প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১২ ছেপ্টেম্বৰত নতুন দিল্লীত জ্ঞান ভাৰতম সম্পৰ্কীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পাণ্ডুলিপি ডিজিটেলাইজেচন, সংৰক্ষণ আৰু জনসাধাৰণৰ সহজে পাব পৰাকৈ ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম জ্ঞান ভাৰতম পৰ্টেল মুকলি কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
সন্মিলনৰ বিষয়বস্তু: পাণ্ডুলিপি ঐতিহ্যৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ জ্ঞান ঐতিহ্য পুনৰ উদ্ধাৰ কৰা
এই সন্মিলনৰ উদ্দেশ্য ভাৰতৰ অনন্য পাণ্ডুলিপি সম্পদক পুনৰুজ্জীৱিত কৰা
11 SEP 2025 4:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১২ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৫ৰ বিয়লি প্ৰায় ৪:৩০ বজাত নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত জ্ঞান ভাৰতম সম্পৰ্কীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব। তেওঁ লগতে পাণ্ডুলিপিসমূহৰ ডিজিটেলাইজেচন, সংৰক্ষণ আৰু জনসাধাৰণে সহজে পাব পৰাকৈ এক নিৰ্দিষ্ট ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম জ্ঞান ভাৰতম পৰ্টেল মুকলি কৰিব। এই উপলক্ষে সভাত ভাষণো আগবঢ়াব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
“পাণ্ডুলিপি ঐতিহ্যৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ জ্ঞান ঐতিহ্য পুনৰুদ্ধাৰ” শীৰ্ষক বিষয়ত ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা ১৩ ছেপ্টেম্বৰলৈ অনুষ্ঠিত হ’ব এই সন্মিলন। এই সন্মিলনত আগশাৰীৰ পণ্ডিত, সংৰক্ষণবিদ, প্ৰযুক্তিবিদ আৰু নীতি বিশেষজ্ঞসকলক একত্ৰিত কৰি ভাৰতৰ অনন্য পাণ্ডুলিপি সম্পদক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ ব্যৱস্থাৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হ’ব আৰু ইয়াক বিশ্ব জ্ঞান আলোচনাৰ কেন্দ্ৰবিন্দুত স্থান দিয়া হ’ব। তদুপৰি ইয়াত বিৰল পাণ্ডুলিপিৰ প্ৰদৰ্শনী আৰু পাণ্ডুলিপি সংৰক্ষণ, ডিজিটেলাইজেচন প্ৰযুক্তি, মেটাডাটা মানদণ্ড, আইনী গাঁথনি, সাংস্কৃতিক কূটনীতি আৰু প্ৰাচীন লিপিৰ পাঠোদ্ধাৰৰ দৰে মূল দিশসমূহৰ ওপৰত পণ্ডিতসকলৰ উপস্থাপন অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to participate in the International Conference on Gyan Bharatam on 12th September in New Delhi
PM to launch the Gyan Bharatam Portal, a digital platform to accelerate manuscript digitisation, preservation, and public access
Theme of Conference: Reclaiming India’s Knowledge Legacy through Manuscript Heritage
Conference aims to revitalise India’s unparalleled manuscript wealth
11 SEP 2025 4:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the International Conference on Gyan Bharatam on 12th September at around 4:30 PM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also launch the Gyan Bharatam Portal, a dedicated digital platform to accelerate manuscript digitisation, preservation, and public access, and address the gathering on the occasion.
The Conference will be held from 11th to 13th September under the theme “Reclaiming India’s Knowledge Legacy through Manuscript Heritage”. The Conference will bring together leading scholars, conservationists, technologists, and policy experts to deliberate on pathways for revitalising India’s unparalleled manuscript wealth, and to place it at the heart of a global knowledge dialogue. It will also include an exhibition showcasing rare manuscripts and scholarly presentations on critical areas such as manuscript conservation, digitisation technologies, metadata standards, legal frameworks, cultural diplomacy, and decipherment of ancient scripts.