ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୨ ସେପ୍ଟେମ୍ବରରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆୟୋଜିତ ‘ଜ୍ଞାନ ଭାରତମ୍’ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଯୋଗଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 SEP 2025 4:57PM by PIB Bhubaneswar
ପାଣ୍ଡୁଲିପି ଡିଜିଟାଇଜେସନ, ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ସାର୍ବଜନୀନ ଉପଲବ୍ଧତା ପାଇଁ ‘ଜ୍ଞାନ ଭାରତମ୍’ ପୋର୍ଟାଲ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସମ୍ମିଳନୀର ବିଷୟବସ୍ତୁ: ପାଣ୍ଡୁଲିପି ଐତିହ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ଜ୍ଞାନ ଐତିହ୍ୟର ପୁନରୁଦ୍ଧାର
ସମ୍ମିଳନୀର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ : ଭାରତର ଅତୁଳନୀୟ ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସମ୍ପଦକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିବା
୧୧ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୫: ପିଆଇବି ଦିଲ୍ଲୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୨ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୪:୩୦ ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନରେ ଜ୍ଞାନ ଭାରତମ୍ ଉପରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଯୋଗଦେବେ । ସେ ପାଣ୍ଡୁଲିପିର ଡିଜିଟାଇଜେସନ, ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ଉପଲବ୍ଧତାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସମର୍ପିତ ଡିଜିଟାଲ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଜ୍ଞାନ ଭାରତମ୍ ପୋର୍ଟାଲ ମଧ୍ୟ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରି ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ପାଣ୍ଡୁଲିପି ଐତିହ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ଜ୍ଞାନ ଐତିହ୍ୟ ପୁନରୁଦ୍ଧାର’ ବିଷୟକୁ କେନ୍ଦ୍ର କରି ୧୧ରୁ ୧୩ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ସମ୍ମିଳନୀ ଆୟୋଜିତ ହେବ। ସମ୍ମିଳନୀରେ ପ୍ରମୁଖ ବିଦ୍ୱାନ, ସଂରକ୍ଷଣବିଦ୍, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ନୀତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ଭାରତର ଅତୁଲନୀୟ ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସମ୍ପଦକୁ ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରି, ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଜ୍ଞାନ ଆଲୋଚନାର କେନ୍ଦ୍ରରେ କିପରି ଆଣିହେବା, ସେ ବିଷୟରେ ବିଚାର-ବିମର୍ଶ କରିବେ। ସମ୍ମିଳନୀର ଅନ୍ୟତମ ଆକର୍ଷଣ ହେବ ଦୁର୍ଲଭ ପାଣ୍ଡୁଲିପିମାନଙ୍କର ପ୍ରଦର୍ଶନୀ। ସେଥିସହିତ, ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସଂରକ୍ଷଣ, ଡିଜିଟାଇଜେସନ ପ୍ରଯୁକ୍ତି, ମେଟାଡାଟା ମାନକ, ଆଇନଗତ ଧାଞ୍ଚା, ସାଂସ୍କୃତିକ କୂଟନୀତି ଏବଂ ପ୍ରାଚୀନ ଲିପିର ଅର୍ଥନିର୍ଣ୍ଣୟ ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଷୟରେ ବିଦ୍ୱାନମାନଙ୍କ ଉପସ୍ଥାପନା ମଧ୍ୟ ହେବ।

Prime Minister's Office
PM to participate in the International Conference on Gyan Bharatam on 12th September in New Delhi
PM to launch the Gyan Bharatam Portal, a digital platform to accelerate manuscript digitisation, preservation, and public access
Theme of Conference: Reclaiming India’s Knowledge Legacy through Manuscript Heritage
Conference aims to revitalise India’s unparalleled manuscript wealth
11 SEP 2025 4:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the International Conference on Gyan Bharatam on 12th September at around 4:30 PM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also launch the Gyan Bharatam Portal, a dedicated digital platform to accelerate manuscript digitisation, preservation, and public access, and address the gathering on the occasion.
The Conference will be held from 11th to 13th September under the theme “Reclaiming India’s Knowledge Legacy through Manuscript Heritage”. The Conference will bring together leading scholars, conservationists, technologists, and policy experts to deliberate on pathways for revitalising India’s unparalleled manuscript wealth, and to place it at the heart of a global knowledge dialogue. It will also include an exhibition showcasing rare manuscripts and scholarly presentations on critical areas such as manuscript conservation, digitisation technologies, metadata standards, legal frameworks, cultural diplomacy, and decipherment of ancient scripts.