ୍କ ପର୍ବର ଖୁସିକୁ ଆହୁରି ବଢ଼ାଇବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏହି ପର୍ବରେ ଆପଣଙ୍କୁ ମୋର ଗୋଟିଏ କଥା ଧ୍ୟାନରେ ରଖିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ମୁଁ ନିଜର କଥା କହିବି ? ଆପଣ କହିବେ ତ ମୁଁ କହିବି? କହିବି ? ସମସ୍ତେ ହାତ ଉପରକୁ କରି କୁହନ୍ତୁ, ମୁଁ କହିବି କି ? ମୋର କଥା ମାନିବେ? ବସନ୍ତୁ ପୁଅ ବସନ୍ତୁ, ଧନ୍ୟବାଦ ପୁଅ ଧନ୍ୟବାଦ । ତାଙ୍କୁ କଷ୍ଟ ଦିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ। ତାଙ୍କୁ ଶାରୀରିକ କଷ୍ଟ ହେଉଛି। ପ୍ଲିଜ୍ ତାଙ୍କୁ ହଇରାଣ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ନେଇଯିବି, କ୍ୟାମେରାମ୍ୟାନ ଟିକେ ସେହି ଚିଠି ତାଙ୍କଠାରୁ ନେଇ ଯାଆନ୍ତୁ, ଚିଠି ନେଇ ଯାଆନ୍ତୁ। କୌଣସି ଯୁବକ ଚିଠି ନେଇ ଯାଆନ୍ତୁ, ବସନ୍ତୁ ପୁଅ, ଆପଣ ହଇରାଣ ହୁଅନ୍ତୁ ନାହିଁ। ତାଙ୍କୁ ହଇରାଣ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଆରେ ଭାଇ, ତାଙ୍କୁ କଷ୍ଟ ହେଉଛି। ଆପଣଙ୍କୁ ମୋର ପ୍ରଣାମ ଭାଇ, ତାଙ୍କୁ ଦୟାକରି କେହି ହଇରାଣ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ମତେ ଏହା ଭଲ ଲାଗେ ନାହିଁ ଭାଇ। ଦୟାକରି ଆପଣ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆସନ୍ତୁ, ଟିକେ କଷ୍ଟ କରି ଆସନ୍ତୁ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ନିକଟରେ କୃତଜ୍ଞ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ପୁଣି ଥରେ ଟିକେ ହାତ ଟେକି କୁହନ୍ତୁ, ମୁଁ ଯାହା କହିବି, ମୋର କଥା ମାନିବେ ତ ? ଏପରି ନୁହେଁ ସମସ୍ତଙ୍କ ହାତ ଉପରକୁ ହେବା ଉଚିତ, ସେପଟେ ବି, ଏପଟେ ବି, ମୋର କଥା ମାନିବେ ତ ? ନିଶ୍ଚିତ ମାନିବେ ? ଏତିକି କରନ୍ତୁ, ଦେଶ ଆଗକୁ ମାଡ଼ି ଯିବ ବନ୍ଧୁଗଣ, ମୋ ପାଇଁ ନୁହେଁ, ମୁଁ ଦେଶ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଗୁଛି। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ପିଲାଙ୍କ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ମାଗୁଛି । ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହା କହୁଛି ଯେ, ଆପଣ ମତେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଯାହା ବି କିଣିବେ, ସ୍ୱଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବେ। କିଣିବେ ? ସ୍ୱଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବେ ? ମେଡ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବେ ? ଏବଂ ମୋର ସ୍ୱଦେଶୀର ବ୍ୟାଖ୍ୟା ବହୁତ ସରଳ। କମ୍ପାନୀ ଯେକୌଣସି ଦେଶରୁ ଆସିଥାଉ ନା କାହିଁକି, ନାଁ ଯେକୌଣସି ଦେଶର ହୋଇଥାଏ ପଛକେ, କିନ୍ତୁ ସେହି ସାମଗ୍ରୀ ହିନ୍ଦୁସ୍ତାନରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଥିବା କଥା। ପଇସା ଦୁନିଆର ଯେକୌଣସି ଦେଶ ଲଗାଇ ଥାଉ ନା କାହିଁକି, କିନ୍ତୁ ଝାଳ ମୋ ଦେଶର ଯୁବକମାନଙ୍କର ଲାଗିଥାଉ। ଯାହା ବି ମେଡ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ହେଉ, ସେଥିରେ ମୋର ଭାରତ ମାଟିର ମହକ ଥିବା ଜରୁରୀ। ଏପରି ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବେ ନା ? କିଣିବେ ନା ? ଟିକେ ହାତ ଉପର କରି କୁହନ୍ତୁ, କିଣିବେ ତ ? ସମସ୍ତେ ଏକଜୁଟ ହୋଇ ଜୋର୍ ରେ କୁହନ୍ତୁ, କିଣିବେ ତ ? ଜୋର୍‌ ରେ କୁହନ୍ତୁ, କିଣିବେ ? କାହାକୁ ଉପହାର ଦେବାର ଅଛି ତ ସ୍ୱଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ ଦେବେ ? ଯେଉଁ ଦୋକାନୀ ସାମଗ୍ରୀ ବିକନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କୁ ମୁଁ କହିବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ଦୋକାନରେ ବୋର୍ଡ ଲଗାନ୍ତୁ, ଲଗାଇବେ? ନିଜ ଗାଁର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦୋକାନରେ ବୋର୍ଡ ଲଗାଇବେ ?ସେଥିରେ ବୋର୍ଡ ଲଗାଇ ଗର୍ବର ସହିତ କୁହନ୍ତୁ, ଏହା ହେଉଛି ସ୍ୱଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ। ଗର୍ବର ସହିତ କୁହନ୍ତୁ ଏହା ହେଉଛି ସ୍ୱଦେଶୀ।
ଦେଖନ୍ତୁ, ସ୍ୱଦେଶୀର ଶକ୍ତି ମୁଁ କହୁଛି। ପ୍ରାୟ ୫୦ ବର୍ଷ ତଳର କଥା। ମୁଁ କିଛି ଦିନ କନ୍ୟାକୁମାରୀରେ ରହୁଥିଲି। ଏବଂ ଗୋଟିଏ ଗାମୁଛା ବହୁ ବର୍ଷ ଧରି ମୁଁ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିଲି। ମୋ ବ୍ୟାଗରେ ସବୁବେଳେ ତିନି ଚାରିଟି ଗାମୁଛା ରହିଥାଏ। ତ ଏମିତିରେ ମୁଁ ଗୋଟିଏ ଗାମୁଛା ଏପରି ଧରି କନ୍ୟାକୁମାରୀରେ ବୁଲୁଥିଲି। ତ କିଛି ଲୋକ ଦୌଡ଼ି ଦୌଡ଼ି ଆସିଲେ ଓ ମତେ ନମସ୍ତେ କରି ଧରି ପକାଇଲେ। ପଚାରିଲେ, ଆପଣ କଣ ଆସାମର? ମୁଁ କହିଲି, ନା । ମୁଁ ତ ଗୁଜରାଟର। ସେମାନେ କହିଲେ, ଆମେ ଗାମୁଛା ଦେଖିଲୁ ତ ସେଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଧରି ପକାଇଲୁ। ନିଜ ମାଟିରେ ଏହି ଶକ୍ତି ଥାଏ, ସ୍ୱଦେଶୀର ଏହି ଶକ୍ତି ଥାଏ।କୌଣସି ପରିଚୟ ନ ଥିଲା। କିନ୍ତୁ ଆସାମର ଲୋକେ ସେହି ଦିନ ମତେ ବହୁତ ଶ୍ରଦ୍ଧାରେ ପୋତି ପକାଇଲେ। କାରଣ ମୋ ବେକରେ ଗାମୁଛା ପଡ଼ିଥିଲା ବନ୍ଧୁଗଣ। ସ୍ୱଦେଶୀରେ ଏପରି ଶକ୍ତି ଥାଏ ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ମୁଁ କହେ, ଆପଣମାନେ ମତେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦିଅନ୍ତୁ, ଆମେ ସ୍ୱଦେଶୀ କିଣିବା। ଭୋକାଲ ଫର୍ ଲୋକାଲ୍, ଲୋକାଲ୍ ପାଇଁ ଭୋକାଲ୍ ହୁଅନ୍ତୁ। ଏଥିପାଇଁ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଦେଶକୁ ମଜଭୁତ କରିବ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ବିଗତ ବର୍ଷରେ ଦେଶର ଆଉ ଏକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବହୁତ ବଡ଼ କାମ ହୋଇଛି। ସେହି କ୍ଷେତ୍ର ହେଉଛି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର, ଆରୋଗ୍ୟର। ଆଗରୁ କେବଳ ବଡ଼ ବଡ଼ ସହରରେ ହସପିଟାଲ ଥିଲା, ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଆମେ ସେଠାକୁ ଯାଉଥିଲେ। ବହୁତ ମହଙ୍ଗା ପଡୁଥିଲା। ଆମେ ଏମ୍ସର, ମେଡିକାଲ କଲେଜର ନେଟଓ୍ୱର୍କ ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ବିସ୍ତାର କରି ଦେଇଛୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଆପଣ ବସି ଯାଆନ୍ତୁ ଭାଇ, ମତେ କହିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଆପଣ ବସି ଯାଆନ୍ତୁ, ଆପଣ ବସନ୍ତୁ, ଆପଣ ବସନ୍ତୁ, ଆପଣ ବସନ୍ତୁ। ଆରେ ତାଙ୍କୁ ଆପଣମାନେ ହଇରାଣ କରୁଛନ୍ତି। ଭାଇ କ୍ୟାମେରାମ୍ୟାନ, ତାଙ୍କଠାରୁ ଚିଠି ନେଇଯିବେ। ମୋର ସେହି ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗ ଭାଇଙ୍କୁ ଆପଣମାନେ କାହିଁକି ହଇରାଣ କରୁଛନ୍ତି। ଧନ୍ୟବାଦ ବନ୍ଧୁ। ଏଠାରେ ଆସାମରେ ତ ବିଶେଷ କରି କ୍ୟାନସର ହସ୍‌ପିଟାଲ ମଧ୍ୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି। ଗତ ୧୧ ବର୍ଷରେ ଭାରତର ମେଡିକାଲ କଲେଜର ସଂଖ୍ୟା ଦୁଇ ଗୁଣା ହୋଇଛି। ଅର୍ଥାତ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୬୦-୬୫ ବର୍ଷରେ ଯେତିକି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ତିଆରି ହୋଇଥିଲା, ଗତ ୧୧ ବର୍ଷରେ ଆମେ ସେତିକି ହସପିଟାଲ ନିର୍ମାଣ କରିଛୁ। କୁହନ୍ତୁ, ୬୦-୭୦ ବର୍ଷରେ ଯେତିକି କାମ ହୋଇଥିଲା, ସେତିକି କାମ ଆମେ ୧୦-୧୧ ବର୍ଷରେ କରିଛୁ ବନ୍ଧୁଗଣ। ଏଠାରେ ଆସାମରେ ମଧ୍ୟ ୨୦୧୪ ଆଗରୁ ମାତ୍ର ୬ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଥିଲା। ଏବେ ଏବେ ଦରାଙ୍ଗରେ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ମଧ୍ୟ ନିର୍ମାଣ ହୋଇଯିବ। ତ ଏଠାରେ ୨୪ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ହେବ। ଆପଣଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଜଣା ଅଛି, ଯେତେବେଳେ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ନିର୍ମିତ ହୁଏ, ଚିକିତ୍ସାର ଉନ୍ନତ ବ୍ୟବସ୍ଥା ହେବା ସହିତ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଯୁବ ଡାକ୍ତର ସୃଷ୍ଟି ହେବାର ମଧ୍ୟ ସୁଯୋଗ ମିଳିଥାଏ। ଆଗରୁ ମେଡିକାଲ ସିଟ୍ କମ୍ ଥିବାରୁ ଅଧିକ ଯୁବ ଡାକ୍ତର ତିଆରି ହୋଇପାରୁନଥିଲେ। ଗତ ୧୧ ବର୍ଷରେ ଦେଶର ମେଡିକାଲ କଲେଜ ସଂଖ୍ୟା ଦୁଇ ଗୁଣାରୁ ଅଧିକ ହୋଇଛି। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଆମେ ଆଉ ଏକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛୁ। ଆସନ୍ତା ୪-୫ ବର୍ଷରେ ଆମେ ୧ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ମେଡିକାଲ ସିଟ୍ ଯୋଡ଼ିବାକୁ ଯାଉଛୁ। ଏକ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ମେଡିକାଲ ସିଟ୍, ୧ ଲକ୍ଷ ଯୁବକ ଯୁବତୀଙ୍କୁ ଡାକ୍ତର କରିବୁ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ ଏମିତି କାମ କରୁ, ଯଦି ଦେଶରେ ୩ କୋଟି ଲକ୍ଷପତି ଦିଦି ସୃଷ୍ଟି କରିବାର କାମ କରୁ ତ ୧ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ଡାକ୍ତର ତିଆରି କରିବାର କାମ ମଧ୍ୟ କରୁ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମ ହେଉଛି ଦେଶଭକ୍ତିର ଭୂମି, ବିଦେଶୀ ଆକ୍ରମଣକାରୀଙ୍କଠାରୁ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ହେଉ କି ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ବଳିଦାନ ହେଉ, ଆସାମର ବହୁତ ବଡ଼ ଭୂମିକା ରହିଛି। ପଥରୁଘାଟର ଚାଷୀ ସତ୍ୟାଗ୍ରହକୁ ଦେଶ ଅବା କେମିତି ଭୁଲି ପାରିବ, ସେହି ଐତିହାସିକ ସ୍ଥାନ ଏଠାରୁ ବେଶି ଦୂର ନାହିଁ। ଆଜି ଯେତେବେଳେ ବଳିଦାନର ଏପରି ପବିତ୍ର ମାଟିରେ ମୁଁ ଠିଆ ହୋଇଛି, କଂଗ୍ରେସର ଆଉ ଏକ କଳା କାରନାମା ଉପରୁ ପରଦା ଉଠାଇବାର ଅଛି। କଂଗ୍ରେସ ନିଜର ରାଜନୀତି ପାଇଁ ଏପରି ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତି, ଏପରି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଚିନ୍ତାଧାରା ସହିତ ଛିଡ଼ା ହୁଏ, ଯାହା କି ଭାରତ ବିରୋଧୀ। ଏବେ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ଆମେ ଦେଖିଲେ। ଯେତେବେଳେ କଂଗ୍ରେସ କ୍ଷମତାରେ ଥିଲା, ତ ପୁରା ଦେଶ ଆତଙ୍କବାଦରେ ଲହୁଲୁହାଣ ହେଉଥିଲା। କଂଗ୍ରେସ ଚୁପଚାପ୍ ଠିଆ ହୋଇ ରହୁଥିଲା। ଆଜି ଆମର ସେନା ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର କରୁଛି, ପାକିସ୍ତାନର କୋଣ ଅନୁକୋଣକୁ ଯାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ସର୍ଦ୍ଦାରଙ୍କୁ ନିପାତ କରୁଛି। କିନ୍ତୁ କଂଗ୍ରେସ ଦେଶର ସେନା ବଦଳରେ ପାକିସ୍ତାନର ସେନା ସହିତ ଛିଡ଼ା ହୋଇଯାଏ, କଂଗ୍ରେସର ଲୋକ ଆମର ସେନା ବଦଳରେ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କୁ ପୋଷୁଥିବା ଏଜେଣ୍ଡାକୁ ଆଗକୁ ନିଅନ୍ତି। ପାକିସ୍ତାନର ମିଛ, କଂଗ୍ରେସର ଏଜେଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ। ଏଥିପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଆପଣ କଂଗ୍ରେସ ପ୍ରତି ସାବଧାନ ରୁହନ୍ତୁ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
କଂଗ୍ରେସ ପାଇଁ ନିଜର ଭୋଟବ୍ୟାଙ୍କର ହିତ ହିଁ ସବୁଠୁ ବଡ଼। କଂଗ୍ରେସ କେବେ ବି ଦେଶ ହିତର ପରବାୟ କରେ ନାହିଁ। ଆଜି କଂଗ୍ରେସ ଦେଶବିରୋଧୀଙ୍କ, ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କର ମଧ୍ୟ ବହୁତ ବଡ଼ ରକ୍ଷକ ହୋଇ ଯାଇଛି। କଂଗ୍ରେସ ଯେତେବେଳେ କ୍ଷମତାରେ ଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେଉଥିଲା। ଆଜି କଂଗ୍ରେସ ଚାହୁଁଛି ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀ ସବୁ ଦିନ ପାଇଁ ଭାରତରେ ରହନ୍ତୁ ଓ ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ନିର୍ଣ୍ଣୟ କରନ୍ତୁ। ଗୋଟିଏ ସମୟରେ ମଙ୍ଗଳଦୋଇ ଆସାମର ପରିଚୟ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ବେଆଇନ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ ବହୁତ ବଡ଼ ଆନ୍ଦୋଳନ ଦେଖିଛି। କିନ୍ତୁ ଆଗର କଂଗ୍ରେସ ସରକାର ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଏହାର ବି ସଜା ଦେଇଛି। ଆପଣଙ୍କଠାରୁ ଏହାର ପ୍ରତିଶୋଧ ନେଇଛି। କଂଗ୍ରେସ ଏଠାକାର ଜମି ଉପରେ ବେଆଇନ ଜବରଦଖଲ ହେବାକୁ ଦେଇଛି। ଆମର ଆସ୍ଥାର ସ୍ଥାନ ଉପରେ, ଆମର ଚାଷୀଙ୍କ, ଆଦିବାସୀଙ୍କର ହକ୍ ର ଜମି ଉପରେ ଡକାୟତି କରାଗଲା। ବିଜେପି-ଏନ୍‌ଡିଏ ସରକାର ହେବା ପରେ ଏବେ ସେହି ପରିସ୍ଥିତି ବଦଳିବାକୁ ଯାଉଛି। ଏଠାକାର ବେଆଇନ ଜବରଦଖଲକୁ ଉଚ୍ଛେଦ କରାଯାଉଛି। ହେମନ୍ତା ଜୀ ଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆସାମରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ବିଘା ଜମିନ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କଠାରୁ ମୁକ୍ତ କରାଗଲାଣି। ଦରାଙ୍ଗ ଜିଲ୍ଲାରେ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଜମିରୁ ଜବରଦଖଲ ହଟାଯାଇଛି। ଏଠାରେ ଗୋରୁଖୁଣ୍ଟି ଅଞ୍ଚଳରେ ମଧ୍ୟ କଂଗ୍ରେସ ସମୟରେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ କବ୍‌ଜା ଥିଲା। ଆଜି ସେହି ଜମିକୁ ଫେରାଇ ଅଣାଯାଇଛି। ଏବେ ସେଠାରେ ଚାଷୀଙ୍କ ପାଇଁ ଗୋରୁଖୁଣ୍ଟି କୃଷି ପରିଯୋଜନା ଚାଲିଛି। ଏଠାକାର ଯୁବବର୍ଗ ଏବେ କୃଷି ସୈନିକ ହୋଇ ଚାଷ କରୁଛନ୍ତି। ସୋରିଷ, ମକା, ହରଡ଼, ରାଶି, କଖାରୁ ସବୁ କିଛି ଏଠାରେ ଚାଷ ହେଉଛି। ଅର୍ଥାତ ଯେଉଁ ଜମି ଦିନେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ ଦଖଲରେ ଥିଲା, ଆଜି ସେହି ଜମି ଆସାମର କୃଷି ବିକାଶ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଦେଶର ସାଧନ ସମ୍ବଳ ଉପରେ ଭାଜପାର ସରକାର ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ କବଜା କରିବାକୁ ଦେବ ନାହିଁ। ଭାରତର ଚାଷୀ, ଭାରତର ଯୁବବର୍ଗ, ଆମର ଆଦିବାସୀଙ୍କ ହକ୍ ଛଡ଼ାଇ ନେବାକୁ ଆମେ କାହାକୁ ଦେବୁ ନାହିଁ। ଏଇ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀ ଆମର ମାଆ ଭଉଣୀଙ୍କ ସହିତ ଅତ୍ୟାଚାର କରନ୍ତି, ଏହା ହେବାକୁ ଦିଆଯିବ ନାହିଁ। ଅନୁପ୍ରବେଶ ଜରିଆରେ ସୀମାନ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜନସଂଖ୍ୟାର ସ୍ୱରୂପକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାକୁ ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ର ଚାଲିଛି। ଏହା ଦେଶର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ବଡ଼ ବିପଦ। ସେଥିପାଇଁ ଏବେ ଦେଶରେ ଏକ ଜନସଂଖ୍ୟା ସ୍ୱରୂପ ମିଶନ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଉଛି। ଭାଜପାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି –ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କଠାରୁ ଦେଶକୁ ରକ୍ଷା କରିବା, ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କଠାରୁ ଦେଶକୁ ମୁକ୍ତି ଦେବା। ଆଉ ମୁଁ ସେଇ ରାଜନେତାଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ କହିବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ଆପଣ ଯେଉଁ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ନେଇ ମୈଦାନକୁ ଆସନ୍ତୁ ନା କାହିଁକି, ମୁଁ ଛାତି ଦେଖାଇ ସେହି ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜକୁ ସାମନା କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛି। ଆଉ ଲେଖି ନିଅ, ମୁଁ ଦେଖିବି, ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ତୁମେ କେତେ ଶକ୍ତି ପ୍ରୟୋଗ କରିବ ଓ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ହଟାଇବା ପାଇଁ ଆମେ କିପରି ଆମର ଜୀବନ ବାଜିରେ ଲଗାଇ ଦେବୁ, ହେଇଯାଉ ମୁକାବିଲା। ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ବାହାରିଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ଭୋଗିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ମୋର କଥା ଶୁଣି କରି ରଖ, ଏଇ ଦେଶ ସେମାନଙ୍କୁ କେବେ ବି କ୍ଷମା କରିବ ନାହିଁ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମର ପରମ୍ପରାକୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ, ଆସାମର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ କରିବା ପାଇଁ ଆମକୁ ମିଳିମିଶି କାମ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ଆମେ ଆସାମକୁ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ ବିକଶିତ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଇଂଜିନ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ପୁଣି ଥରେ ବିକାଶ ପରିଯୋଜନା ପାଇଁ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମୁଁ ଶୁଭକାମନା ଦେଉଛି। ମୋ ସହିତ କୁହନ୍ତୁ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଦୁଇ ହାତ ଉଠାଇ ପୁରା ଶକ୍ତି ସହିତ ଆଓ୍ୱାଜ ଆସିବା ଉଚିତ। ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ। ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ।